Vi har kopt en sladd...

Okej. Nu har vi da kopt en sladd till kameran. En sladd som ska sattas in i kameran och sedan in i usb uttaget i datorn sa att vi ska kunna ladda upp bilder. Men funkar det? NNNEEEJJJJ!!!! Ah just nu ar va bada sa arga sa vi haller pa och ga i bitar. Varfor i hela fridens dar kan inget bara funka for en gangs skull? Och vi som trodde att ni skulle kunna fa se lite bilder idag. Vi blir sa trotta. Funderar pa om vi ska ga in till grannen och se om de har en sladd som funkar battre...

Dagen har vi i alla fall spenderat med lite shopping. Lite T-shirts och hoodisar for Carls del. Sjalv hittade jag tva par utsokt snygga Nike dojjor som bara skrek "Kop oss, kop oss!" Saklart de ska fa folja med hem till Kalmar!

Nehepp. Om vi ska ta itu med sladdproblemet nu. Carl blev sa irriterad att han forst diskade och nu dammsuger. Jag har allt en bra kille!

Kram fran tva sladdhatande manniskor :)

Svar till er!

Hej alla! Vi ska nu borja svara pa alla era inlagg. Vi svarar under samma rubrik som ni skrev er kommentar under! Det gar snabbare an att maila till alla!

Beachen

Idag antligen korde vi till stranden for lite sol och bad. Det ar stora avstand mellan allt har nere sa det ar inte bara att ta en promenad ner till havet direkt.... Men efter dryga halvtimmen var vi framme. Underbart att ligga och sola och slappa. Vadret ar sa roligt har nere. Efter tva timmar med stralande sol kommer det plotsligt varsta regnvadret med stora svarta moln. Det regnar i 10 minuter och sedan blir det stekande hett igen. Markligt. Men samtidigt skont med lite moln och avbrott i solen. Vi vill inte verka gnalliga och klaga for mycket men det ar sa varmt har. Ingen av oss har nagonsin varit med om denna varme. Vi dricker som kameler och smorjer oss med solskydd stup i kvarten. Trots solskydd har vi bada blivit lite grisrosa pa kroppen. Far se om vi tar en dag till pa stranden imorgon. Sedan vantar DisneyWorld!

Tillagnat Robert

Vi har nu an sa lange sett 7 stycken Jetteor. (Vad heter det egentligen i plural?).
Tyvarr ingen i din argang, da de flesta ar i lite nyare modeller an din. Men Jettan lever kvar har i USA.
Vi tanker pa dig varje gang vi ser en. Haha!


2 markliga saker

HM och Mcdonalds ar ju tva varldskedjor. Da tycker man ju att allt ska vara likadant har som hemma i Sverige. Men icke. Har kommer darfor dagens funderingar. (Man hinner tanka mycket pa stranden......)

- Hamburgaren Mcfeast finns inte har. Hur konstigt ar inte detta??!! Nar jag bad om en MCfeast och Co tittade de bara pa mig som om jag vore en utomjording. Borde val vara samma meny har?

- Vi shoppade lite pa HM i New York och som vanligt ville jag ju ha mina bonuspoang. Jag blir alltid lika glad nar det kommer en check. Nar jag la fram mitt clubkort trodde expediten att jag var anstalld for HM. Nar jag berattade att det var ett bonuskort blev hon helt exalterad. Hon hade aldrig hort talas om ett sadant kort. Kul att jag gjorde henne glad. Men nagra bonuspoang fick jag inte.

Helt meningslost att skriva detta egentligen men jag tyckte det var lite knasigt....
 : ) Kram Sabina


Orlando

Oj oj oj, vilken gardag! Vi flog fran Washington till Orlando igar kvall. Landade i Orlando vid 21.45 och gick direkt till avdelningen for hyrbilar. Kon dit var enorm vilket man inte vill se. Efter en dag med resande vill man bara att allt ska klaffa. Snabbt ska det ga! Efter dryga timmen var allt klart och vi gick ut till var nya bil som ska vara var de kommande 18 dagarna. Vi uppgraderade oss till en cabriolet. Vilken lyx va?!

Huset vi bor i tillhor min kompis Carro och hennes familj. Eftersom de inte ar har just nu sa skulle grannarna ha en extranyckel sa att vi skulle komma in. Problemet var bara att vi kom sa sent och hela kvarteret var nerslackt sa vi vagade inte knacka pa mitt i natten. Sa vi bestamde oss for att sova i bilen. Dumt val. Det kommer vi aldrig mer gora om! En bland de varsta natterna i vara liv. Det var sa varmt att vi ett tag sov med bildorren oppen bara for att inte riskera att kvavas. Haha! Vilka aventyr vi hittar pa. Vi vaknade imorse av att svetten rann. Vi kande oss lagom frascha men gick over till grannarna och fick var efterlangtade nyckel.

Nu sitter vi har i varsta huset med egen pool. Vi kanner oss som kungligheter! Om det var varmt i New York nar vi var dar ar det inget mot vad det ar har. Kanns som en oken. Det ar klibbigt och svettigt jamt. Termometern i poolen visade 35 grader forut, da kan man bara gissa lufttemperaturen.... Sa idag har vi inte orkat gjora sa mycket. Inhandlat frukost for ett par dagar och bara latat oss vid poolen. Och ja till alla som undrar sa har vi smorjt in oss!

Nu ska vi laga Ceasarsallad vi ar trotta pa BigMac :)
KRAM


Washington DC

Landets huvudstad ar en idyll. Det ar rent och snyggt overallt  (till och med i tunnelbanan) till skillnad fran New York dar det mest ar skitigt och slitet. Arkitekturen ar fantastisk. Vackra byggnader ligger i varje gathorn och manga utav de blir pampigare an skyskraporna vi tidigare sett. Stadshusen, biblioteken och museerna ser alla ut att vara gjorda av marmor. Det ar vackra utsmyckningar pa manga utav byggnaderna och man hapnas over hur allt ar sa valbehallet. Men framforallt kanslan av att kunna andas som hemma. Slippa avgaserna och diseldoften for ett tag. Allt kanns helt enkelt valdigt rent. 

