Är det jullov så är det...

I förra veckan köpte jag ett gymkort. Har tränat fyra gånger sedan dess. Det tar sig. Det tar sig. Idag sket det sig. Min kostdagbok måndag 29/12-08:
Frukost/Lunch/Middag klockan 14,00 Pizzabuffé (varför i hela världen tar jag alltid TVÅ gånger)?!
Mellanmål/Kvällsmat klockan 21,00 Chips, dipp, glass

Japp. Ett mål om dagen gör inget gott för magen. Pappa, bli inte arg men jag kanske kommer hem och äter ordentlig mat. Igen. Ganska snart.  


Men hallå, hur gott kan det bli? Vaniljglass, chokladglass, kladdkaka och kakdegsbitar i en och samma blandning. Det kan liksom inte bara bli bättrre.

Jag hoppas ni får

en fantastisk fin julafton. Passa på att säga till familjen och vännerna hur mycket de betyder. På julafton ska man mysa omkring. Inget stress. Njuta av att vara ledig, den goda maten samt varandras sällskap. 

God Jul önskar jag er! 


Tack älskling!

Skulle nyss krypa ner i sängen och vad tror ni jag hittar där?
Canon IXUS 870
Jo, det är sant! Under mitt täcke låg det en kamera. Först trodde jag att det var en tidig julklapp men det var ännu bättre än så. Idag firar Carl och jag årsdag. Vi firar inte ett år, inte tre och inte heller fem.
S J U.
Idag har vi varit tillsammans i sju år.  
Sju år som har varit fantastiska, men som bjudit på många motgångar. Det var inte alltid självklart att det skulle vara du och jag. Men någonstans på vägen vägrade vi ge upp.
Tillsammans har vi klarat allt och jag känner mig nu starkare än någonsin vid din sida. Du får mig att känna mig hel och du gjorde mig levande igen efter att en del av  mig dött. Du är det bästa som hänt mig och jag älskar dig mer för varje dag som går. Tack för att du alltid finns vid min sida, tröstar, skrattar och skämmer bort mig.
Du får mig att vilja bli en bättre människa...

Imorgon ska jag ut i skogen

Imorgon hade jag tänkt sätta mig på en liten stubbe mitt ute i ingenstans och fundera över livet. Nä, så djupa ska vi inte bli. Imorgon ska jag och min kära pappa ut i skogen för att skjuta gran. Här köps ingen gran, här skjuter vi en. Vi ska vandra runt och bedöma alla granar. För smal, för gles, fel grön färg. När det kommer till julgranen kan man aldrig bli för petig. Sedan är det granpyntande på hög nivå som gäller. Min gamla vapendragare Caisa pyntade alltid sin gran med små politikerfigurer. Så seriös har jag inte blivit än.
 
Dagens problem: Pappa påminde mig om att jag skulle ta på mig gummistövlar ut i skogen imorgon.
- Men pappa jag har ju inga gummistövlar.
- Nej just det, du har ju alltid varit rädd för att skita ner dig.

Tack för den.

Inte för att klaga

MEN jag har så tråkigt! Jag hatar att städa och från och med nu gäller följande regel:
- För varje nytt plagg som inhandlas ska minst ett gammalt slängas.

Detta kommer ta hela dagen, fan varför är jag så slarvig? Varför sparara jag på allt?

Hoppas ni har en bra dag, nu ska jag låta er slippa läsa om mitt klagande...

Vart drar man gränsen?

1 månad? Ett halvår? Efter säsong? Detta med att rensa garderoben kan bli svårare än jag trodde. Måste ju tänka efter på varje plagg om jag kommer använda det inom en snar framtid. Blir svaret nej hamnar det i sopsäcken. Än så länge har tre par jeans och ett par tröjor hamnat där. Usch, det här var inget kul alls. Måste lyssna på lite peppmusik så jag kommer igång.


Ibland så...

Idag har jag samlat pluspoäng och klockan är bara halv elva! Bestämde mig för att överraska killen min med en riktig hotellfrukost. Ni vet med ägg, massa olika pålägg, färska frallor, nypressad juice - you name it! Var en evighet sedan vi åt frukost ihop, sist var förmodligen under USA-resan. Har glömt hur mysigt det är att bara sitta och äta tillsammans. Nu tänkte jag samla fler plus genom att städa lägenheten och kanske det värsta av allt: rensa mina garderober. Jepp, här ska slängas. Carl förväntar sig fyra sopsäckar med saker jag inte använder längre. Fyra?! Har han tur kan jag sträcka mig till en. Eller kanske en och en halv.




Tja, ungefär såhär såg min frukost ut. Finfint!


Om det skulle ta slut



Detta skulle med all säkerhet bli min låt om kärleken skulle ta slut. Perfekt att gråta till.
Men bli inte oroliga nu. Jag är lyckligare än någonsin. Tycker bara att låten är så sorgset vacker.

