Jag glömde!

Fick en kommentar av bästa sysslingen Sofie nyss. Och då kom jag på att jag glömt bort mitt jobb-smeknamn! Hur kunde jag glömma det? Sabinchen! Ungefär som Grinchen fast snällare. Det var Sofie som uppfann det år mig, har faktiskt ingen aning om varför. Måste fråga henne om det.

Nu ska ja käka pannkakor. Gott!

Vad kallar du mig?

Mitt fullständiga namn är Linda Sabina Enlund. Inte så speciellt. Trots det har mina smeknamn varit lite udda

Binus
Uppfanns av min kära morfar när jag var en liten tjej på 2 år. Jag var tydligen ganska busig förr i tiden, och istället för att kalla mig busunge tyckte morfar det vore bättre att kalla mig Binus. Lite mer personligt helt enkelt. Kan inte tänka mig att jag var busig som barn, ser jag inte ganska oskyldig ut?


Sabbe
Smeknamnet jag burit med mig längst och fortfarande kallas av vissa. Hemska tanke! Uppfanns av vem? Tror det var pappa som började kalla mig det under lågstadiet. Sabbe kort och gott. Inte världens gulligaste, bara Sabbe. Om jag blivit kille skulle jag hetat Sebastian (och troligtvis kallats för Sebbe), pappa kanske tröttnade på mig ibland, önskade jag vore kille och kallade mig Sabbe? Det var även pappa som kläckte frasen "Sabbe sabbar allt". Pappa sa det på skämt, ett skämt som snart alla sa så fort jag tog sönder något eller hamnade i trubbel.

Sumotutte
Uppfanns av min alltid lika roliga far. Har inte en aning om varför han kallade mig sumotutte. Vet bara att det var ett ord som jag avskydde. Hur positivt och snyggt låter sumotutte? Tror han kallade mig det bara för att retas och göra mig upprörd. Började i alltid lika roliga tonåren, gjorde mig sjukt arg då och gör mig galen idag. Tack pappa!

Bina
Uppfanns av någon snygg kille i nian när jag gick i sjuan. Mitt kanske mjukaste smeknamn. 
Bina låter litet, gulligt och oskyldigt. Precis som jag under första delen av högstadiet! Haha. Lilla Bina, det var jag och alla kallade mig för det. Finns fortfarande några sen högstadietiden som kallar mig Bina. Sweet.

Sabi och Sab. (med punkt)
Uppfanns av Caisa under gymnasietiden. Ibland orkar man bara inte säga hela mitt namn. Då räcker Sabi eller Sab. Under onsdagsfyllorna på Palace genom hela ettan och tvåan var det inte Sab. då var det SÄÄÄÄÄÄB! Lite mer rockigt, lite mindre schlagergolvet. Malin och Caisa kallar mig fortfarande för Sabi.

DJ Sabi
Uppfanns av mig själv efter min egna galna födelsedagsfest. Skulle gå hem från Söderport och insåg att jag var sjukt bra på musik och beats. Jag kom in i ett lyckorus och började stampa mina 8 cm klackar i asfalten, klappade takten på min puderdosa, scratchade i luften och försökte få Malin att inse mina talanger. Hon var inte imponerad, jag brydde mig inte utan döpte mig själv till DJ Sabi. Jag var sjukt nöjd. La dock snabbt kariärren på hyllan när jag vaknade dagen efter med spräckt puderdosa.

Vad kallar du mig för?


Spännande kväll

Har precis kommit hem från Sevvan. Helt sjukt dåligt med folk idag igen, konstigt att fem timmar kan gå så långsamt. Ibland är det drygt att jobba. Är så trött idag, hann inte äta frukost imorse så nu är energin i botten. Vad göra? Cola såklart. Så nu väntar jag på att få en sockerkick så att jag pallar kvällen. Ska strax iväg på en alldeles underbar överraskning. Hoppas att allt går vägen. Kommer bli helt galet kul. Kan inte skriva något här. Man vet ju aldrig vem som läser... Kan bara avslöja att min kusin Henke ovetandes är iblandad. Återkommer senare ikväll, eller rättare sagt inatt.

Hoppas att ni alla får en trevlig kväll. So long
image11

Visst är han söt min kusin? Tradition i familjen Enlund att alltid bära full julslips på julafton! Du vet inte vad som väntar dig!!!