Tyvarr var vi alldeles for kort tid i Washington. Och den tid vi var dar gick mest at att losa problem. Vi skulle lamna tillbaka hyrbilen pa flygplatsen. Okej tankte vi. En flygplats hur svart kan det vara? Men nar ingen pa hotellt kunde forklara vagen eller ens ge oss en karta borjade vi kanna oro i mossen. Gransen gick nar var kara GPS inte kunde hitta nagon flygplats vid det namnet som vi angav. Det fanns ingen jakla flygplats! Carl fick panik och borjade skrika som vanligt. Vi skulle nog filma oss sjalva nar det inte gar som vi vill. Vilken cirkus! Men skam den som ger sig. Vi gav oss ut pa motorvagen med en svarlast karta som var enda hjlap. Nar vi kort fel for tredje gangen svangde vi av pa en liten grusvag. Dar lag en biluthyrningsfirma sa vi gick in och fragade om vagen. Gissa om vi blev overraskade nar saljaren sa att flygplatsen inte lag i Washington utan i Vrginia. I en helt annan jakla STAT!!! Inte konstigt att den inte stod med pa kartan over Washington. Och nar vi slog in Virginia pa GPS guidade den oss sa fint i land : )

Det var inte bara strul i Washington. Vi hann med att se mycket ocksa. Vita Huset var val en liten besvikelse eftersom det inte var sa stort som vi forestallt oss. Ett fint hus men inget speciellt. En annan byggnad som imponerade desto mer var US Capital ett vackert hus med stora pelare och kupoler. Det var bland annat dar som filmen Forrest Gump spelades in. Vi gjorde ett nytt besok pa ett naturhistoriskt museum. Denna gangen var det pa platsen som filmen "Natt pa muset" spelades in. Dar forvaras just nu Hope Diamond en stor diamant pa 45.5 karat. Gissa om den var vacker?

Vi ar jattenojda med Washington. En stad som har mycket historia bakom sig. Det var larorikt att bara spatsera omkring. Man fick sa mycket intryck och information bara genom alla byggnader och statyer. Overallt sag man platser tillagnade armer, soldater och presidenter. Vi skulle bara behovt lite mera tid att hinna se allt.....

Tanker pa er darhemma. 
KRAM 


Snart dags for nya aventyr

Ikvall satter vi oss pa planet till Orlando. Ska bli skont att bara lata sig ett par dagar. Sola och bada. Blir sa mycket intryck efter bade NY och dagarna i Washington.

Carro om du lsaer detta: Det var jag som ringde till ditt jobb och vimsade. Haha! Jag suger pa engelska nar det val galler. Jag undrar bara vart nycekln ligger..... haha! Vi ar nog inte framme forran vid tolv i natt. Vi tankte om det kanske blir forsent att knacka pa hos grannarna? Men skicka garna ett sms sa att vi vet. Tack igen for lanet. Vi ringde din pappa tidiagare idag. Inget svar. Vi forsoker i morgon igen! Ha det sa bra pa jobbet.

Nu drar vi mot flygplatsen.
KRAM


Framme i Washington DC

Klockan 10 imorse startade var fard mot Washington DC. En liten kort resa pa 77 mil (?!). Nu i efterhand var det val inget speciellt med vagen. Nar man kor sa langa strackor pa en gang ar det enda man ser femfiliga motorvagar och skog. For att se staderna maste man in pa smavagar. Nagot som ar svart nar man bara vill komma fram till malet. Det blev en dryg resa men nu antligen ar vi framme. Vi har checkat in pa ett hostel som mer liknar ett lyxhotell. De hade rea pa rummen da det tydligen ar lagsasong har nu. Vilket for oss inte gor nagot : ) Rummet skulle egentligen kosta 379 dollar per natt och vi fick betala 140 dollar. Vi var tvungna att ga ner och kolla med receptionisten att han inte hade lurat oss for nar vi oppnade dorren till rummet blev vi hapna. Allt ar sa vackert! Vi har till och med en dorrvakt som haller upp dorren at oss, haha inget vi direkt haft pa de tidigare stallena : )

Verkar som det blir en stressad visit har. Vi ska forsoka hitta flyg\tag till Orlando, vilket vi inte kunde boka via internet har. De accepterar bara betalkort med anvandare bosatta i USA eller Kanada. Sa nu maste vi ge oss ut imorgon och leta turistbyra och se om de kan hjalpa oss med en biljett. Men lite sightseeing ska vi hinna med. Maste ju se Vita Huset nar vi ar har. Verkar som att det ar mycket museer att spana in, vi far se vad vi hittar pa och hinner med. Som ni sakert forstar sa ar vi aldrig rastlosa, det finns ALLTID saker att gora och fixa med. 

Den har datorn har tyvarr inte heller nagot uttag for minneskortet. Vi har sa mycket roliga bilder att visa er, kan INGEN dator vara lite samarbetsvillig?! Men vi lovar, sa fort vi kan ska vi ladda upp bilderna! 

PS: Har ni hort nagot om orkanen Dolly hemma? Pa vissa stallen i USA har den forstort jattemycket. Det pratas om den pa alla vaderkanaler. Vi kommer inte vara i narheten av den. Men vi undrar bara om det ar nagot som det pratas och varnas for hemma? Ingen fara med oss i alla fall!

