Alltid samma visa

Det börjar ju alltid så bra. Men så någonstans mellan att den vita gardinen byts mot en röd och stjärnorna ska hängas upp går något alltid så fel. Samma visa varje gång. Vi skiter i de här stjärnorna säger jag. Det kan vi ju inte, det är ju traditon säger du. Och så tjabbar vi lite. Men så på något magiskt sätt lugnar vi ner oss, samarbetar och tillslut så hänger stjärnorna på plats. Okej. Lite sneda är de, det måste du allt hålla med om. Men de sitter där.

Advent, den första av fyra

Vi börjar närma oss slutet av november och som traditionen lyder är det idag första advent. Idag ska stjärnorna upp och pyntet fram. Julskyltningen pågår för fullt i stan, men Kalmars gator får klara sig utan mig idag. Jag gillar julstämningen men alla människor klarar jag mig bra utan. Köer, köer och lite fler köer. Istället myser jag omkring här i lägenheten, städar och plockar för ikväll när min fina kille kommer hem ska även vi få advent här hemma!


Nybrovägen 34

Är precis hemkommen från pappa och Anette. Alltså, finns det en bättre känsla än att komma hem?
Träffa familjen, gosa med hundarna och att äta god mat. Hur lyckas alltid föräldrar göra maten så god?
Idag bjöds det på älgkalops och jag kan meddela alla nyfikna att det smakade himelskt gott. 
Som vanligt under middagarna pratar vi en hel del om Thailand. Jag tänker alltid att det är så långt kvar men nu börjar det närma sig och jag längtar så efter sol och värme. Bara två månader kvar!  


72 gram?!

Oops. Gjorde just det stora misstaget att titta på aioliburkens näringsvärde. Big mistake!
Men vem orkar bry sig egentligen? Gott är det. Så nu väntar middag, Ahlgrens bilar samt Idol.

Trevlig fredag!

Hur är det möjligt att ingen var bra?

Okej. Nu börjar jag bli lite besviken. BÅDA filmerna var katastrofdåliga. Och iochmed att jag bor ihop med en hyrfilmsnarkoman har jag nu inte så många fler titlar att välja på. Jo. Det är sant. Carl har sett varenda ny film som går att hyra. Idag behövde han inte ens visa sitt bonuskort utan fick rabatt ändå eftersom "äsch, dig känner vi ju igen, du hyr ju ofta film här"!

Och ni som verkligen bryr er om mig; bli inte skogstokiga nu men om dryga timman drar jag mig bort till dansskolan för EN lektion. Jag lovar att jag inte ska anstränga mig. Måste bara dit och fixa en grej. Men sedan är det bums tillbaka till soffan. Jag lovar.

 


Rastlös

Saker som jag försöker fördriva tiden med innan jag återvänder till sängen för lite sömn:
- Titta på urusla gamla repriser av tråkiga serier.
- Övertala mig själv att "filmkanalerna" TV1000, TV1000+, TV1000family samt TV1000nordic kunde ha åtminstonde EN film som lockar mig att titta. Svar nej. VARFÖR betalar jag för den skiten?
- Äta. Vilket även det inte går så bra. Jag är inte hungrig och inget smakar som det brukar göra.
- Hyra två filmer/dag. En brukar vara okej och den andra totalt kass. Killen i videobutiken tyckte jag skulle krya på mig. Shit, ser jag risig ut?
- Bakade en plåt kolakakor. De blev jäkligt goda och tog slut igår. Jag och Carl har alltså snittat 20 kakor var. 
EN dag. Himlans bra!
- Dricka te.
- Kolla Facebook, mailen och olika sajter FÖR ofta.

Förslag på stilla aktiviteter tas gärna emot. Vila anser jag numera inte som en aktivitet utan ett nödvändigt ont.

 


Old times

Så många minnen till dessa gamla godingar. Boppers. Mellanstadiet. Ibland saknar jag mellanstadiet. 
Kan informera er alla att jag en gång i tiden tävlingsdansade mot Jerry Williams dotter. Tyvärr var hon på tok för lik sin pappa i stilen och man behöver inte vara något dansproffs för att förstå att jag alltså var lite bättre. Dansant eller ej har Jerry iallafall gjort några klockrena låtar!






Oh I just love this song

Nu kör vi på med lite mysmusik.

Sjukling

Det är bara att inse. Jag är sjuk. Frossa, feber och ont i hela kroppen. Igår stannade jag för första gången någonsin hemma från jobbet på grund av sjukdom. Febern har som tur är gått ned under natten, men jag får hålla mig hemma även idag. Tusen tack till alla gulliga kollegor som ställer upp och jobbar när läget krisar. Nu åter till viloläge i soffan.


