För femton år sedan hade jag firat dagen iklädd scoutskjorta

Visst har jag varit scout! Patrulledare för trollsländan tillochmed. Som de flesta scouter fick även jag vara med och tända majbrasan och som jag längtade efter det.

Idag ska jag först jobba ett par timmar på Flash innan jag beger mig vidare till dansskolan. Jag antar att antal danselever lär vara färre än vanligt en kväll som denna.

Hoppas du får en bra dag och kväll. Ta det lugnt med folkölen i parken!

All we need is love (äh glöm det, vi behöver tid pengar och mat också)

Om jag hade kunnat stoppa tiden hade jag gjort det i helgen. Fredag, lördag och söndag var så perfekta att jag nästan skäms. Vilken underbar känsla det är när allt verkligen är bra. Det har varit en helg då jag gjort tusen saker utan att jag känt att det blivit för mycket. Jag har hunnit träffa bästa vännerna, jobbat lagom mycket, städat, tvättat, lagat mat och insett hur mycket jag älskar min sambo. Plus att jag även hann med ett besök på Harrys. Jo det är sant, JAG var ute i lördags! Kors i taket. Känslan av att krypa ner bland nytvättade lakan i söndags var härlig. Nästan lika härligt som den där kebaben i lördags natt.

Maxis bästa och sämsta

Drog in en sväng på Maxi efter dansen. Blev sugen på lite god kvällsmat. Maxi har fått nya kassar. Gula och skitfula. Bu för det. Däremot hade de rea på min favoritjuice. Halva priset och inget kort bäst-före-datum. Tummen upp för det! Jamen sådär. Då har ni fått den dagliga nyhetsuppdateringen.

Just nu på maxi för halva priset = 14,90. Har du inte testat den? Köp, köp, köp!


Och vad händer i ditt badrum?

Det pågår någon slags friidrottstävling på Fredriksskans så idag fick jag applåder när jag sminkade mig. Hurra för det!


Högt upp och trygg hos änglarna...

...firar min lilla mamma sin födelsedag. Jag har tänkt på dig hela dagen och önskar inget mer än att du skulle vara här och bli firad av din familj och alla vänner. Men jag vet att du är trygg hos änglarna och långt bort från smärtan.

jag älskar dig


Bed and breakfast

Klockan ringde tjugo över sju. Puh! Låg kvar en lång stund innan Carl tillsist drog upp mig ur sängen Efter en sen kväll på dansskolan igår var det bara att åka tillbaka för morgonträning. Swing eller Mixingträning stod på schemat och Jörgen var på strålande humör. Det snabba fotarbetet börjar sitta nu, ska vi bara ta oss igenom ett lyft också :)

Här sitter vi nu med nybakta frallor, ägg och juice.

Lite av vår egna hotellfrukost. Mysigt då vi båda är lediga idag! Nu väntar en efterlängtad dusch och sen dejt med Linda.

Trevlig fredag fina du!


Jag slutar aldrig förvånas.

Jag höll mig i alla fall vaken, vilket måste vara ett ganska bra betyg för att komma från mig såhär en onsdagskväll. Salongen bestod till största delen av unga killar mellan 16 och 18 som suktade efter de tuffa bilscenerna. Unga killar från Kalmars förorter som precis tagit körkort och fått låna pappas Volvo i hopp om att kunna racea lika bra som Vin Diesel i filmen. Ett par av de unga männen hade tonårstjejen med sig som sällskap. Förmodligen håller det inte ens gymnasiet ut eftersom de vet att nästa vecka på Bistrobar hittar de något nytt. Något bättre. Någon ny tjej med jeansleggings från Gina och kass ögonskugga från H&M. Men ikväll passar det med lite hångel i biomörkret. Jag tittar snett och ilsket på de. Morrar med ögonen, fan sluta göra de där sliskljuden. Jag vill se film. I ren protest sätter jag likt en fjortis upp mina skor på sätet framför. Ingen reaktion men jag hoppas att jag åtminstone skymmer en bit av bioduken.

Tillslut avtar smackandet. Tonårskillen tar istället upp mobilen. Och börjar snacka. Högt och tydligt på ett typiskt tonårssätt. Med lathet och fula ord. Bah, liksom, ahh, typ. Jag kokar i mitt biosäte. Nu har han fan gått över gränsen. Man snackar bara inte i mobilen under filmen. Jag får verkligen anstränga mig för att inte säga något. Jag älskar att lägga spydiga kommentarer och nu har jag ett utmärkt tillfälle. Men jag gör det inte. Jag är rädd, inte ett skit för vad Lindsdalskillen bakom mig ska säga. Jag blir rädd för mig själv. Jag känner mig som en moraltant. En tant som i sommar fyller 23. Jag lägger band på mig själv. Och surar ihop i sätet.

På parkeringen efter filmens slut ger jag killen en sur blick. Han ignorera den och hoppar in i sin pappas Volvo v70. Han skiter fullständigt i mig. Nu ska han bort till McDonals vid coop för att köpa tre cheeseburgare och burna runt på parkeringen. Tufft. Själv låser jag upp min Opel Vectra och sitter med veckad panna hela vägen hem. Damn, jag skulle sagt något!

Ikväll blir jag bjuden på bio som jag redan betalat för

Massa tuffa stunts. Massor av olika bilmodeller. Explosioner, eld, och häftig rockmusik. Jag ska på bio. Ingen härlig romantisk komedi utan killfilm (jaja, vi tar ett moraliskt inlägg om könsroller senare). Fast and furious. Jag ska köpa en stor cola och massa godis och vila ögonen på de manliga huvudrollsinnehavarna.

