You are killing me, Copenhagen

Katsching, katsching, katsching. Butikerna i Köpenhamn har då verkligen inte blivit besvikna på mig idag. Jag var på ett rikigt big spender humör och hittade många fina saker, Lite fattigare, lite snyggare men jag är nöjd!

Nu har hämtmaten ätits upp och rosévinet ska precis korkas upp. Ikväll ska Malmös uteliv granskas. Ses vi i vimlet?
 


Visst är vi snygga, om aningen lite i gasen sommaren 07...


Matte är inget för mig...

Dagens lektion gick som jag hade förväntat mig. Haha, jag fattade ingenting. Försökte spela lite smart genom att sitta med rutat papper och penna men vad hjälpte väl det? Är dock imponerad av att Malin förstår sig på dessa formler, är mycket stolt över henne! Var trevligt att träffa hennes nya vänner också, jag förstår att hon trivs här.

Malmö har välkomnat mig med regn och rusk. Som Malin snällt försökte förklara gör sig inte Malmö till rätta i detta väder. Sol och klarblå himmel hade varit bättre ur guidsynpunkt. Vi tog i alla fall en promenad ner till havet innan, där man har finfin utsikt över till danskarna. Zlatans hus låg inte så långt därifrån, men att smyga omkring i buskar för att spana kändisar, där går gränsen! Vi struntad i fotbollskillen och vandrade vidare till Turning Torso, vilket bygge! På långt håll ser det inte så stort ut, men ju närmare vi kom, hjälp vad stort det blev. Malin och jag var helt överens om att vi var glada att inte bo där, skulle ju kännas som att hela huset vinglade. Men visst är det en fin byggnad!

Nu är vi mätta och belåtna. Efter lite shopping på stan avslutade vi med en brakmiddag. Måste ju fylla på med lite energi efter allt provande. Nu väntar lite seriöst soffhäng och Beverly Hills säsong 2. Kvalitetstid var det!

 


Back to school

Godmorgon på er! Sitter i Malins fina lägenhet och avnjuter en stadig frukost, idag ska jag nämligen återvända till skolan. Yes, det var ett tag sen men idag ska jag följa med och träffa Malins pluggkompisar. Dagens föreläsning handlar om investeringsbedömning. Okej, inte mitt starkaste ämne eftersom jag inte har en aning om vad det handlar om men jag ska ge det en chans. Vem vet, det kanske är mäklare jag ska bli?

Efter skolan ska Malmös shoppingutbud granskas. Har man en Malmöbos kunskap ska det nog inte bli något problem att kunna spendera lite pengar. Imorgon väntar Köpnhamn på oss, det ser jag verkligen fram emot. Det är något särskilt med Köpenhamn, staden, mäniskorna, shoppingen. Åh, detta kommer bli mysiga dagar!



Malin hittade nyss en gammal musikbox så nu är det dans med lite eurodisco på full volym!

Det slog mig precis...

... att om en vecka sitter jag på tåget påväg hem från denna tösen. Kan inte i ord beskriva hur kul det ska bli att träffa henne igen. Jag ser fram emot ett par dagar med mycket shopping och vinpimplande. Köpenhamn ropar mitt namn, det är nog bäst att vi åker dit också när vi ändå är igång. Vila kan vi ju göra när vi sitter på ålderdomshemmet. Right?! Malin, vi ses vid Malmö Central nu på onsdag vid 20.05.

I miss you likr crazy

Pappa i lokalpressen

Idag var min pappa med i tidningen - igen. Vill ni läsa repotaget kan ni göra det här. Åh vad han är fin min älskade lilla
pappa. Han ställer alltid upp, han är den bästa.