KRAM 

Niagarafallen

Vi vaknade pigga och utvilade i gar och redo for annu en dag med aventyr. Hungriga som vargar begav vi oss mot Hostlets gemensamma fikarum. Vi hade bokat ett rum dar det ingick frukost. Jippie tankte vi och forvantade oss inget mer an kaffe och macka. Nar vi steg in i rummet sag vi till var fasa: Kaffe, sockrade flingor och MUFFINS! Alltsa, vem fasen ar sugen pa en fet muffins pa morgonen? Carl det lilla kakmonstret blev ju glad och tryckte glatt i sig en, medan jag fick noja mig med ett glas juice och det var inte Bramhukts vill jag lova....

Vi hade tankt ta bilen over till Kanada for att se Niagarfallen fran den sidan men nar tanten i receptionen papekade att det var lika nara att ga lydde vi henne och begav oss pa fotvandring. Forst gick vi bort till den amerikanska sidan och fick da se lite av fallen. Det ar svart att forklara, men hjalp vad vackert! Man kan inte fatta vilka starka krafter vattnet har, det ser bara sa fint ut nar det forsar nerfor stupen. Vid ett av fallen bildades en regnbage och darav namnet pa bron over till Kanada - RainBow Bridge. Det tog knappt 15 minuter att ga over och helt plotsligt var vi i ett nytt land. Tur att vi tog med oss passen, annars hade vi inte blivit inslappta!

Vi strosade omkring och tittade pa naturen. Kandes overkligt att se dessa enorma fall pa sa nara hall. Vi kopte biljetter till batturen Maid of the Mist som skulle ta oss ut till fallen. Snygga blev vi i vara blaa ponchos vill jag lova! Tur att man fick lana de for ute vid fallen blev vi genomblota. Resan ut med baten var mysig och vi hann ta mycket fina bilder. Tyvarr var det svart att se nagot av det finaste fallet HorshoeFall nar vi val kom fram pa grund av allt vatten som stankte. Vi ar glada att vi akte till Niagrafallen for det var verkligen en upplevelse. Annars som stad var Niagra ingen hit. Fanns absolut inget att gora. Inget internet, inga butiker att ga i. Husen pa gatorna var overgivna sa det kandes nastan som en spokstad. Garkvallen spenderade vi med buffe pa ett casino. Det var det enda som var oppet, haha! Och efter det blev det tidigt i sang for idag borjade resan mot vart nasta mal - Washington DC.

KRAM
Sabina & Carl

Farden mot Niagarafallen

I gar styrde vi kosan mot Hertz biluthyrning. Genom natet hade vi bokat en bil som skulle ta oss upp mot Niagarfallen. En nervos Carl satter sig bakom ratten, fumlar med GPS:en som vagrar fungerar och skriker rakt ut FAAAAN det ar val helvete att ingenting kan fungera! Haha! Nar GPS:en val fungerade och visade att vi hade 66 mil att kora var det bara att satta igang och forsoka ta uss ut fran Manhattan, vilket inte var det lattaste! Bilen var dock fin, en Ford 2008 ars modell med AC vilket behovdes! 

Sabina trott som hon ar passade pa att ta en liten tupplur och efter en timme vaknar hon upp utav ett nytt FAN!
Carl har kort for fort och amerikansk polis ar nu efter oss. Ingen panik! haha, Hjartat bankade ganska fort kan vi lova.
Licens and registartion please. Sa en bestamd rost. En nu mycket nervos Carl rackte fram det han bad om och klamde fram ett leende. Pa 65 mph korde han pa 83. Shit tankte vi och undrade genast vad konsekvenserna skulle bli. Hundratals dollar i boter eller ett ituklippt korkort? Som tur var fick Carl "bara" boter som tack och lov inte behovde betalas pa grund av att vi inte bor i USA. Skont men grymt nervost. Som i en film ni vet, nar en grov polisman med stor cowboyhatt stoppar en vid vagkanten. Och med blaljusen pa till raga pa allt! Ar ni verkligen forvanade over att det hander annu en sak nar Carl ar ute pa vagarna? :)

Vi kom fram helskinnade till Niagara i tisdags och tog in pa ett motell. Vi var trotta efter bilresan sa efter ett par Burritos var det bums i sang. Jag (Sabina) har fortfarande inte vagat ligga i motellens lakan sa jag sover sott i mina reselakan och pa resekudden. Haha! Backpacker, yeah right....

Vi har verkligen forsokt hitta datorer med internet samt mojlighet att ladda upp bilder. Men det ar sjukt svart ska ni veta! I Niagara hade de inte ett enda internetcaf'e, sa det kara Pappa kanske ar en affarside istallet for flytten till Thailand?

Hoppas ni har det bra hemma, vi saknar er alla!
KRAM

PS: Bensinen har ar sjukt billig! 66 mil kostade oss 318:-. Pa alla TV kanaler pratas det om hur bensinen har blivit sa himla dyr och om hur folk ska ha rad i framtiden. Haha! Kanns ju nastan kul att tanka for 6:- litern. Vad kostar bensinen hos er nu? : )


Sista dagen i NY

I forrgar vaknade vi som vanligt tidigt tror att jetlagen snart borjar lagga sig. Vi hade inget sarskilt planerat pa schemat utan begav oss mot Central Park. Vi stannade vi till vid en jattetennisanlaggning med 32 banor. Carl var i extas som ni sakert forstar! Vi satte oss ner en stund och tittade pa ett tennislager for barn. Spannande att se olikheterna mellan svensk och amerikansk tennis. Efter tennisen fortsatte vi var vandring och hamnade utanfor American Museum of Natural History, samma museum som filmen Natt pa museet med Ben Stiller utspelar sig pa.

Muset inneholl allt mellan dinosaurier och rymden. Verkligen intressant att se dessa jattlika kvarlevor fran dinosaurier. Svart att fatta att dessa varelser en gang i tiden vandrade omkring pa jorden. Maktigt och larorikt!

