Hej kompis!




Just nu docklek med världens sötaste Engla. Hennes nya hälsningsfras:
- Hej kompis!

Jag smälter...

Och givetvis matchar vi varandra med ränderna.

90210

Sitter och kollar på det nya Beverly Hills 90210. Jag älskade serien när den gick på tv för många år sedan och nu kommer allt tillbaka. Än så länge är jag inte jätteimponerad. Tjejerna har snygga kläder men hjälp vad smala de är, ser ut som de ska gå av på mitten. Jag känner igen många av platserna sedan resan i somras och jag kan väl erkänna att jag mer än gärna skulle flyga dit igen. Gärna imorgon.

Lussekatt, lussebulle, saffransbulle

Igår tog jag ett stort kliv mot julen. Jag åt min första lussekatt.

Hade nästan glömt bort hur gott det är. Skulle lätt kunna leva på lussebullar och julmust. Kanske inte den mest varierande kosten men under december skulle det säkert fungera. Och som jag och jobbSara sa för att lätta våra samveten: Lussebullar verkar liksom nyttigare än vanliga bullar. Lite mindre socker och smör : )

Idag är det heldag med Linda som gäller. Fika nu på förmiddagen, julpyntletande, kanske lite shopping  och sedan lunch. Verkar som det blir en perfekt onsdag.

Tack syster

Idag träffade jag syster över en mysig lunch. Hon hade sedan sist vi sågs både hunnit skaffa ny hårfärg och ny mobil. Min syster och jag förstår varandra. Vi pratade om allt vi gjort sista tiden. Och vi insåg båda hur mycket vi saknar varandra. Syskon har ett speciellt band men trots att vi bor i samma lilla stad hinner vi sällan ses. Men det ska det bli ändring på, för från och med nästa vecka ska jag bjuda min syster på lunch varje måndag. Måndagar får blir vår dag systeryster.

Idag är det en månad kvar till julafton. Hjälp vad snabbt tiden går. Vart tog hösten vägen? Längtar till pappas risalamanta och till den 23:e då vi enligt tradition tillsammans klär granen. Lite mysigt är det ju trost allt med jul...

Alla behöver vi sova ibland

Under resan i USA blev det en hel del bilåkande. Tydligen var inte alla resor lika roliga eftersom jag ibland passade på att ta små powernaps. Snäll som Carl är tyckte han att det var roligt att dokumentera våra bilresor (som denna från Palm Springs till San Fransico) och gissa om jag blev glad när jag hittade dessa bilder?! Han har ur de mest osmickrande vinklar smygtagit kort på mig när jag sover. Sånt bara älskar vi, eller hur? 




Lena+Orup+Sabina

Igår drog tjejerna från jobbet till Växjö för att spana in Orup och Lena Ph:s show. Sara och Emelie tycker att Orup är bland det snyggaste som finns. Själv har jag alltid bara tyckt att han sett gammal ut. Men igår. Ojoj. På långt håll ser han faktiskt ganska fin ut. Smal som en sticka, men charmig till tusen. Men va fasen han är ju lika gammal som min pappa. Haha. Showen var grym och det hela slutade med att vi alla tre stod på stolarna och bara skrek och dansade. Vi blev uppraggade av ena ordningsvakten som erbjöd oss vip till alla växjökonserter. Tack men nej tack.

Kvällens snackis var helt klart Lena Ph:s boopisar. Jesus, de måste vara nygjorda. Enorma för hennes späda kropp. Men gubbarna verkade uppskatta det.

Natten avslutades med övernattning hos Sara med skvaller, tjejsnack och så ännu lite mera skvaller.

 


IdolJohan

Alltså den här lilla spelevinken. Det är ju inte bra någonstans. Ska det bli ännu en kup där de bästa åker ut bara för att fjortistjejerna röstar på den sämsta?!  Nej. Jag blir galen. Det är på grund av sånt här som jag inte kan kolla på Idol. Jag blir bara arg. Huh, nu måste jag lugna ner mig...

Förresten skulle jag vilja byta min röst mot Alices. Tänk att alltid få prata så vackert.

It´s a fact

Jepp. Det är snö. Inte frost. Snö. Jippie. Nu blev jag genast på bättre humör...

Inte nu väl?

När jag vaknade imorse hade det till min stora fasa snöat. Snö? Nu? Jag har inte varit utanför dörren än men jag hoppas innerligt att jag såg fel, att det vita som ligger kvar på marken bara är lite frost. Får dra på mig mössan och forska lite i saken. Snön är inget för mig. Tycker inte om kyla. Lunch med Linda om en stund. Hon är underbar min lilla vän. Nu planerar vi en tjejresa. I love you!
Jobbar sent ikväll, då mina lektioner var inställda igår. Men alla vill väl dansa en fredagskväll vid halv tio?! Mixen är i allafall klar, så discogruppen var beredda med ideér.

 Vi rockade igår så tack chefen för en kul kväll!