Nu sitter jag ute hos pappa och Anette och snart ska vi äta kroppkakor. Käkade ingen frukost idag, allt för att kunna äta  så många som möjligt. Förr hade vi alltid tävling om vem som kunde äta flest. Jag brukade komma sist med tre stycken, pappa vann alltid med tretton eller fjorton.. Har jag nämt att vi äter mycket i min familj :)

Polly röd såklart

Idag gjorde jag något jag aldrig gjort förut. Gick in till stan och satte mig på en restaurang och åt lunch. Helt själv. Bara jag och lunchbuffén på Ming. Köpte med mig nya numret av Elle så i dryga timmen var det jag, stickade koftor och biff med blandade grönsaker som gällde. Var mysigt att i lugn och ro bara kunna sitta och njuta av maten. Lite ensamt, hade ju gärna pratat lite under tiden men att prata med mig själv gör jag bara när ingen ser på. I smyg.

Halvligger i soffan med en kanna te och Pollypåsen i högsta hugg. Givetvis den röda. Tänkte kolla på en bra film, Carl fick välja så nu tittar vi på Alphadog (plus för att Justin är med). Mycket våld, knark och fula ord. Filmen verkar ganska tragisk, fan att leva ett sådant liv. Men jag ska ge filmen en chans, ibland blir man positivt överraskad.  

Har ni tänkt på en sak: Polly blå = mörk och ljus choklad. Polly röd = ljus choklad. Finns även blandningar med cocos, vit choklad och kaffesmak men varför finns det inte en Pollypåse med endast mörk choklad?


Sjukstuga på S:ta Gertruds gata

Ett inlägg eftersom jag tycker synd om mig själv. Jag är aldrig sjuk. Verkligen aldrig. Men alltid när loven börjar närma sig, höstlov, påsklov, sportlov, då blir jag sjuk. Förkyld, ont i halsen, hosta och huvudvärk. Det började i söndags, blev bättre i måndags och sen igår var det brutalt. Nu ligger jag i soffan med värmekudde och te. Vill inte vara sjuk, speciellt inte när jag jag längtar till Malmö och Köpenhamn nästa vecka. Äter allt med c-vitamin just nu, missbrukar satumas. Ska försöka kurera mig men det är inte lätt när man jobbar om kvällarna. Vill bara sova, helst skulle jag vilja ha någon här hemma nu som bakar bullar till mig. Eller ger mig glass med chokladsås en gång i timman. Har hört att glass är bra mot halsen... Jag får gå bort och handla lite, måste ju undersöka om det verkligen hjälper....

Oh my...

Ni som känner mig vet att jag kan säga vad som helst, precis när som helst. Ibland vet jag inte knappt själv vad som ploppar ut ur munnen. Det är inget jag tänker på, inget jag planerar, det liksom bara sker. Nytt kapitel i denna blogg blir då givetvis att ni får ta del av alla pinsamma saker jag säger (och gör om ni har riktigt tur).

För ett par veckor sedan höll Sofia på att öva inför en liten dansuppvisning. Hon skulle dansa till PussyCatDolls och denna låten. Jag var i full gång med att undervisa en streetgrupp när Sofia glatt tittade in i danslokalen. Hon började kolla runt bland mina skivor. Jag insåg snabbt vad det var hon letade efter och säger utan att tänka mig för:

- Jaha, vill du ha lite Pussy?

Lika snabbt som jag inser vad jag precis stått och sagt inför hela gruppen börjar Sofia gapskratta. Sa jag verkligen det tänkte jag för mig själv. Jajamen, visst gjorde jag det. Gruppen blev knallröda i ansiktet men förstod att jag menade skivan med PussyCatDolls. Haha! Vilken go lektion det blev!


Så varmt välkomna till min roliga värld...


Dags för roadtrip

Om dryga timmen hämtar Camilla upp mig för dagens roadtrip mot Lidköping. Jag ska döma och Camilla ska tävla. Blir nog en hel del dansprat i bilen. Ska bli kul att döma en stor discotävling, sist jag dömde var det en regionstävling vilket innebär att i stort sett alla mina elever tävlar. Det är aldrig roligt att döma sina egna, vilket jag slipper imorgon.

Hade tänkt ta sovmorgon idag men vad gör man inte för kärleken? Gick upp tidigt så vi kunde äta frukost på stan ihop. Lite vardagslyx vilket jag älskar. Eftersom vi inte har så mycket tid tillsammans om dagar och kvällar gäller det att ta till vara på varje liten extra minut.