Vi ville byta ut den amerikanska maten mot nagot nytt och begav oss darfor pa eftermiddagen downtown till ChinaTown. Ja, stallet behover val ingen narmare forklaring? Sma mysiga gator med shoppongstand och kineser precis overallt. Kul med miljoombyte och maten var utsokt! Nar vi trottnade pa kineserna vandrade vi genom Soho. Dess hippa kultur med musikcafeer och hippiekansla tillhor nog nagot som man bor uppleve nar man kommer till NY. Soho har ett brett shoppingutbud med allt fran HM, secondhand och forsaljare med fejkvaskor nedslangda i stora svarta sopsackar! Bara att valja vilket marke man soker sa tar de fram nagot billigt krams i plast!




Shopping

Sjalvklart har vi hunnit med lite shopping under vara dagar i NYC. Herregud, hur skulle jag klara mig utan att ga in i alla dessa underbara butiker? Jag har forsokt att halla i planboken och inte kopa ALLT men det ar svart nar det mesta ar mycket billigare an i Sverige. Det finns manga roliga butiker och det racker med att bara ga runt sa syns de enorma logotyperna och reklamerna for kedjorna pa husen.

Vi har inte varit inne i nagon sadan dar fin butik an, kanns lite avlagset att ga in och klamma pa en Guccivaska nar man luffar runt i shorts och med en karta i handen men nagon dag ska jag ta mod till mig och ga in i en dyr butik.

Har foljt alla shopping guider som man far i Aftonbladet och Expressen ibland och genom dessa hittade jag till butiken Forever 21. En butik som paminner om en mix av HM, GinaTricot och Vero Moda. Enorm butik dar allt och jag menar verkligen allt var billigt. Me likie! Dar inhandlades lite trojor, klanningar och ett par jeans for endast 12 dollar. Ett par stuprorjsjeans for 70 spann, det finns ju liksom bara inte! Inne i den butiken spenderades ett par timmar men Carl var sa snall och lat mig prova allt. Han stallde sig till och med i kon for min skull sa jag skulle lunna prova annu mer! Snall kille jag har :)

En stor besvikelse var tyvarr Sex and The City butiken Century 21. Med ett varuhus dar endast nedervaningen var lika stor som hela Kvasten var det svart att hitta klader. Allt hangde valdigt tatt, kladerna lag pa golvet, hela butiken kandes valdigt stokig. Jag hade ju forberett mig pa att shoppa Manolos for 100 dollar och bara ga omkring och hitta reaplagg efter reaplagg. Men icke sa nicke. Lite underklader samt en duschkram var det enda som fick folja med tillbaka till vart hostel.

Annars har vi inte handlat sa mycket. Ryggsackarna blir tunga snabbt och vi vill spara oss lite till LA och nasta besok till NY. Men man skulle latt kunna branna en hel manadslon pa ett par dagar speciellt nar allt ar billigt!

Men Linda: Jag lovar dig, om jag moter ett par Manolos till ett bra pris sa blir de dina direkt. Just nu har varken du eller jag rad och jag vill inte satta dig i personlig konkurs...... :)

Dags att lagga upp lite bilder, for det verkar som om ni vill se vad vi gor?!
KRAM


Empire State Building

Igar kvall styrde vi kosan mot hogsta huset i NYC. I forrgar missade vi det haha, hur man nu kan gora det. Vi var precis bredvid det men sag det inte, hur koncentrerade ar man inte da?!

Vi koade och koade och sa koade vi lite till innan vi tog hissen upp mot 86:e vaningen och plotsligt hade vi hela NY under vara fotter! Utiskten var magnifik, helt magiskt att se alla llampor, byggnader och de pyttesma bilarna som knappt syntes. Det blaste dock ganska mycket vilket var lite laskigt!

Nu har vi precis bokat bil sa imorgon drar vi med siktet installt pa Canada och Niagarafallen. Ska bli jattespannande att se USA fran bilen. Var inte oroliga vi har kopt GPS sa att vi inte kor vilse : )

Nu ar det dags for frukost pa Subway
Bilder kommer snart hoppas vi....

KRAM

Vi lever the good life

Kanns som vi varit borta fler veckor redan. Det ar nog bara for att vi ar sa galet aktiva! Vaknar som sagt tidigt sa vi hinner verkligen med hur mycket som helst. Vi startade dagen med att ta tunnelbanan (som forovrigt ar valdigt skitig, nersliten och varm) mot Battery Park. Dar vantade farjan som under dryga timman guidade oss igenom manga olika sevardheter runt Manhattan och Brooklyn. Vi akte forbi Ground Zero, Frihetsgudinnan och Brooklyn Bridge. Frihetsgudinnan var statlig dar hon stod med facklan i hogsta hugg, kanske lite overskattad eftersom man sett henne sa manga ganger pa tv och film. Hon var aven som manga sager ganska liten. Jag hade tankt mig henne som en stor kloss, som ett berg men det var hon inte riktigt. Men visst var hon pampig, valdigt patriotiskt med amerikanska flaggor over hela Ellis Island.

Efter bat turen gick vi bort till Ground Zero dar WorlTradeCenter tornen stod. Vad besvikna vi blev nar vi kom dit och det var avsparrat hela omradet. Stora stangslen skymde platsen dar tornen en gang stod men vi smog oss forbi en bit och fick en liten skymt over groparna. Ar overkligt att fatta hur stora tornen var. Gar inte att forestalla sig men det blev lite lattare nar vi sag groparna och stommarna efter tornen.

Med siktet installt pa Brooklyn Bridge begav vi oss oster ut med kartan i hogsta hugg. Vi klarar oss inte utan karta haha!
Vi gick en tredjedel over bron vilket var en maffig upplevelse. Bra utiskt over Manhattan samtidigt som man ser langt bort over till Brooklyn. Kandes ju lite som i Sex and The City filmen nar Miranda och Steve blir tillsammans igen : )

Jag har i alla fall brant mig mer idag. Svider just nu pa hela kroppen. Allt hande pa farjan ut till frihetsgudinnan. Tankte inte att solen skulle ta sa mycket som den gjorde. Det kanns inte heller som att solen tar nar man gar omkring pa Manhattan eftersom de enorma byggnaderna tacker nastan hela himlen. Sa imorgon blir det att smorja in sig med solskyddet och hoppas pa att min tomatroda farg pa kroppen lagger sig nagot!

