Update:brats

Min kille hänger inte alls med bratsen i Båstad. Jag visste inte att det fanns två sidor av staden. Jag trodde liksom att bratsen var överallt. Så samtalet när Carl ringer mig och skriker att han sprutar champagne på någon lär dröja. Han sa förresten att Båstad är en pytteliten stad. Som en blandning mellan Spanien och Borgholm. Och någonstans där emellan blev jag förvirrad...  

Update:yoga

Jag kan konstatera att jag fortfarande är jäkligt vig då vissa av övningarna knappt kändes. Jag kan även konstatera att jag inte fattade ett skvatt hur jag ska andas. Mjuk yoga stod det ju. Perfekt för dig som är nybörjare! Yeah right. Ingen förklaring, bara massa "andas in och pusta ut"-grejer. Men jag gillade det. Får se om jag gillade det tillräckligt mycket för en andra gång. Ni som känner mig kan nog svaret. Lat? Nej, viloperiod.

Andas in andas ut

Okej nu kör vi. Jag drar iväg på mitt livs första yogapass. Sedan väntar TVkväll med Jenny. Tydligen ska Scotts medverka i något nytt allsångsprogram. Får väl se om det blir en bugg eller två.

Förresten har jag hört att andningen är viktig i yoga. Hur ska det gå när jag aldrig hinner andas annars?

Men inte nu...

NEJ! Min cola tog slut och jag som verkligen är sugen på lite till...

Helgen

Killen min drog till Båstad för att titta på tennis och hänga med bratsen. Ojoj vilket jetsetliv han lever! Detta innebär att jag i en hel vecka ska sova själv, äta själv och klara mig själv. Ibland gillar jag att vara själv, att bara göra det jag vill, utan att ha någon annan att ta hänsyn till. Men inte bara bli lämnad såhär. Låter jag deppig? Inte alls...

Igår körde vi drinkväll som avslutades på Krögers. Träffade gamla bekanta och pratade lite med Kallesyssling som var förtegen som vanligt. Herregud, sluta med att bara le, ge mig lite detaljer stiliga du!

Har faktiskt inte sovit själv inatt trots allt. Fina Linda checkade in på Hotell Sabina igår och checkade ut efter frukost/lunch/middag idag. Vi har haft en typiskt tjejdag med film, djupa samtal och massa godsaker. 

Älskade pappa känner mig rätt bra. När jag ringde tidigare ikväll undrade han om jag var hungrig. Eftersom jag inte ätit sedan den sena frukosten blev jag givetvis glad när pappa sa att han stod vid grillen. Och så var det bara att rulla ut mot Nybrovägen för att umgås med familjen samt bli bjuden på hemlagat. Papi, i love you.

Mr Michael

Här vaknar man upp som vanligt för att gå till sjukgymnasten på morgonkvisten. Slår på datorn och möts av Michael Jacksons död. Världen är i chock. Jag med tror jag. Killen var ju ett musikaliskt geni. Så mycket mystik, anklagelser, operationer, förnekelser men framförallt så mycket bra musik. Världen lär aldrig glömma Jackson och jag glömmer aldrig orden All I wanna say that they don´t really care about us.

Nostalgi

Nostalgi 1 Nu sitter jag och äter jordgubbskräm med iskall mjölk. Det åt jag sist som elvaåring tror jag. Som mellanmål hemma på Nybrovägen. Har verkligen glömt bort hur gott det är, tur att jag köpte två!

Nostalgi 2 Idag på lunchen spelades Snooks Mr Cool. Och genast förvandlades jag till en 17-årig tjej i Spanien. När ta av dig din truckerkeps-stycket kom höll jag på att dö. Jag tänkte på Elin, Jonna, Tronkan och vodka på petflaska. Herregud vad jag måste sett dum ut när jag i ensamhet satt och skrattade. men det var det värt, för tusan vad kul det var!


Help

Syster. Jag behöver en ny design till bloggen. Hör av dig eftersom du är den som måste fixa det!

Ett bra slut

Efter en lång dag på jobbet (märkligt att folk väljer stranden före shopping i hettan) bjöd min fina kille ut mig på en bit mat. Vi gick till Lilla Puben där ni hittar Kalmars bästa burgers. Har ni inte ätit en - skyll er själva!
 
Efter fantastisk mat, god dryck och trevlig personal mötte vi upp övriga gänget för bio. Terminator. Jag säger inget mera. Säkert bra för den som gillar robotar och mycket eld. Själv ställde jag upp eftersom Carl hemskt gärna ville se den. Han försökte även överatala mig att se Transformers men där sa jag stopp. ÄN ska inte robotfilmerna segra över romantisk komedi.