Nu måste jag börja packa och som vanligt har jag ingen aning om vad jag ska ta med mig.

Ha en bra fredag!


Dagens

Tid att vakna: 8.45, smått panikslagen sprang jag till jobbet
Frukost: Fanns inte riktigt tid för det
Klädsel: Jeans och min nya jesusinspirerande skjorta
Frisyr: Hade i tanke att göra såhär. Resultatet? Mest såhär
Promenad: Satte nytt rekord på 500 meter till jobbet
Lunch: Bakad potatis
Köp: Lunch och två liter mjölk
Godis: Muffins, räknas det som godis?
Antal danslektioner: 2 st
Bästa: Lunchen med Linda. Du förgyller min dag!
Sämsta: Att jag för tillfället inte har någon bil, vilket ställer till många problem
Saknad: FHD 225, hoppas du mår bra i pappas garage
Saknad hela tiden: Mamma
Låt: Jag vill gråta för detta är så vackert
Just nu: Vill jag boka en resa till varmare breddgrader
Imorgon: Personalmöte och lång dansdag

Vilken nyhet!

Beverly Hills 90210 börjar om från första säsongen med start på måndag. Har alltid varit ett troget fan av bevvan, även om min tonårskärlek växlade kraftigt mellan Brandon och Dylan. The good or the bad? Vilken nostalgi att sitta bänkad framför det allra första avsnittet. Synd att jag jobbar, ska kanske försöka övertala Carl att köpa en inspelningsbar dvd. Måste ju ha alla avsnitt! De finns att köpa i snygga neonfärgade samlingsboxar men de vågar jag inte rikigt köpa. Än.

                                                                                                                 


Paradise Hotel och jag tittar...

Varför visar TV4100 gamla repriser av det usla programmet Paradise Hotel? Denna serie som senare även fick en svensk variant. Jag tittade för fem år sedan och jag tittar nu med. Varför vet jag inte, för serien är inte ens värd att sova till. Den borde aldrig kommit till, kan ni ens förstå hur det blev en tittarsuccé? Jaja, jag behöver ju inte titta men jag kan bara inte låta bli. Fem dagar i veckan går denna sup-bråk-och-pakt såpa. Perfekt att varva ned till efter träningen.

TV-utbudet är tragiskt vardagskvällar...

Godispsykologi?



Det heter ju plockgodis för att alla ska kunna plocka det de vill ha. Välja ut sina favoriter istället för att köpa äckligt godis i en blandpåse, typ Tom&Jerry mix som man fick som liten flicka. Huh, det enda som var gott i den påsen var citronklubban, allt annat rynkade jag på näsan åt. Inget som direkt föll mig i smaken.

Nu för tiden har jag enligt många världens tråkigaste godismak (hur man nu egentligen kan mäta en persons smak). Och idag bland lösviktsgodiset insåg jag att jag behöver prova något nytt. Pimp my candytaste. Jag dras till allt som är rött eller rosa. Men alltid samma sorter, och jag vet att det även ikväll kommer ligga ett par bitar i skålen som jag själv valt ut men som jag inte kommer äta upp. Lite variation skadar ju inte, så nu ber jag er: Tipsa mig om nytt gott godis. Inget sådant där sockerfritt, 30% mindre fett eller annat trist godis. Jag vill ha socker och massa färgämnen!

Vilse i telefondjungeln

Är just hemkommen från jakten på en ny telefon. Är det något jag hatar (förutom städningen då) så är det alla elektronikbutiker. Jag tycker det är fruktansvärt tråkigt att titta på elektronikprylar men det värsta är nog att åka runt till de olika kedjorna och jämföra. Jämföra modeller och priser. I hate it! Men ibland får jag offra mig, som nu när vi står utan telefon. Denna scen utspelade sig i en av butikerna. P är personal, J är jag....
P - Vad vill du kunna göra med telefonen?
J - Ehhm... Ja, ringa.
P - Jomen, alltså vill du kunna skicka sms?
J - Från min hemtelefon? Nej, det behövs inte. Jag har en mobil.
P - Okej, den här modellen har 25 ringsignaler, upplyst display, telefonbok för 100 nummer och väckarklocka.
J - Ojdå, ja... Den verkar ju fin, men jag vill verkligen bara kunna ringa.
P - Den här rosa skulle säkert passa dig bra. Tjejig och mycket enkel.
J - Ok, tack för hjälpen, jag kollar runt lite själv...