Kramar
Sabina & Carl

BODIES the exhibition

Vi besokte nyss en utstallning vid namn BODIES the exhibition, vilket var en stark och spannande upplevelse.
Utstallningen handlar om hur manniskokroppen ar uppbyggd om vara organ och hur vi ser ut pa insidan bakom skalet.
Om ni tror att det var dockor som vi var och kollade pa sa har ni fel. Det var riktiga manniskokroppar! Vi fick se nakna manniskokroppar med senor, hjartan, hjarnor och inalvor. Var faktiskt valdigt intressant men ibland lite otackt. Det varsta var en del av utstallningen som handlade om foster. Vi fick se "riktiga" foster fran vecka 5 till vecka 24. Helt otroligt att se hur mycket som forandras pa sa kort tid. Knappt bara att se sa sma barn doda i sma glalskupor.
Man fattar liksom inte hur kroppen sitter ihop, hur allt kan fungera. Men efter att ha sett allt inifran sa har vi fatt en lite battre uppfattning. Till er som roker har vi en sak att saga: SLUTA!!! Fy fan rent ut sagt hur en lunga pa en rokare ser ut. Helt svart med stora hal i. Vidrigt! Tyvarr var det bade film och fotoforbud vilket var lite trist, hade varit kul att visa er.

Hur som helst var det ett valdigt larorikt besok och vill ni sjalva se bilder kan ni ga in pa www.bodiestickets.com


Nu drar vi vidare mot Empire State Building
Kram Sabina & Carl

Dagen

Vi kan verkligen inte sova lange om dagarna. Skulle vara skont att verkligen sova ut, men vid sex vaknar man och ar jatte hungrig. Klockan ar ju tolv hemma da sa nastan dags for lunch :)

Nu har vi precis bokat hyrbil via natet. Vi drar oss upp mot Niagara fallen pa tisdag. Blev inget tag eller buss pga vi inte har lust att leta nytt boende igen har i NY. Darfor bilar vi upp pa tisdag, stannar dar en eller tva natter och sedan fortsatter farden mot Washington DC. Ska bli spannande att bila, aven om det mestadels kommer vara Carl som kor.

Nu vantar frukost pa stan och sedan ska vi besoka alla sevardheter... Varmt ar det har igen, jag brande mig pa axlarna igar... haha! Solksyddsfaktor??

Ha en bra dag sa skriver vi mer ikvall
Kramar Sabina & Carl


Snart sovtime

Nu sitter vi har pa hostlet. Tyvarr har vi ingen mojlighet att ladda upp bilder eftersom datorerna saknar uttag... Men kanske imorgon. Vi ar helt slut efter dagen och ska snart ga och lagga oss. Vi hann med lite shopping. Kan saga sa har: NY ar valdigt billigt!  Vill ha allt. Men man maste ju vara praktisk ocksa. Kan inte dra runt med hur mycket packning som helst i sju veckor. Men lite bra att ha saker blev det i alla fall.

Just nu ar morgondagen oviss. Vi har formodligen inget boende an... Kanske drar vi pa tvadagars tur till Niagarafallen forst pa mandag, sa vi har inget bestamt for morgondagen. Eventuellt lite turistgrejer som frihetsgudinnan och Empire Dtate building.

Sov gott
Kramar Sabina & Carl

New York, New York

Hej pa er alla!

Vi har kommit fram och ar valbehallna. Vi landade sent i natt svensk tid efter en resa som borjade vid fyra pa morgonen. Bara att hitta in till Manhattan var ett projekt! Forst tag och sen tunneblana, en resa som tog ungefar en timma. Och detta bara for att ta sig ut fran flygpaltsen. Men vi traffade en rolig kille Richardo fran Italien pa flyget som hjalpte oss att hitta ratt! Lagom varma och trotta alnlande vi till vart hostel utan nagra som helst forvantningar. Carl trodde det skulle va ra kackerlackor overallt. Och som ni alla vet foredrar ju jag frascha toaletter haha! Men rummet var ok. En sang, en lampa och till och med en tv. Det luktar konstigt pa hostlet, gammal rok och urin vilket gjorde att jag borjade grata. Men jag var nog overtrott haha! Och som Carl sager: Vi ska ju bara sova har..... Vi stannar pa samma hostel i natt ocksa innan vi beger oss mot niagarafallen. Formodligen med natt tag imorgon.

Idag borjade vi dagen med en frukost pa Mcdonalds, haha! Idag ska vi bara ga omkring och uppleva staden. Skont med att inte ha nagot planerat utan bara ga dit vi vill. Jag tror dock att jag ska bli ranad av alla stora svarta manniskor som tittar konstigt pa mig nar jag kommer gaende. Kanner mig sa liten har!
Idag har vi gatt omkring och utforskat Central Park. Sa mysigt men framforallt valdigt vackert! Underbar natur, vi skulle kunna ga dar hur lange som helst och bara strosa omkring och kolla pa alla manniskor. Man kan liksom inte fatta hur STORT det ar har. Vi har inte ens sett Manhattan an, bara en liten del av en park! Vi gar och gar men det ar sadana ytor att det inte kanns som att man kommit en endaste meter. Vi var tvungna att svalka av oss och befinner oss just nu i ett kopcenter.

Vi ska leta reda pa en turistbyra strax och kolla upp tagen mot Niagarafallen. Samt fraga om alla sevardheter. An sa lange har vi inte gatt omkring med karta, men det behovs fasiken om vi ska hitta allt. Carl ar guide eftersom mitt lokalsinne ar obefintlgit! Jag blir lite forvirrad av alla gator och avenyer som enligt mig inte ar logiska alls. Men Carl bara skrattar at mig sa gar vi vidare! Vi kanner ingen panik med att se allt nu, eftersom vi kommer spendera sista veckan har innan hemfard. Vi tar det lugnt vilket kanns skont.