Just det, Carl bjuder mig på bion med biocheckar som han fick av mig i påskpresent. Såklart jag hänger med!

För dig skulle jag göra vad som helst. Och att följa med på en film är väl ganska milt om man jämför vad du får stå ut med. Tack för att jag får vara din och att du inte tröttnar.

Imorgon väntar mysdag med systra mi

Syrran och jag kör på en roadtrip och drar till Växjö imorgon. Balklänningsletande står på schemat och syrran ville ha mig mig som moraliskt stöd. Jag är säker på att vi kommer hitta den där perfekta klänningen och jag vet att du kommer vara ännu mer vacker än vanligt lillasyster. Som ni alla vet är det jobbigt att prova klänningar så jag antar att det både kommer fikas och lunchas i det forhoppningsvisa fina vädret.

Idag köpte jag ett nytt scahmpo. Ett sådant där silverschampo som tar bort gula nyanser i håret. Ska strax prova det och tydligen ska det vara ganska starkt, så ser ni mig med en aningens för grått hår imorgon vet ni vad det beror på. Och intresseklubben antecknar...


Varför har jag aldrig gjort detta förut?




Fyra dagar med fantastiska människor, snö, strålande sol, afterski, och god mat. Kan inte komma på ett bättre sätt att fira påsk på. Efter ett par timmar med skidlärare kunde även jag ta mig ner för de lite större backarna. Kan inte detta bli vår påsktradition? Tack hela gänget för denna gången!


Ser ni kändisen?

Ibland överraskar jag mig själv

Blev sugen på riktig mat idag och slog till genom att göra köttbullar och potatismos från scratch! Yes, jag har rullat och stekt köttbullarna. Skalat, kokat och mosat potatisen. Jag fuskade genom att köra en påse Blåbands gräddsås till. Men mums vad gott det blev! Och jag som säger att jag inte kan laga mat. Hmm, ibland förvånar jag mig själv.

Jag är verkligen ingen morgonmänniska

Nyss hemkommen från morgon/förmiddagsträning med Jörgen inför Shall We Dance. Kan meddela att det var kämpigt att ta sig upp imorse, sängen var sådär skönt uppvärmd och med min underbara kille sovandes bredvid blev det inte direkt lättare att hitta motivation att gå upp. Träningen gick bra, nu sätter vi samban vilket känns bra eftersom det dröjer en vecka innan vi kan träna igen.

Nu tänker jag krypa upp i soffan med en kopp te och ett par Riesen och bara njuta innan det är dags att återigen bege sig bort mot dansskolan.

Imorgon åker vi till Sälen, yeay!

Here we go again

Nytt avsnitt av Extreme Home Makeover. Shit, jag är ju fast! Idag verkar det dessutom vara ett riktigt sorgligt avsnitt. Jag kan meddela att jag fortfarande har kvar mina jobb, än så länge har inte TV-tablån tagit över. Fast en förmiddag med gårdagens repris av Oprah, Extreme Home Makeover och The Tyra Banks Show är inte så tokigt ändå. Tur att jag ska luncha med Linda om en stund. Du räddar mig! 

De har landat!

Pappa ringde och väckte mig nyss. De har precis landat på Arlanda. Shit, det har redan gått fyra veckor. En hel jäkla månad! Hur som helst är det skönt att äntligen ha de hemma igen. Tyvärr går inte planet hem till Kalmar förrän halv sex ikväll. Drygt att sitta på Arlanda i så många timmar. Hade jag varit ledig i eftermiddag hade jag inte tvekat på att köra upp och hämta de men nu kan det bli svårt att hinna fram och tillbaka innan halv fem!

Fåglarna kvittrar utanför mitt fönster! Dags att ta en liten promenad.
Njut av solen kära vänner, vi vet aldrig när den beslutar sig att försvinna...

Cleaning out my closet

Dagens planer eftersom hela lägenheten verkar ha agerat garderob sista veckan;
- Tvätta
- Rensa garderoberna

Verkligen en rolig dag men så skönt när allt är klart!

Swing it magistern, swing it!

I söndags hade vi vår första träning inför nya säsongen av Shall We Dance (lokalversion av Let´s Dance). Min nya partner blev Jörgen Ström som jobbar som sportjournalist på Barometern. Tillsammans ska vi dansa swing, vilket blir en mix av lite bugg samt lindy hop. Har vi tur kan det efter dessa veckor se ut såhär:



Observera hur snabbt det går, det är vad jag kallar bra fotarbete!

Cry baby

Tog sovmorgon till elva idag. Så skönt att slippa alarmsignalen och verkligen kunna sova ut.

Har precis gråtit en skvätt till Extreme Home Makeover. Att jag aldrig lär mig. Jag KAN inte titta på sådana program. Familjernas öden, den vackra musiken i bakgrunden som spelas när alla skriker "Move that bus". Det blir liksom bara för mycket för mig.

Nu ska jag försöka göra mig i ordning, mysdag med Linda står på schemat. Lite möbelspaning samt lunch. Kvällen avslutas på dansskolan med tre lektioner.

Hoppas ni får en bra dag och njut av vädret om ni kan. Själv valde jag att sova istället för en lång promenad i solen :)

RSS 2.0