Tomt i magen

Hjälp. Hälsotallriken blev jag inte så mätt på. Typiskt. Massa grönsaker, keso och kyckling. Men vad hjälpte det? Just nu skulle jag vilja ha en av världens godaste kanelbullar. Eller förresten, ge mig två med en gång!


Maxi, SverigesRadio, kvällen

Sitter och käkar lunch. Hälsotallrik kallar jag det. Själv. I min lägenhet. Är uttråkad. Det är trist att äta själv. Försöker hitta något intressant på tvkanalerna. Går sådär. Rachel Ray eller TVshop. Svårt val. Jag stängde nyss av. Var på Maxi en sväng innan. Jag och pensionärerna. Shit vad de klämmer på allt! Verkar som de måste känna på varje clementin, på varje avocado och på varje frukostbulle. Kan ju vara något fel. Grrrr....

Om en stund ska jag bege mig mot SverigesRadio, ska mixa en grej till dansen. Kommer bli hur bra som helst! Och ikväll bjuder dessutom the boss oss på Wallmans. Vi tackar, vi tackar!

Vilken service...

Idag kom det in två damer i butiken. De skulle köpa ett presentkort och ge som present till en väninna. Jag slog in presentkortet i en kartong och krusade lite fint snöre runt. Damerna stod bredvid och såg mycket belåtna ut. Emellanåt hörde jag små ord som; "åh vad fint det blir" och "vilka vackra färger".  
De betalade för sig och gick. Efter en halvtimma kom de tillbaka. Fasen, nu har de ångrat sig och vill lämna tillbaka presentkortet i utbyte mot pengar var min första tanke. Men istället kommer damerna fram med en liten papperslåda.
- Ja, vi vill inte verka besvärliga, sa de
- Ehm, nej det är ingen fara, sa jag. Är det något problem?
- Ja, vi köpte nyss ett ljus till vår väninna. Men tror du att människorna i den butiken slog in det åt oss?
- Jaha, oj vad konstigt, fortsatte jag.
- Nehepp, det hade de minsann inte tid med. Och jag köper minsann alltid ljus där. Usel service! Ni får köpa papper och snöre och göra era paket själva fick vi till svar.
Damerna lät mycket upprärda men fortsatte:
- Vi har aldrig träffat en trevligare expedit än dig och vi vill gärna att du slår in även detta till ett paket. Vi betalar dig gärna.
- Tack. Men nej, ni behöver verkligen inte betala.
- Den här butiken har den bästa servicen i hela stan. Vilket fint paket du gjorde! Kan du göra ett till?
- Visst kan jag göra det, sa jag och klämde fram ett leende.
Efter lite tejpande och ytterligare lite krusande var paketet klart. Damerna såg på mig som jag vore gud. Vilken service och tack kära du för att du hjälpte oss, sa de i mun på varandra. De gav mig varsin tjugolapp som tack för hjälpen. Och på vägen ut hörde jag det eka inne i Gallerian VILKEN SERVICE!

Znälla Zlatan

Såg nyss ett kort inslag från fotbollsgalan och hur ser Zlatan ut? Han brukar alltid se fresh ut men nu, långt och stripigt hår. Zlatan om någon borde väl ha råd med ett frisörbesök?

Rött, grönt eller svart?

Jag får i mig minst en kopp te nästan varje dag. Te funkar liksom till allt. Lunch, fika eller som avkoppling efter träning. Framförallt gillar jag att handla te. Älskar att botanisera omkring inne på Gerdas (gick ett tag över till Kals kaffehandel men bytte fort tillbaka). Jag älskar doften där. Alla olika te och kaffesorter. Alla små söta koppar som skulle passa finfint i mitt kök. Jag lukta och köper ett hekto av varje sort för att prova mig fram i tedjungeln. Har liksom fastnat för de svarta sorterna, även fast jag vet att både rött och grönt är bättre för kroppen. Utrensande, uppiggande, rogivande. Men smaken då? Te ska ju vara gott. Än så länge har jag varken hittat ett gott grönt eller rött te. Men skam den som ger sig, på onsdag ger jag mig in till damerna på Gerdas så får de lotsa mig fram till ett nytt köp.


Ett dygn med dans

Vaknade precis. Igår stod det danstävling på schemat. Gick igår upp vid 02.45 och kom i säng imorse vid 04.00. Jag är trött men eftersom dygnet helt ägnades åt dans gör det ingenting. Igår var det värt hur mycket som helst. Jag är verkligen stolt över alla mina danselever, oavsett deras placeringar. Alla var så duktiga och vi hade verkligen hur kul som helst. Det är i sådana stunder som alla skador och bekymmer spelar mindre roll, igår kämpade alla och för många gav det fina resultat. Så tack till alla föräldrar och dansare för att ni gör mitt jobb till världens bästa!

  

A shot at love

Vilket skitprogram detta är. Går på MTV varje kväll, den perfekta tiden efter dansen är slut. När jag i lugn och ro kan käka lite keso så är detta värdelösa program igång. Jag vet att jag skulle kunna byta kanal men hittar inget bättre och då är det illa!