Men till alla darhemma sa har vi det jattebra! Vi verkligen bara njuter. Tack for alla fina sms!
Ta hand om er till nasta gang vi hors av.
Massor av kramar
Sabina & Carl

Ytlig, jag?

Såklart att jag bryr mig om hur jag ser ut. Brukar bry mig om kläder, hår och smink. Men jag har aldrig brytt mig så mycket om märken. Jag har köpt det jag tyckt varit snyggt, kosta vad det kosta vill. Vilken kedja eller designer plagget eller ögonskuggan kommer ifrån spelar mindre roll. Förutom hudvården då, haha! Länge leve Shiseido! Men så idag fick jag en liten present av Linda igen. Ett fint litet rött paket med silvriga snören. När jag sakta öppnar paketet och inser vad innehållet är får jag fjärilar i magen. Jag blir så glad och rörd att jag är nära till tårar. För detta är något som jag aldrig, aldrig skulle köpa själv. Bara gått runt och velat ha hela hösten för att inse att det är onödigt mycket pengar.
Men så låg den där i ett svart sammetsfodral - Diors lilla rougeborste! 
Så snygg, så liten och smidig till resan men framförallt så äkta hår=bye bye syntet!

Men som sagt.... Jag är inte alls ytlig....... Tack igen älsklings Linda. Och du vet, vi hade varit de perfekta flickvännerna åt varandra!

Fick faktiskt ytterligare en present idag. Utav vackra Sara på jobbet. Ett solstift så jag slipper bränna mig på näsan och öronen. För hur snyggt är egentligen en brinnande röd näsa? Fantastiska vänner, underbara jobbarkompisar och bästa familjen. Just nu är det fint att vara i mina chinos!

Dagen

Carl och jag började dagen med att sälja några av mina aktier inför resan. I need cash! Passade på att växla in lite pengar också, galet vad dollar är låg nu. Precis i rätt tid. Jobbade lyxtiderna idag 12-17. Då hinner man göra massa ärenden innan jobbet samtidigt som man hinner utnyttja resten av dagen samt kvällen! Alltid lika kul att jobba med Sara. Våra fnitteranfall är svårslagna!

Efter jobbet drog jag och Carl ut till Linda och Stoffes palats. Det bjöds på vin och tacopaj. Gudomligt! Sa hej då till Stoffe, Lindas och mitt farväl kommer imorgon. Tårar kommer fällas! Låter som jag skulle flytta, men ni förstår 7 veckor utan Linda kommer bli tufft. Hon är ju min bästis!


Hämtade ryggsäcken hos pappa nyss. Fattar inte hur jag ska få plats. Men det löser sig alltid. Kör backpackerstilen och lämnar därför klackarna hemma. Men plattången följer med. Så det så!

Dags att öva på att packa? Eller i alla fall tänka igenom vad jag ska packa....


Me and Mureen

Efter jobbet igår drog jag bort till dansskolan för att möta upp Tina. Vi var tvungna att snacka igenom lite koreografi eftersom Tina ska undervisa en del av mina grupper de första veckorna innan jag är tillbaka. Det gick faktiskt väldit bra och Tina kommer göra ett kanonjobb! Tack så mycket för att du ställer upp!

Vid tiotiden mötte jag upp min lover Malin för en spontan vinkväll på Mollys. Har inte skrattat så mycket på länge. Var livemusik på puben, trubaduren som spelade var grym (Malin uttala på vårt sätt) och det kändes som en perfekt sommarkväll. Redan klockan tre igår blev jag sugen på vin men Malin sa att jag inte var alkoholist förrän jag drack för att jag var ledsen eller deprimerad. Good to know! Så jag firade med en lakritshot!

Vägen hem genom larmgatan var sorglig. Var det nu vi skulle säga hej då till varandra? Var detta sista gången vi ses innan jag har en ledig dag innan oktober? Malin tänkte samma sak och kom då snabbt på att hennes sjal ligger i min bil. Så hon är tvungen att hämta den en annan dag. Bra. Avsked är inget för oss två.

Malin undrade hur amerikanarna skulle uttala mitt namn. Som det låter sa jag. Men Malin testade då lite olika varianter:
:Sabiiiiina:Sabajna:Sabie:Sajbi...... Tills hon så fint avslutad kvällen med att säga:

- Jamen när jag var på Nya Zeeland och berättade att my name is Malin trodde de att jag hette Maureen. MAUREEN??!! Och hur snyggt är det?!


Puss till Malin för att du är så där bäst


Helgen

Har haft fullt upp hela helgen känns det som. Vill ju passa på att träffa alla innan det är dags att åka iväg.
Fredagen spenderades hemma hos Nilssons. Släktkalas stod på schemat med grillning och lekar. Mitt lag vann tyvärr inte denna gången heller. Fast vi hade flest poäng i de smarta grenarna och sämst poäng i kraftsporterna. Säger ju en del om vi som deltog :) Grattis lag 1 som tog hem en rättvis seger!

Har jobbat både lördag och söndag vilket varit ganska segt. Var fint väder både igår och idag vilket gör att kunderna inte strömmar tilll EM tyvärr. Men med Ellen har man aldrig tråkigt så timmarna flöt på.

Efter jobbet igår åkte jag och Carl ut till pappsen och Anette, det är ju lördag vilket i min familj betyder grillning! Oavsett väder sitter pappa med en öl i ena handen och grilltången i den andra. Redo för att fixa en perfekt karrekotlett! Maten smakade som vanligt ljuvligt och Anettes äppelpaj la sig som bomull i min mage. Kul att träffa pappa också, kommer sakna honom mycket under resan. 