Att spotta och gå vidare

Jag kommer aldrig mer att kunna titta på dig och känna respekt. Det du har gjort har satt djupare spår än du någonsin kommer förstå. Ett förlåt betyder inte ett skit. Precis som vår vänskap. Som tur är vet jag nu vilka som är de äkta vännerna. Ledsen, men dit hör du inte längre.


Bättre än igår

Idag mår jag mycket bättre! Tänk vad lite mat och sömn kan göra. Idag väntar jobb och sedan dans där jag ikväll lär få ta det ganska försiktigt.

Äckligt inlägg!

Efter att ha spytt mig igenom hela natten vaknade jag idag runt halv tre och var totalt borta. Tog mig inte upp ur sängen. Drack lite vatten. Spydde igen. Nytt problem uppstår då det inte finns mer att få upp, min mage krampar och det känns som jag ska svimma av ren utmattning. Tog mig upp och ringde Linda. Även hon är helt däckad. Feber, frossa och illamående. Gårdagen innehöll fest men i en mycket liten skara. Två glas vin är inget man varken blir bakis eller spyr upp tarmarna av. Och då vi åt på samma skitställe igår natt ligger matförgiftning nära till hands. Nu känns allt bättre. Har lyckats ta mig in till stan, ätit samt bastat och bubblat i pool. Nu väntar sängen och fan vad skönt att sova där istället för på badrumsgolvet. Tack Carl för att du höll upp mitt hår!
 

The Hills

Jag ska vara ärlig nu. Jag har aldrig sett ett enda HELT avsnitt av denna serie. Tills nu. Och jag är fast! Herregud vilka smaskiga intriger, snygga människor och fantastiska skor. Just nu pågår ett maraton på MTV, jag borde egentligen sluta titta och börja göra mig iordning inför kvällens party men det går bara inte. Bara ett avsnitt till...
Detta kommer sluta illa, jag är beroende.

Tre saker jag kommit på såhär långt;
- Lauren är drop dead gorgeous
- Spencer verkar vara ett pucko med stort P
- Jag saknar USA med allt vad det innebär

Nej, vi pratar inte så ofta med varandra. Men så tröttnar vi inte på varandra heller.

Onsdagar verkar bli nya biodagen. Så ikväll efter dansen försökte jag få tag min kära kille ihopp om att krypa upp i biofåtöljerna med en gigantisk godispåse. Jag vet att han slutar vid åtta på onsdagar så när jag slutade kvart över började jag ringa. Inget svar. Ringde tre, sju, femton gånger till. Utan svar. Ringde tennishallen. Inget svar. Blir lite putt och åker hem. Ingen hemma. Tycker synd om mig själv. Åker och handlar onyttigheter och hyr film. Ringer igen. Äntligen svar! Vart är du? I Jönköping. I JÖNKÖPING?! Ja, det har vi ju pratat om. Har spelat match. Jaha, så du vill inte gå på bio med mig då? Nej, det bli svårt. Är inte hemma förrän efter ett inatt. Aha, okej. Kör försikigt. Klick.

Alltså, jag har verkligen inget minne av att vi har pratat om Jönköping. Det borde jag ju kommit ihåg. Så förlåt älskling att du har 23 missade samtal från en hispig flickvän. Och ja, vi kanske borde spendera mer tid tillsammans?
För att iallafall i framtiden slippa liknande missöden?


Konstaterande

Herregud vad IKEAs julpynt är fult! Fula former, fula färger och fula namn. Något julpynt fick jag som ni förstår inte med mig hem, men däremot ännu en laddning ljus. Vita stora blockjlus är det som gäller. Inte ens de röda juliga föll mig i smaken idag. Vitt is the shit!


Väntar på ny design

Lillasyster ska fixa ny design åt mig. Så länge får det bli den här färdigfixade från blogg.se
Trist, jag vet. Men vi får väl se vad systeryster hittar på för något. Hon är ju en hejare på det där med webdesign.

Fredagen spenderas i tvättstugan

Ska försöka ta tag i det där med att tvätta minst en gång i veckan. Jag är verkligen för dålig på det här med planering. Så istället för lite åt gången sitter jag nu här och väntar på att maskin 1 av kanske 12 (??!!) ska bli klar. Vi är ju bara två personer i familjen. HUR kan det alltid bli så mycket tvätt? Och VART tar alla svarta strumpor vägen? Verkar som ett strumptroll bor hos oss. Just nu längtar jag dessutom efter en egen tvättmaskin i lägenheten. Tänk vad skönt att slippa springa upp och ner för alla trappor med två tunga blåa IKEAkassar i händerna. Eller att bara kunna slänga i en maskin på kvällen, utan att i förväg behöva planera och kolla om tvättstugan är ledig.
Det luktar vuxenpoäng...


