I´m alive

Ni har hört det förut. Jag lever. Har bara lite mycket runt mig just nu. Är lycklig men ack så trött. Uppdatering kommer. Imorgon kanske. Då är det ny dag och kanske har min kropp fyllts på med lite mer energi?

Frihet


It´s me and Mr Vanilla

Jag älskar vaniljcola. Har gjort sedan den kom till Sverige för många år sedan. Men plötsligt försvann den, förmodligen efter rejält taskiga försäljningssiffror och jag blev jättebesviken. Men ibland dyker den upp bland Amerikahyllorna i utvalda butiker. Behöver väl kanske inte förklara att den fanns överallt i USA? Som att komma till ett CocaColaparadis. Och ingen vart gladare än jag!


03.30

Det är då jag ska vakna imorgon (eller idag beroende på hur man ser det). Ska alltså frivilligt gå upp så tidigt. Why? Danstävling i Täby såklart! Kan tyvärr inte bara stå och titta och heja på alla mina duktiga elever då jag ska jobba hela dagen. Eller vara domare som det så fint heter. Kommer hem sent lördag natt så vi hörs igen på söndag.

God natt folks!

Och pappa, du och jag kanske skulle ställt upp med ett steg framåt och ett steg bakåt och så klapp, klapp... Eller hade vi vunnit för lätt då tror du?


Hej hej!

Hej hej! Precis så hälsar jag på alla. Kund på jobbet, danselever, vänner och familj. Hej hej! Har starkt funderat på att testa något nytt. Hallå är väl inne nu? Eller bara ett hej.

Ska strax möta upp Linda för lite lunch, är superhungrig vilket gör att det kanske lutar åt lite buffé?



Now put your hands up!


Single ladies med Beyonce spelas flitigt på dansskolan just nu. Vi kör en koreografi till låten som uppvärmning på många av hiphop och raggaklasserna. Jag bara älskar låten, blir så glad och sprallig utav den. Beyonce bjuder verkligen på sig själv i videon men här har ni killen som gör det ännu mer. Vilken inlevelse eller vad säger ni?




Ibland är allt man behöver en film och lite mackor


Jepp. Det var alltså den här filmen som låg och väntade på mig igårkväll. Min fina kille hade hyrt en film han trodde jag ville se. En film med Zac Efron. Som jag aldrig hört talas om innan. 
"Jamen jag trodde du tyckte han var söt".

Nej älskling. Det är du som är söt.

In my place

Ligger i soffan. Youtube-ar Coldplays allra bästa låtar. Tänker tillbaka på den där kvällen för inte så länge sedan. Stämningen. Underbar musik. Du och jag under en stickad halsduk. Minnen är allt bra att ha. Minnen kan ta oss tillbaka till så mycket bra. Och dåligt. Men mest bra just nu.

I remember
We were walking up to strawberry swing
I can’t wait ’til the morning
Wouldn’t wanna change a thing


Förresten vill jag väldigt gärna ha en spikmatta. Så om någon är intresserad av att ge mig antingen ett litet bidrag eller kanske köpa en till mig är ni hemskt välkomna.


Finbesök

Igår fick jag finbesök i form av Caisa och Olle. Det där med planering har aldrig varit Caisas grej, så hon hade verkligen tur som ringde den enda dagen den här veckan som jag var ledig. Det blev ett kort besök, deras bil skulle samma dag rulla vidare mot Norge. Men innan dess, en liten omväg runt Stockholm då Caisa behövde nya linser.

Annars spenderades gårdagen på dansskolan. Härliga torsdagar, många duktiga elever. Många är tyvärr trötta och småsjuka. Inte är det väl redan dags för höstdepp?
Nu ska jag bege mig in mot stan, jobbar först i butiken och sen vidare mot dansen.
(Oväntat eller hur?)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Homines quod volunt credunt
    - Människor tror det de vill

Rosendals hudvård - tar hand om dig

Massage? Manikyr? Ansiktsbehandling? Hur underbart är det inte att unna sig själv lite lyx ibland? Att för en stund koppla bort allt som har med jobb eller skola att göra. Koppla av och njuta. Slippa stress och oro och bara få en stund för sig själv.

Nu öppnar äntligen Rosendals hudvård. Ägaren är ingen mindre än min fina vän Linda Martinsson. Linda är utbildad hudterapeut och jobbar även som makeupartist. Jag har gått till många olika salonger och terapeuter men jag har aldrig varit så nöjd som hos Linda. 