Kvällen spenderades med gänget hemma hos Linda och Stoffe ute på Drag. Åh vad jag tycker om er alla! Vi grillade
(mat igen?! jamen det är ju sommar....), drack vin och snackade skit. Kände mig trött, kan inte riktigt koppla av när jag ska jobba dagen efter. Galet kul var det i alla fall!

Efter jobbet mötte jag och Carl upp Ellen och Henke. Jag skulle utforska en ny avdelning på Stadium som jag aldrig någonsin satt min fot på: Friluftsliv! Slog till på en resekudde och ett reselakan. Det är tydligen sådana saker som är bra att ha på resan, slippa alla äckliga lakan på olika hostels. Nu har jag mitt egna.
Försökte titta på Irene Huss nyss, somnade efter halva. Jag är trött!

Imorgon får jag äntligen träffa Henke, Magda och Engla igen.


Dags för lite sömn!


Laddare till kamera funnen!

Japp. Det är sant. Jag slipper köpa en ny kamera. Nej, tyvärr har jag inte hittat min gamla laddare. Jag gick ner till en butik jag aldrig sett här i lilla Kalmar förut - Kjell & Co. Såg i mina ögon precis ut som Claes Olsson. En jättesnäll kille hjälpte mig att ta fram alla delar jag behövde. Så tack för hjälpen Kjell!

Lunch med Linda idag. Försökte vara nyttig och beställde räksallad men blev så sugen på dressing så jag tog två! Haha, det är inte min grej att vara nyttig. Linda stumpan bjöd mig på glass efter maten, jag vågade prova något nytt för en gångs skull. Chokladbollsglass. Lät gott. Smakade inte lika gott tyvärr.Vem vill ha kokos i glassen? I fortsättningen kör jag bara på två kulor daim.

Fick en liten sommarpresent av Annsofie på Flash idag. Hon är ju för snäll! Bra chef det där!

Dags för släkt träff snart. Carls mammas sida anordnar femkamp och grillning. Ska bli kul att träffa alla igen!

Hoppas ni får en bra fredgaskväll!

Laddare till kamera sökes

Blor tokig på mig själv! Hur kan man vara så slarvig som jag är? Lägger saker överallt, slarvar titt som tätt bort nycklar, betalkort och viktiga saker. Denna gång har jag alltså slarvat bort min laddare till filmkameran! Har varit runt och kollat med alla stora kedjor om det finns reserver. Men icke. Kanske för beställning med leveranstid på 2 veckor. Men då har jag ju redan åkt! Verkar som att jag nu får köpa en helt ny videokamera. Känns inte så nödvändigt!
Ska bege mig till gubbdagis Claes Ohlsson för ett sista försök. Önska mig lycka till i djungeln av USB-minnen, kablar, sladdar och massa annat trams som jag inte förstår mig på.

Dagen med Malin

I onsdags drog alltså jag och Malin över till Öland, med siktet inställt på Borgholm. Snälla Micke lånade ut sin cabriolet till oss (hur vågade han det?!), men tyvärr valde vi den regnigaste dagen på flera veckor att bege oss ut på äventyr. 
Vi trotsade vädret och körde en bit med taket nerfällt och vi förvandlades till drottningarna på vägen. Vi glömde ta med oss skivor att rocka till och radioutbdet den dagen var inte på topp. En kanal med bara prat om ekonomi, en med lugna favoriter och en med bara reklam. Vi ville ju skaka lite rumpa! Men samtidigt som vi gled förbi slottsruinen och passerade Borgholms stadsskylt spelades plötsligt denna grymma låt på radion http://www.youtube.com/watch?v=dRNpVj2PcPU  
Oh my! Nu snackar vi seriöst skakande i bilen. Bilarna som mötte oss måste trott vi var galna! Men kul hade vo och låten är sjukt kul att dansa till! Väl framme i Borgholm strosade vi omkring längs huvudgatan, käkade lunch på Ebba´s. Dagens kaloribomb intogs på Glashuset. Maränger, mjukglass, grädde, chokladsås, kex och strössel.
När vi hade ätit upp berget av godsaker begav vi oss hemåt till Kalmarstad för lite mer stadshäng och kaffe på Spressobar. En hel dag med bara mat och fika alltså, precis i min stil!

Idag - 7 dagar kvar

Papi I Love You!



Tack för att du alltid ställer upp för mig och älskar mig för den jag är. Tack för att jag får komma ut till dig och äta när jag är hungrig och för lat för att laga mat. Tack för att vi kan prata om allt. Du är den bästa pappan som finns och jag älskar dig väldigt mycket!


17 och 22

Här kommer alltså bildbevisen på mina pass. Undrar om jag blir insläppt i USA när jag ser ut som en fånge på det nya? Carl sa: Det ser väl inte så farligt ut... Yea right mister!
Jag fick ta om bilden till det nya passet efter att tanten i luckan hos polisen spydigt uttryckte sig:
- Du får mer än gärna ta en ny bild om du inte blev nöjd med denna.
Klart man vill va snygg på sitt pass tänkte jag, ansträngde mig och tog en ny bild.
Tanten tittade inte ens på den nya bilden, bara fräste:
- 400 kronor blir det. Kontant eller kort?
Min lilla skämtnerv vaknade då plötsligt till liv. Jag hade god lust att fråga henne om hon inte tyckte att jag var den snyggaste människan hon någonsin sett. Men eftersom kön bakom mig ringlade långt bort till avdelningen: förlorade gods insåg jag snabbt att det tyvärr ej var läge för att vara ironisk. Men all kärlek till dig ändå lilla damen!
 