Dagens problem

Jag gillar inte mina lockar. Egentligen är det inga lockar utan mer ett spretande krus. Och så fort jag inte plattar håret undrar alla vad jag har gjort eftersom jag är så lockig. Och varje gång säger jag att jag inte har gjort någonting alls. Att jag har varit lat och låtit plattången vila. Får se om kruset finns kvar i eftermiddag för just nu känner jag mig mest som en pudel.



Same same but different?


Today

Tog sovmorgon även idag. Precis kommit ut från duschen, hjälp vad skönt det är att duscha ruskigt kallt ibland. Sista minuten vred jag ner värmen så det blev iskallt, mest för att vakna till liv såhär på förmiddagen.
Nu är lägenheten fylld med tända ljus och Melody Gardot spelas på lagom volym.
Lite torsdagsjazz helt enkelt.
Om en stund möter jag upp Linda för en lunch, frågan är bara vart vi ska äta? Känns som vi har ätit oss igenom hela Kalmars lunchutbud. Hoppas Mamas & Papas har något gott på menyn, annars finns ju alltid Zorbas...

 

The Last Bounce

Yes. Biljetterna är bokade! I april bär det av till Stockholm och The Last Bounce. Verkar som att detta är gruppens sista shower vilket jag verkligen inte hoppas på. Nu kommer våren gå snabbt, först Thailand och sedan Sveriges bästa dansare. Mumma!

Inget vaccin

Vågar inte ta det där jäkla vaccinet innan juluppehållet från dansen. Många elever som tagit det och blivit sjuka och sjukdom passar liksom inte in i schemat just nu. Får bli att ta itu med min fobi för sprutor efter julavslutningen. 

Seriöst fel

Jag tror att jag är sjuk. Allvarligt sjuk. Idag valde jag nämligen lax till lunch. Jag som aldrig äter lax. Jag tycker ju inte om det. Men idag valde jag vuxet en bit fisk och den smakade ljuvligt. Har jag missat något under alla dessa år som laxhatare? Det enda som är kvar att smaka är den där laxen som finns på julbord. Men den brukar se mer levande ut än lagad så där går nog gränsen.

Imorgon är det förresten dropin på sjukhuset, kanske skulle man ta sig dit och ta vaccinet mot svininfluensan ändå?

Underbara Gustav

Kvällens bästa framträdande. Jag ger er den fantastiska Gustav.


Sugarpink and Diamond

Säg hej till mina nya vänner Sugarpink och Diamond. Gick in en sväng till Make Up Store idag och detta var alltså vad som fick följa med hem. Ett nytt rouge samt en glittereyeliner.
Jag tror vi kommer trivas mycket bra ihop och förhoppningsvis inviger jag de redan imorgon då det nalkas regionstävling i sporthallen.

påsen


Och sedan fyllde herr GB 30 år

Lördagskvällen spenderades i Spinnrockarnas (?!) lokaler. Gustav även kallad GB bjöd på finkalas för att fira den stundande 30-årsdagen. Det bjöds på god mat och dryck vilket leddde till lite dans. När sedan den fria baren öppnades förvandlades den tradiotionella pardansen till ett röj utan dess like. Ryktet säger att födelsedagsbarnet inte var i säng förrän efter gryningens senare timmar.
That is the way to party!




Försökte mig på en Elin det vill säga en skakbild. Resultatet? Kanske inte det bästa.

 

I fredags

För exakt en vecka sedan hade jag en härlig dag med denna fina tjej.



Min gamla vapendragare från Severins, Ellen. Vi tog en långlunch och hann även med en fika på eftermiddagen. Med Ellen har jag aldrig tråkigt, hon är helt fantastisk. Vi har delat många roliga stunder ihop på jobbet och då och då smitit upp till sängavdelningen för en välbehövlig paus. Numera bor denna pingla i Linköping vilket gör att vi inte ses lika ofta men trots det så är det precis som vanligt när vi ses. Det kallas nog vänskap!


Gillar dig fina vän!

Frånvaro

Har haft huvudvärk i tre dagar. Den vill inte försvinna. Vaknade i måndags av att det dunkade i hela huvudet. Och så har det fortsatt. Igår var det fruktansvärt. Mådde illa och ville bara åka hem och lägga mig under täcket. Hem till ett mörkt, svalt rum. Inga ljud. Lite skillnad mot studion på dansskolan där de kommande timmarna skulle spenderas. Jag har inte tid att vara sjuk. Mitt jobb kräver att jag ska vara frisk. Vet inte om min kropp vill säga mig något eller om det bara är en förkylning. Jag vet bara att jag är less på att ständigt gå runt med huvudvärk och att känna mig trött. Nu dags för dagens sista ipren, maxdosen verkar inte heller hjälpa.


RSS 2.0