Jag saknar dig din tok

En liten dedication till min trogna vapendragare Malin, som lämnat mig för Malmö. Jag saknar dig! Bjuder på tre pics som visar oss från vår absolut bästa sida... Åh vad jag älskar oss!image10image8image9


Dags för dans

Ska bege mig till dansskolan för premiören av SM-träningen. Ska bli jättekul! Känns ju lite konstigt om kvällarna när de flesta kurser är slut. Är inte van att vara ledig. Ikväll kör vi på med förberedlserna inför SM, inte många dagar kvar nu, så det är bäst att ge allt! Igår hade vi sista coachade träningen, och OM jag blev populär när jag bjöd alla duktiga elever på fruktsallad och vaniljvisp. Har aldrig sett de så glada (förutom när de står högst upp på pallen förstås). Det fanns inte en enda fruktbit kvar i skålarna och jag som hade lovat Pernilla en smakbit. Men mina tjejer jobbade som vanligt på bra. Är så stolt över att få träna de, något som jag hoppas att de vet!

Nehepp bort mot studion. Snart kommer alla danssugna brons/silver tjejer och då är det bra om jag är på plats!

So long


Öken

Sitter på Sevvan och väntar på att klockan ska slå 18.00. Det är EN kund inne i hela butiken. Men jag lyckades inte fånga honom, det gjorde fossil-Göran så nu hörs hans skånska i hela byggnaden. Mannen kan sälja! Som tur är, jobbar kära syssling Kalle idag. Oj vad allt känns lättare och roligare när han är här!

Ska bort till dansskolan sen, ha sista coachade träningen. Ikväll kör vi hårt! Sen ska bjuda på lite fika, måste ju mysa lite när det är sista gången. Det blir inte alltför onyttigt heller. Haha!

Kanske borde jobba på lite nu? Finns alltid några dunkuddar jag kan puffa, eller några papper att kolla igenom.

So long


Jag, Carl och svartrockar-Anna

Jag, Carl och hans dansprofil Anna

Världens gladaste människa, Pia

Världens goaste människa, Pia

Jag och Mike

Jag och Mike

Vilka grabbar!

Vilka grabbar!

Visst va vi snygga?

16131138

Nu drar vi på efterfest!

Nu drar vi på efterfest!

Shall We Dance?

Uppdatering från lördagens event. Var ska jag börja? Man kan knappt fatta att man tränar så mycket för bara en kväll, för ett par minuters dans. Precis som förra året var det en lång dag för alla dansare. Mycket väntan, träning, förhoppningar, glädje, nervositet. Exakt som det ska vara inför en tävling med andra ord. Genrepet gick inte så bra, och då blev jag nervös. Hur skulle det gå? Men det är då det gäller att tänka om, försöka fokusera och prestera så bra det går. Så länge man har kul, spelar det ingen roll hur det går, eller hur? Man ska bjuda publiken på en show, inte perfekt sträckta vrister. Dagen rullade på och nervositeten förvann när frisörerna och make-up artisterna gjorde oss snygga, eller snyggare som underbara Therese så snällt sa.

Jag försvarade inte min sefger från förra året, vilket jag i och för sig inte hade väntat mig. Mike och jag tog oss i alla fall till semifinal, vilket jag är sjukt nöjd med. Hade blivit besviken om vi åkt ut i första rundan, men man vet aldrig. Nerverna kan spela oss spratt, speciellt mina (hur klarade jag tävlingsdansa i så många år??). Vinnare av kvällen blev Robin och Nadine STORT grattis till er, det var ni värda! Och grattis även tilla alla andra par som gjorde bra ifrån sig, egentligen är alla vinnare! Vi ska vara stolta att vi klarade det!

Efter gratulationer, blommor och segerdans var det dags för efterfest. Lite dålig uppslutning på Sandra tyckte vi och drog till min gamla kompanjon Fotis för välbehövliga drinkar. Blev inte så sent eftersom min kära sambo skulle spela match tidigt dagen efter. Avslutade kvällen med, vad annars en kinesvurre. För att sammanfatta kvällen: SUCCÈ vad annars?? Bjussar på lite sköna pics, spana in mitt snygga skäp i pannan :)


Då var man bloggnörd då!

Äntligen har jag skaffat en blogg! Har pratat om det i ett par år, det har aldrig blivit av, men nu är jag äntligen igång!
Jag kommer inte ladda bloggen med flashiga dagens outfit, nyttiga mellanmål eller smaskigt skvaller. Det du läser här är mina egna tankar och funderingar. Mest skaffade jag bloggen nu, för att alla ska kunna följa med mig till USA till sommaren. En klassisk resdagbok kändes lite trist, men det här kommer bli kul. 

Ska äntligen ge mig av på en långresa. Har velat göra en länge nu, men efter omständigheterna i mitt liv har det aldrig varit möjligt att förverkliga den drömmen. Ska göra en roadtrip med min kära sambo. Avresa 18/7, hemresa 6/9. Alltså 7 veckor med inget planerat. Ska bli lovely att leva livet!

Vad ska ni göra för kul i sommar?

Ha en trevlig lördagskväll. Blir lugnt för min del. Har varit mycket jobb ett par dagar nu. Känns som om jag behöver vila ut. Men allt går super på nya jobbet. Hur kul som helst!   


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0