Just nu får du som läser min blogg 10% rabatt på valfri behandling! Uppge bara "Sabinas blogg" när du bokar, rabatten gäller fram till 14/10 och gäller inte när du köper presentkort.

Titta in på Rosendals hudvårds hemsida och boka din behandling redan idag!  

Tomteverksta´n

Det är ju riktigt kul att måla! Känner mig så där bohemiskt fri. Än är jag inte klar, men som ni ser har jag hunnit med ett par stycken. Ipoden går på random och jag har kladdat färg lite överallt. Najs. Eller nice om ni föredrar korrekt stavning.

Skulle förresten vara kul att köra "veckans kompis" när ramarna är klara. Varje vecka utses en ny vän som får den fina utmärkelsen samt sin bild förstorad och uppställd på tavelhyllan. Men att ens fundera över det bland mitt kompisgäng är ju skrämmande. Jag kan bara tänka mig vad vissa skulle göra för att vinna... Scary... 


Fram med tidningspapper och oömma kläder, här ska målas!

I våras köpte jag 20 tavelramar. Och färg. Och en pensel. Förhoppningarna var väl att jag samma helg som jag införskaffade ovanstående ting även skulle ta mig tid att faktiskt måla de. Nu blev det inte riktigt så. För ramarna, den högblanka svarta färgen och penseln ligger kvar. I samma påse som i mars.

Men idag ska det banne mig målas! Ramarna ska fyllas med bilder på nära och kära. Bilder från resor och platser som betyder något. Nu råkar det vara så att bild var mitt sämsta ämne i skolan, men att måla ramar, det borde jag väl ändå klara av?

Nobody puts Baby in a corner

Patrick Swayze. Vem ville inte vara Baby och få dansa med honom? Och så den där jävla sjukdomen.


Att vakna med panik kan inte vara det bästa sättet att starta en ny dag på

Har ni varit med om den där känslan när man vaknar med ett ryck och tror att man försovit sig? Det hände mig alldels nyss. Jag sov sådär äckligt gott och så plötsligt rycker det till i kroppen. Panik! Kollar klockan. 07.50. Puh. Andas ut. Jag kan alltså sova i ytterligare 25 minuter. Och så somnar jag om, och jag tror minsann att de extra minutrarna då man vet att allt är lugnt kanske är de bästa på hela natten. Men läskigt är det, för att försova sig är aldrig vidare roligt.

Nu väntar frukost och sedan jobb.
Godmorgon på er!


Jomenvisst blev det bra tillslut

Ibland är det jobbigt att tjafsa om småsaker. Jag råkar dessutom vara expert på just det. Brusar upp och förvandlas från ängel (nåja) till djävul innan någon hunnit förstå vad som riktigt har hänt. Men ger ni mig bara lite tid så brukar jag lugna ner mig. Som idag, då åkte jag till IKEA och köpte doftljus. Och det fungerade alldeles utmärkt, för när jag kom hem igen så var det arga borta. Och istället fanns där en glad tjej som tillsammans med sin kille lagade mat, bakade en kladdkaka och tände ljus som gjorde att hela lägenheten luktade tropiska frukter. 

Och så blev det ett bra slut på helgen. En helg som förövrigt gick på tok för snabbt. Men snart är den här igen, precis som mina två kompisar - Angel and Devil. 

 

Jag tröttnar aldrig

Jag skrattar lika mycket varje gång. Så sjukt pinsamt i livesändning. Och hennes "herrejösses" i slutet. Min humor helt enkelt!




Längtan till the big apple

Ledig söndag. Skönt och välbehövligt! Carl började dagen tidigt med minitennis och då passde jag givetvis på att ta en sådandär underbar sovmorgon. Nu sitter jag här inlindad i en filt med en kopp te. Dagen är ännu oplanerad, precis så jag vill ha den!

Sitter och kollar igenom lite bilder från USA och att säga att jag längtar tillbaka vore väl en underfrift. Lite shopping i NYC, lite spel i Vegas, lite sol och bad i Palm Springs. Jag skulle inte tacka nej till något av alternativen. Fast mest vill jag nog tillbaka till New York. Den staden är nog omöjlig att tröttna på!



Regnig söndag i Kalmar eller New York? Svårt val....

Man kanske borde sluta svettas nu?