Men hjälp. Bara för att jag inte ville köpa den dyraste modellen tog han mig för värsta snåljåpen och visade mig den tjejigaste och billigaste telefonen. Tack och hej leverpastej. Där blev det inget köp. Jag åkte vidare och hittade tillslut en telefon. Så nu kära vänner kan ni nå oss även på hemnumret!

I väntan på att tvätten ska bli klar käkar jag lite lunch. Idag blev det bakad potatis med skink och purjolöksröra. När jag och min syster var mindre och ensamma hemma brukade vi alltid göra denna röran. I och med att jag saknar syrran som en tok just nu tänker jag på henne nu när jag äter lunch.


Bästa familjen



 


Städhjälp, hur många vuxenpoäng?

Idag hade jag äntligen sovmorgon. Har inte på en månads tid haft en ledig dag då jag bara kunnat slappa och sova ut. Ni vet, sova utan att ställa alarmet? Sova tills man skäms, ta en brunch istället för frukost. Men när tror ni då att jag vaknar? Inte är det vid elvatiden som jag hoppats på. Nejdå, strax efter åtta vill min kropp vakna. Jag försöker trotsa mig själv genom ett tvångsförsök att somna om. Men icke. Bara att gå upp och börja med det värsta jag vet, att städa. Jag tycker det är rätt okej att dammsuga men detta eviga plockande. Lite här, lite där. Jag fixar det inte! Givetvis älskar jag ett rent och nystädat hem men jag har fasiken inte tid. Jag är en mycket upptagen kvinna, haha!
Idag hann jag fixa sovrummet i alla fall och nu har vi precis avslutat sorteringen av morgondagens tvättlass. Jesus, vad tvätt! Verkligen roliga dagar, städ och tvättkärringen - that´s me!

Hade mellan allt fix och jobbet en mycket het dejt med Linda. Åh den donnan är det bästa som finns. Hon gör mig alltid så glad. Vi gjorde det som vi är bäst på. Shoppade, åt och gav varandra snälla komplimanger. I love you honeypie!

Imorgon ska jag köpa ny telefon till lägenheten. Idag slutade de fungera helt. Ni märker väl hur många vuxenpoäng jag samlat än så länge? Ska även tillägga att jag haft matlåda till jobbet sista två dagarna, inte illa för att vara jag...


Han är för söt

Jaja, jag vet att detta klipp inte är så nytt. Men om jag fick önka mig en bebis så skulle det bli denna. Jamen hur go är han inte? Har jag en riktigt trist dag är det bara att titta på honom så blir allt så mycket roligare. Denna svenska lilla skrattande bebisen ligger 10:a på Youtubetoppen och närmare 70 miljoner människor har sett klippet. Titta och njut!

Dagens

Tid att vakna: 8.45
Frukost: Fil, äpple och kanel
Klädsel: Martin-Timell-skjorta och jeans
Frisyr: Orkade inte platta eller fixa, alltså tofs
Promenad: Till och från jobb nr 1 i raskt tempo
Lunch: Kycklingsallad
Godis: Ett par Polly nu på kvällskvisten
Antal danslektioner: 4 st
Bästa: Att jag fick lite nytt ansvar på jobbet, vilket känns kul
Sämsta: Killarna som jag slängde ut från dansskolan efter de suttit och glott på alla mina elever, idioter
Saknad: Pappa och syster, vill träffa er mer
Saknad hela tiden: Malin, snart kommer jag till Malmö
Låt: Blir sjukt peppad av denna, som säkert alla discotjejer redan märkt
Just nu: Dusch, sedan sova