Gammalt pass


Nytt pass
 

Dags för roadtrip

Måste ju öva på hur det är att vara på roadtrip. Det är ju så jag ska spendera de kommande två månaderna av mitt liv.
Jag mjukstartar och drar till Borgholm med Malin. Jaja, jag vet att Borgholm inte direkt är NY eller Vegas men med Malins sällskap vid min sida kommer resan garanterat bli något utöver det vanliga! Dagen kommer alltså spenderas med fika, lunch, glassätande och kanske lite shopping. En mysdag helt enkelt!

Var och hämtade mitt pass nyss. Kom på att det kan vara bra att ha ett giltligt pass innan vi åker : ) Ingen panik....
Sitter och jämför det nya med det gamla som jag tog för fem år sedan. Oj vad mycket det händer under fem år. Tänkte att ni ska få se själva. Jag ser verkligen pytteliten ut på det gamla passet. Liten men ganska söt!

Hoppas ni får en bra dag
// Sabina

Jag mår bra

Jag har inte hamnat i någon depression. Jag hade bara en lång och sömnlös natt igår. För mycket tankar. Funderingar som var tvungna att skrivas ner. Inte för att någon skulle behöva läsa de, mest för att rensa hjärnan. 
Jag mår som bäst när jag får skriva, inte tala. När jag skriver finns det ingen som frågar saker, inga förklaringar behövs. Bara mina ord och tankar. Ville bara berätta att jag mår bra och att jag har lärt mig uppskatta livet.
 
Ta hand om er!
  Vad skulle jag göra utan dig? (Ber om ursäkt för den enorma finnen, den bara dök upp....)

...

Det var länge sedan nu som jag tillät mig själv att minnas allt. Varenda dag, varje liten sekund. Jag har valt att bara tänka på allt som var bra, allt det fina. Att allt är bättre nu. Men vissa dagar och nätter kommer känslan och bilden tillbaka. Jag kan varken rymma eller blunda men framförallt kan jag inte glömma. Bilderna, rösterna och lukterna finns där. Så nära. Så verkligt. Att leva ena dagen med förhoppningar och nästa med tvivel. Att inte få några svar, inga besked. Men det värsta av allt, att inte kunna göra något. Du bara står där helt tom och maktlös och ser på.

Bilden av dig så liten och svag. Sjuk. Du var så stark och med en kamp om att vilja leva. Med en rädsla över att behöva lämna oss. Du ville inte gå riktigt än.

Det går inte en dag utan att jag tänker på dig. Inte en dag utan att jag hör ditt skratt, din röst eller känner din doft. Jag kan fortfarande känna dina kramar och små viskningar i örat. Ibland sitter jag och väntar på att du ska ringa som du alltid gjorde. Det finns så mycket jag vill berätta. Så mycket vi aldrig hann med.  

Jag önskar att jag fick träffa dig en gång till, om så bara för en minut. Bara så jag fick hålla din hand och höra dig säga några ord till mig. Då skulle jag få veta att du slipper smärtan och att du mår bra nu. Jag glömmer dig aldrig. 

Mamma jag älskar dig 


Dagens

Dagens kyss går till min hjältinna Linda som gjorde hela resan lite lättare!

Varför ha tre stora när du kan ha 29 små?


En uppdatering kanske?

Vad kul det är att min lilla blogg har så många läsare. Jag har ingen aning om vilka ni är, var ni kommer ifrån eller hur ni klickade er hit men kul är det! Och skönt att jag inte vet exakt vilka ni är, skulle förmodligen inte bli lika kul att skriva då.
Är sämst just nu på att uppdatera, har tråkigt nog inte haft tid. Har ju inte ens lagt upp bilderna från midsommar än, bättring! 

Helgen spenderade jag med Kalle, Linda, Karin och Camilla, mina co workers på Sevvan. Jobbade alltså helg vilket var sjukt länge sen sist. Lördagen kändes som de fem längsta timmarna någonsin. Inte en enda kund sista halvtimman så personalstyrkan passade på att vila ut i sofforna. Det finns många sköna soffor på Sevvan vill jag lova! Söndagen gick däremot snabbt. Som vanligt kul att jobba med Kalle men Ellen du var saknad!

11 dagar kvar. I heart NY


Lite kortare

Lite kortare blev mitt hår idag efter besöket hos Maria på Åbergs. Kalmars i särklass bästa frisörer hittar ni där, jag har provat många salonger men har aldrig blivit lika nöjd som när det är Maria som håller i saxarna. Trevlig personal, fina lokaler och enorm kunskap hos frisörerna är bara en liten del av allt som Åbergs kan erbjuda.

Efter min mörka tid som brunett i höstas har jag nu stegvis gått tillbaka till den blonda sidan. Vilket inte varit bra för mitt hår, det har tagit mycket skada efter behandlingar, produkter o.s.v. Det lär ju inte bli bättre av 7 veckor med sol och bad i USA. Så därför bestämde jag mig för att klippa av en bra bit idag, och håret känns nu mycket friskare!

Stort tack till Maria som alltid får mig nöjd och till alla er som letar efter bra frisörer i Kalmar, surfa in på http://abergskalmar.se/ och boka en tid snarast, ni kommer inte bli besvikna!

Tjejer, chips och drinkar

I lördags medans våra män var strandsatta på en öde ö passade vi tjejer på att träffas för lite tjejsnack och drinkar. Samt chipsätning, alltså hur mycket chips kan egentligen sex tjejer äta under en kväll? Svaret är skrämmande nämligen på tok för många påsar (inte för att vi räknade men ändå). Vi samlades ute hos Linda där vi invigde kvällen med varsin Cosmo, jag tyckte den var suveränt god och svepte två med en gång. Som Malin så vackert sa under kvällen: Varför hålla igen? Vi hann tyvärr inte smaka Malins drink, men dessa finfina drinkar blandade vi under kvällen.
   


                              
Malin, Maria, Tess, Josse och Linda  -  TACK för en härlig kväll!

Natten avslutades med en härlig sleepover, när blir man egentligen för gammal för pyjamaspartyn? Never i guess.

RSS 2.0