Kvalitetstid med pappsen

Befinner mig ute i Smedby hos pappsen. Vi har en sådan där fixardag då allt ska göras. Vi rensar ut garderober, sorterar i sparas och slängashögar och skrattar åt alla gamla minnen. Hittade nyss mina gamla dagböcker där diverse pojkvänner, bästisar och tonårsproblem står nedskrivna. Vilken tid, och vad kul att jag sparat allt!



- Pappa vi kör en fjortispose nu då.
- Okej.
Pappa kör sin klassiska fotopose med två fingrar i nacken och blir som vanligt bra på bild. Jag blir sur och kräver att han ska se ut som en fjortis. På riktigt.



Pappa kör på den klassiska "hej-jag-går-i-åttan-och-jag-vill-inte-kolla-in-i-kameran-för-jag-är-tuff-posen."
Om jag blev nöjd!


Hit kan ni väl flytta?

De två husen Linda och jag tittade på idag var inte speciellt spännande. Två små baracker som mer kändes som kojor än hus. Här kan de ju inte bo, sa vi båda två och körde snabbt därifrån. Men så slog det mig. Mimmi Piggs hus kanske är till salu? Enda nackdelen är att huset finns i Florida (bra för oss när det kommer till semester, inte lika bra för Håkan och Monika som vill flytta närmre sin dotter). Men jag ska undersöka saken. Får vi ett bra pris slår jag till direkt!

Strike a pose.



Idag har jag köpt den bästa presenten till dig din tok. Bara för att jag älskar dig mest. 
Saker du kan stryka från din "vad-kan-det-vara-lista":
- En ny bil
- Nytt biosystem för 50 lax
- Ny långresa
- Motorcykel

Men alla alternativ därimellan är tänkbara.

Snälla Betsey?



Okej Betsey, jag vet att sist vi sågs blev det aldrig något klänningköp för min del och jag är verkligen hemskt ledsen för det. Men om du ändå känner att du vill förgylla min dag och göra mig till den snyggaste på nyårsfesten kan du väl skicka denna klänning i storlek 36 till S:ta Gertrudsgata 8. Thanks!


Tack tack kära danselever!

Har nyss haft min sista vanliga danslektion. Har fått jobba två veckor extra eftersom jag var i USA vid kursstarten i höstas. På fredag har jag sista för den här terminen. Det ska bli skönt för just nu är min kropp ganska sliten. Ibland behöver kroppen vila men när det kommer till dansen är det svårt att inte köra fullt ut.

Igår fick jag en fin korg med massa godsaker i. Det var några av tävlingstjejerna som så gulligt överraskade mig. Gissa om jag blev förvånad men galet glad när innehållet var julmust och skumtomtar?! Tusen tack mina alltid lika glada och söta danselever!

Imorgon väntas roadtrip till Öland. Linda och jag ska kolla på hus. Nej inte till oss, det är Lindas föräldrar som ska styra kosan lite längre söderut. Och givetvis vill jag vara med som smakråd.

Dagens sak som jag behöver:
En ny kamera. Min är trasig. Och det suger just nu.


Flashback från lågstadiet



Jag har alltid älskat att uppträda. Showa, spexa, gärna dansa. Roliga timmen i skolan var det bästa och i tvåan (nej inte under gymnasiet) körde jag en liten show till denna låt. Idag vaknade jag och nynnade på låten. Dub i dub i dubbub dubbudubbi yeayeah. Nu kan jag inte sluta sjunga på den. Jag blir tokig. Så bra är den ju inte....

Lunch

Sitter och avnjuter en lunch. Hemma. Jag äter aldrig lunch hemma. Blev sugen på en soppa som min kära syssling lagade åt mig för länge sedan. Lätt som en plätt men supergod. Köpte ett gott bröd till, ni som käkat lunch på Mamas & Papas vet vilket jag pratar om. Det danska rågbrödet. Mumma! Till soppan behöver ni:
Ett paket Keldas tomatsoppa
Fetaost
Rödlök
Gurka
Timjan (eller annan ört)

Låt soppan koka upp. Klart!

Detta är bra grejer det



Bra låt. Bra budskap. I just love it.

You are (I am) the Dancing Queen..

Det är över. Det som vi jobbat så länge för med alla träningstimmar. Och det blir alltid lika bra. Jag pratar om julavslutningen med dansskolan. Höjdpunkten på terminen. En härlig fest med dans och applåder. En dag som i allafall för mig är stressig men sjukt kul. Allt gick jättebra och jag är verkligen stolt över alla mina elever. Hjälp vad duktiga ni är! Helt fantastiskt att se hur mycket ni har utvecklats under en termin. Jag skulle vilja ge er alla en stor kram för det är ni verkligen värda! Stod själv på dansgolvet två gånger idag. Öppning och final. Var nervöst, kom knappt ihåg den där känslan med pirret i magen sekunderna innan det är dags. Men idag kom känslan tillbaka. Det kändes dock väldigt bra det återstår att se på videon hur det egentligen såg ut.... Tack alla som var där och hjälpte till och stort tack till dansare och publik för att ni gjorde showen till en succé!





 ( Bilder från julavslutningen 2006) Tack Barometern!

RSS 2.0