Hemma efter X antal timmar på dansskolan. Har haft privatlektioner hela dagen. Börjar känna mig lite trött men det är bara att ladda om, för ikväll blir det ihopflyttningsfest. Just nu känner jag mig inte vidare het, får se om en dusch och lite smink kan göra underverk även ikväll!

Vad gör ni denna lördag?

Can I get a minute and a couple seconds of your time?

Fem timmar. Ibland kan det kännas som en evighet. Fem timmar jobb, visst låter det mycket? Nu har snart fem timmar av fredagskvällen gått. Och jag har inte kikat på klockan en enda gång. Fick en chock när jag nu som först tittade till, redan tolv? Men så är det nog när man spenderar timmarna tillsammans med människan som gör dig till världens lyckligaste. Som får dig att inse att det går att älska någon ännu mer, bara genom att finnas. Som känner dig bäst av alla men som aldrig skulle ta dig förgivet. 

Alright, färdigförklarat. Ni förstår. Jag är kär. 

 

Störtskönt ord

Ni vet alla vad det innebär. Ni har alla sett reklamen. Jag älskar ordet, det klingar så fint på något sätt.

FREDAGSMYS!

Den där dagen innan lördag

Fredag igen. Jag har sagt det förut, men VART tar veckorna vägen? Jobbar i butiken 12-15 idag innan det är dags att cykla vidare mot dansskolan och avsluta dagen med lite dans. Ikväll väntar fredagsmys med tacos. Måste spara på krafterna tills imorgon då ihopflyttningsfest nalkas hos Sofia och Jon.

Hoppas ni får en bra dag, solen tittar i allafall vilket gör allt betydligt lättare!

Vem försöker jag lura?

Jag får hem Elle interiör i brevlådan 1 gång i månaden. Jag unnar mig att köpa diverse mode, skvaller och nöjesmagasin. Jag önskar jag kunde längta till nästa nummer av amerikanska Vouge släpps. Men det gör jag inte. Jag önskar det kunde pirra i magen dagarna innan höstmodet presenteras i Marie Claire. Men inget pirr. För vem försöker jag egentligen lura? Passion för att läsa har jag. Det märktes redan på lågstadiet då jag fick Leos bok (svåraste!) som läsläxa medans de flesta i min klass bara fick Elsas. Men någon tidningstjej är jag inte. Blame it on the books! 

Som tioåring var jag guldmedlem i tjejbokklubben Läslusen (vilket innebar att jag köpte typ fem böcker i månaden), där jag även satt med i en läsarpanel för att recensera olika böcker. Favoriten då var Tvillingböckerna där jag givetvis identifierade mig med Elisabeth, pluggisen som hade chefsposten på skoltidningen. Vi var lika jag och Elisabeth. Båda var blonda, älskade att skriva och var duktiga i skolan. Puh, kalla mig präktig om ni vill...

För mig finns det få saker som går att jämföra med att läsa. Att helt försvinna in i bokens värld, där jag själv kan bestämma hur jag vill att personerna ska se ut. Utan att behöva bli styrd av bilder från film och TV. Idag läser jag 1-2 böcker i månaden. Inte mer. Tyvärr. Kan bara skylla på att tiden inte räcker till. Men nu är snart hösten  här, vilket i alla fall jag förknippar med läsning. Kan redan nu längta efter doften av tända ljus, te och att krypa upp i favoritfåtäljen och bara läsa. Sida blir till kapitel som i sin tur blir till författarens tackord. Imorgon är det jag som gör ett besök i stadens bokhandlar, abstinensen efter semesterns läsning börjar bli på tok för jobbig!  


Frukost

Idag tog jag och min fina kille sovmorgon. Jag har drömt massa läskigt inatt så det var extra skönt att kunna somna om istället för att gå upp. Nu sitter vi här och käkar knäckemacka med färskost, tomat och gurka. Säg mig, men är det inte sådana här stunder som är bland det mysigaste som finns?

Jag lovar, uppdateringen är på gång


Lillasyster gästbloggar!

Hej alla Sabinas läsare!
Jag har verkligen inget bättre för mig än att logga in på syrrans blogg och skriva av mig lite! Först och främst så måste jag säga att hon vet inte om att jag sitter här och skriver! Men hoppas att det blir en trevlig överraskning för henne när hon får läsa detta!

Jag befinner mig i Norge. Lämnade min kära syster för exakt en vecka sedan på tågstationen i Kalmar. Varför är jag i Norge? Hm, ja.. Det finns ju inga jobb i Sverige, så därför stack jag hit. Hit, mitt i ingenstans med utsikt över berg och hav, helt själv. Läskigt, men skönt!