Nu börjar julavslutningen närma sig. Galet vad veckorna går snabbt! Alla mina grupper är så duktiga på att tänka teman, musik och kläder. Det kommer bli en grym show med ett fullspäckat schema. Så boka in lördagen den 6:e december.

J som i jag och Justin

Är ledig idag. Kan knappt fatta det själv. En lördag utan jobb eller danstävling. Skönt kan jag meddela. Började med en frukost på stan. Nu fixar och donar jag lite i lägenheten, får finbesök i kväll av Linda och Stoffe och då är det väl bra om gästerna slipper matrester och dammråttor.

Alltid när jag städar lyssnar jag på Justin. När ska min kärlek till honom svalna? Han osar man. Kan titta hur länge som helst. Dans, kläder, utstrålning. Oh, vad fin han är. Så för ett par timmar kan jag låtsats att det är jag och Justin. För ett par timmar kan jag i harmoni med damsugaren dansa till min favorlitlåt.Observera att jag inte diggade honom under tiden i N´sync. Då var det Nick Carter från Backstreet Boys som gällde. Oh yes, visst är jag en pojkbandsnörd alltid.  

AnanasExpressen

Såg nyss reklam för filmen PineappleExpress som går upp på biograferna snart. På reklamen verkar den sjukt rolig och det gjordes mycket rekalm om filmen när jag var i USA. Själv såg jag alltså filmen i somras och till er som är sugna att se den har jag ett råd: Vänta tills den kommer ut på DVD, eller se den inte alls. Filmen är helt okej i början men sen spårar den ut helt totalt. Verkligen ett kasst slut, töntig handling, inga bra skådisar. Totaldiss från min sida.

Se inte mig på bio....


Tjenis med hyresvärden

Om ni läst tidigare inlägg känner ni till att vår lägenhet mest varit en igloo sista tiden. Igår fixade dock hyresvärden (av mig kallad hyris) till detta lilla problem så nu har vi äntligen värme. Mötte honom nyss i trappuppgången, han är lite torr sådär, vet liksom aldrig vad jag ska säga till honom. Han är ingen man skämtar med. Jag vill ju inte bli vräkt. Ett hej brukar det bli. Idag kunde jag dock inte låta bli utan sa glatt (och lite ilskt):
- Jamen man får väl tacka för värmen. Nu slipper vi ju frysa däruppe!
Ett litet men näpet leende sprider sig på hyris läppar.
- Ja just det, ni hade visst haft det lite kallt hörde jag.
LITE kallt? Är han totalt borta? Jag skulle sagt något mer, något med lite sting i. Men snäll som jag är log jag bara, stampade så hårt jag kunde i trapporna och gick upp till lägenheten.

Utvärdering av denna händelse:
+ Vi har värme igen
+ Jag har sett hyresvärden två gånger denna vecka, det vill säga dubbelt så mycket som på hela året

- Hyris borde bjuda lite mer på sig själv. Hallå, le lite?!

So what?

Har aldrig varit ett fan av Pink, men shit jag blir helt galen av denna låten. Ner med rullgardinerna, upp med volymen och tokdansa! Prova, jag lovar att humöret blir mycket bättre!

So what I am a rockstar, I got my rockmoves

Idoltjafs

Fredag igen, hjälp vad veckorna går fort! Fredag innebär i många svenska hem Idol. Jag fattar inte - har vi verkligen inte tröttnat på Idol än? Ska inte påstå att jag aldrig tittat, men tröttnade liksom efter ett tag. Nu verkar det som att det mest intressanta folk pratar om är Lars version av en gammal schlagerdänga från 70-talet. Viktiga saker det där... Nä jag skippar att kolla ikväll. Lite mest bara för att jag ska.

Imorgon däremot är det premiär av säsong fyra av The Hills. Där snackar vi kvalitetsprogram. Känn ironin. Serien är inspelad på många av platserna som jag själv besökte i somras, vilket ger lite extra feelgoodkänslor.

Nu snart dags för lunch med Anette, sen dans, sen inte Idol.

Ha en bra fredag!


Snälla tomten?

Jag har varit väldigt snäll i år. Är det för mycket begärt att få dessa skönheter i ett fint litet paket? Just nu är inte 12,000kronor för ett par heels helt ok för min budget. Men utav tomten får man alltid önska sig vad man vill. Så snälla, snälla tomten här får du min önskelista:



Christian Louboutin Eugenie satin pumps

Inte är det varmt i alla fall..

Det är iskallt i lägenheten. Just nu brinner det 60 ljus, två datorer och en TV är igång och alla element står på max. Trots detta står temperaturen på 22 grader, vilket jag tycker är iskallt. Carl har blivit sjuk eftersom det är drag i sovrummet. Så imorgon blir det att ringa hyresvärden och be han fixa lite värme, för att gå runt och frysa konstant är ingen höjdare.

Inatt avgörs det amerikanska presidentvalet. Är ni insatta och har ni precis som jag en given vinnare?

RSS 2.0