Min comeback

Idag var stunden inne. Dagen då jag skulle återvända till Sevvan. Dagen då jag skulle återse alla arbetskamrater. Dagen som när jag återigen skulle svänga höger i Törnebyrondellen och in på Odalvägen. För att samla plus hade jag givetvis köpt med mig lite kanelbullar. Gänget på Sevvan älskar nämligen att fika. En del lite mer (förmiddag och eftermiddg) och en del lite mindre (endast eftermiddag). Det blev ett kärt återseende. Kramades om av alla utom Ulf som fortfarande envisas med att jag heter Susanna och är en efterbliven praktikant som ska agera mattslav åt honom. Har saknat Sevvan, mest för inredningens och personalens skull. Och det var faktiakt skönt att titta in i butiken och spana in alla nyheter. Övervåningen har fått ett välbehövligt lyft och sängavdelningen var jättefin. Var verkligen kul att träffa alla igen, även om Knoten, Kakan och Cykelfrun var lediga.

Besökets höjdpunkt var att äntligen få se Kalles nya blåa matta. Inte blå, utan mer turkosblå. Galet fin var den i allafall. Kanske skulle satsa på lite blått i hemmet ändå? Har alltid varit starkt emot blått i alla dess nyanser. Men fick nog allt lite mersmak efter Kalles poolmatta.

På tal om kanelbullar. Imorgon är det kanelbullensdag. Missa inte!!! Köp ett gäng och gläd någon i din omgivning. En kanelbulle om dagen är enligt doktorn bra för magen...

Jag tycker mycket om dig

Tänk att det fortfarande pirrar så där skönt i kroppen. Tänk att jag fortfarande saknar dig om dagarna när jag vet att vi ses på kvällen. Tänk att en liten lunch på stan kan göra mig så glad. Du är allt bra du!

TACKA MALIN FÖR DE SJUKT SNYGGA OCH VÄLMATCHANDE OVERALLERNA!!!

So you think you can dance?

Nu dags för finalen. Men jag vet ju redan vem som vinner. Vi såg finalen i USA men jag ska inte avslöja något!

Bara Mary Murphus skratt (eller är det ett skrik) är ju värt att titta på programmet för er som inte är dansintresserade. Har bunkrat upp med nötter, sorbetglass och Loka citron. Myskväll med andra ord!

Rosa månad

I oktober uppmärksammas bröstcancer mer än någonsin. På ett sätt är jag tacksam över att företag och media fokuserar på sjukdomen. Varje liten krona som samlas in kan hjälpa för att hitta bättre mediciner och maskiner. Allt för att hindra att fler kvinnor blir sjuka. Samtidigt blir jag konstant påmind om mammas sjukdom. Det går inte en enda dag utan att jag tänker på henne men när ord som jag förknippar med mamma som sjuk står överallt kan det ibland bli för mycket. Då tänker man inte på alla glada stunder och fina minnen utan på hur allt började. Om allt lidande, alla sjukhusbesök och sjukdomen som inte gick att bota. Jag vill inte att någon annan människa ska behöva gå igenom det jag och min familj gjorde. Jag uppmanar er att hjälpa till och stödja Cancerfondens insamling - ta strid mot cancern! Det minsta alla kan göra är att köpa ett Rosa Band för 20 kronor.

Förra året medverkade jag, min pappa och lillasyster på den direktsända TV-galan. Vi var med i ett inslag om mamma. Livet innan och efter cancern. Det var en jobbig kväll med många tårar men jag är så glad att vii tog oss igenom det. Att vi fick berätta vår historia. Om hur vi klarade oss och idag mår bra. Kanske kunde min medverkan hjälpa andra i samma situation? Under tiden inslaget om oss visades samlades det in fyra miljoner kronor! Det är mycket pengar. Men framförallt är det välbehövliga pengar. Så skippa snusdosan eller köpekaffet imorgon, köp ett Rosa Band istället och hjälp Sveriges kvinnor till ett liv utan cancer.



RSS 2.0