Jobbar inom kundtjänst, där jag har hand om fakturafrågor, till att börja med. Sedan kommer det även vara annat som folk behöver få hjälp med. Typ koppla in en dekoder, koppla i internet och så vidare. Bara så ni vet, så ni inte behöver fråga Sabina om det sen!

Iaf, jag vill bara berätta för er att Batti, (som jag säger) är världens bästa syster och jag saknar henne så otroligt mycket. Hoppas även att hon kan komma och hälsa på mig i min lilla hybel. Jag vill verkligen att hon kommer upp snart, för hon skulle älska att vara här! Och om hon inte kommer upp och hälsar på mig, så ses vi inte förens vid jul när jag ska hemmåt en snabbis!

Nu ska jag gå ner och köpa 1½ liter mjölk, som kostar 32 svenska kronor!

Förlåt att jag loggade in utan att fråga, men jag var bara tvungen att säga att du är bäst och att jag älskar dig!

/ Lillasyster

Hemma och vänder

Är bara hemma en kort stund för att hämta dansväskan och på något märkligt sätt slutar det alltid med att jag hamnar här... Efter sista danslektionen ikväll väntar middag med fina Joel och Elin. Äntligen kan man väl säga. Har varit ett projekt att försöka pussla ihop allas tider. Men ikväll blir det äntligen av!

Det här kommer bli en bra helg. Mycket planerat och bara roliga saker!

Dags att cykla bort mot dansskolan. Trevlig fredag!


Oh happy rain

Jag funderar på att trotsa regnet som vräker ner, för att cykla bort till Maxi. Bilen är på service. Såklart den är det. Idag. Just idag då det regnar och kylskåpet inte direkt gav en aha-känsla. Är sugen på kycklingsallad. Och jag vill göra den själv. Med fetaost och sweetchilisås. Ja, det avgjorde nog saken. På med den där regnjackan jag aldrig använt och mot stormarkanden.

Undrar om jag dessutom ägen en sylvester? Hade varit retro att glida in på Maxi i full regnmundering...


En arbetarfrukost

Sitter i soffan med en skål gröt. Inte mannagryn, inte heller tomtegröt (risgryn) utan håll i er - havregrynsgröt! Har aldrig ätit det innan. Har fått för mig sedan barnsben att det är äckligt och därför aldrig behövt smaka. Men i och med att mina frukostvanor inte är de bästa så tänkte jag ge det ett försök. Och med lite äppelmos och mjölk smakar det faktiskt rätt okej. Nu får vi se om jag som pappa skulle säga "håller mig mätt fram till lunch" något som jag aldrig lyckas med. Men som sagt, min första havregrynsfrukost intas alltså precis nu.

Ska möta upp Sofia hos danschefen om en stund, Lite planering står på schemat, annars ledig dag fram tills ikväll då ni som vanligt hittar mig på dansskolan.


I´m still blond

Nope. Jag är fortfarande blond. Men det där suget efter en annan hårfärg har inte lagt sig ännu. Tycker riktigt mörkt rött hår är så jäkla fint. När jag föreslog det sa min frisör "Javisst"! Det är inte vad jag behöver höra i en sådan situation. Då behöver jag någon som tvekar lite, berättar för och nackdelar med att bli rödtott. Till sist förblev jag blond med frisörens motivering "att jag tycker du är finast i det". Man tackar! Känner mig i alla fall helnöjd då de där slitna topparna äntligen är borta.

Vaknade igår och kände mig förkyld. I ena borren. Jobbigt. Jag vet. Och just nu finns det liksom verkligen INGEN tid att vara sjuk. Så efter frisören körde jag bort till mataffären och köpte massa frukt. Tänkte vitaminbomba mig frisk. Så ikväll blir det fruktsallad. Yummie!


Fulla med c-vitaminer och snygga i köket. Kan man begära mer?

Beslutsångest

Ska vara hos frisören om en timma. Fortfarande har jag inte bestämt mig om jag ska fortsätta på det blonda spåret eller gå över till brunt igen. Får helt enekelt ta beslutet när jag sitter i frisörstolen. Annars är det tomt i kalendern idag. Ledig förmiddag innan dansen väntar ikväll. Skönt att bara vara för sig själv ett par timmar!

 

RSS 2.0