Kvällens citat

- Hur lång är filmen?
- Typ 2 timmar och 43 minuter
- Aha okej, 2 timmar och 42 minuter för lång alltså

Linda, ibland är du bara helt oemotståndlig!

Tjugo över sju

Uppe med tuppen. Ska bege mig till sjukgymnastiken. Hade hellre sovit en timma till. Ett tips; undvik att slita ut era korsband. Det är trist och verkligen inget för morgontrötta personer.

Ursäkta, men jag tror bestämt att det där är mina sopor...

Igår när jag kom hem stod det en mystisk man och grävde i husets soptunna. Klockan kvart över sex en måndagskväll. Läskigt tycker jag. Men i och med midsommarfirandet blev det säkerligen jackpot för killen då han lär ha hittat tusentals öl och redbullburkar. Tycker i och för sig att det är hemskt att behöva leta efter burkar men själv hade jag hade nog väntat tills det blev mörkt ute.

A piece of pie

Känner mig som en blond Leila idag. Jag står i köket och bakar tre (jo du läste rätt!) pajer som senare ikväll ska avnjutas av våra kära vänner. Jag är inget vidare med matlagning men när det kommer till pajer, då är jag faktiskt rätt oslagbar skulle jag tro. För er som är intreserade kommer här receptet;

Deg
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl havregryn
- 1 dl socker
- 125 gram smör
Blanda alla torra ingredienser och lägg sedan ner det kalla smöret. Blanda tills du fått en smuldeg.

Fyllning 
Dina favoritbär eller frukter. Idag kör vi på sommarpaj med rabarber och jordgubbar. Om du har frysta bär tänk på att hälla i lite potatismjöl för att slippa att få en vattnig paj. Andra goda fyllningar;
- Hallon och blåbär
- Äppel och kanel
- Jordgubbar och banan

Smula degen över bären, in i ugnen 20 minuter på 225 graders värme. Vispa vaniljsvisp och njut av den goda pajen!

Trevlig midsommar önskar jag er alla!

Jag vet, det är dumt att klaga men satan vilken träningsvärk jag har

Nyss avkliven från planet efter två dagar med dans. Åh vad underbart det är att få dansa själv för en gångs skull. Att inte behöva vara den som alltid står längst fram och skriker och coachar. Nu får jag istället pressa mig själv, nu är jag elev och inte lärare och det är så jäkla kul.


Igår hade vi stepp och showjazz med Karl Dyall som har spelat huvudrollen i de flesta musikaler som satts upp i Sverige och London. Jag satte inte ett enda av steppstegen och jag lyckades tappa hatten varannan sekund men hjälp vad jag skrattade. Karl verkar vara en fantastisk människa, och övertygade oss att om vi bara övade så skulle snart koreografin sitta. Nja säger jag....

Idag stod det disco och street på schemat. Tjeckiska Lida var grym på discon och efter fem timmar var alla helt slut. Mycket roliga nya steg och inspiration till hösten. Verkar som min kropp redan tagit sommarlov, jag har ont överallt. Kanske bäst att stretcha lite?

Tack till Sofia för två roliga dagar, du och jag är ett oslagbart team. Och tack till Erika som gör varje kongress extra rolig.  

Packa pappas packsäck

Lite dåligt bloggande sista tiden men tro mig, jag har bra ursäkter! Kom nyss hem från Motala och Vätternrundan. Imponderad är rätta ordet för att beskriva känslan. Jag hade aldrig klarat det men grattis till Carl och Linda som fixade att cykla 30 mil för andra året i rad!

Nu passar jag på att tvätta innan det är dags att packa om väskan igen. Imorgon flyger jag till Stockholm för danskongress. Bland annat  står disco med tjeckiska världsmästaren och jazz/show med Karl Dyall står på schemat, blir säkert hur kul som helst!

Så vi ses på onsdag!

Åttonde juni 2009

Så igår var det äntligen lillasysters tur att ta studenten. Springa ut från skolan och veta att man aldrig mer kommer återvända. I allafall till gymnasieskolan. För mig var skolan en trygghet, jag gillade att varje dag träffa kompisarna men framförallt fick man ju alltid mat, haha!

Tyvärr öste regnet ner hela dagen, vilket gjorde att de stackars studenterna var blöta och iskalla. jag tror dock inte att vädret kan förstöra den lyckan man känner. Friheten, att man klarade det. Åh vilken känsla. Grattis lillasyster!
  


Pluspoäng till pappa för regndroppen på näsan och den genomblöta kostymen! Länge leve svenska vädret!

All you need is love

Perfekt. Så skulle jag beskriva helgen. Som jag förövrigt spenderade i Falkenberg. Min vackra syssling och hennes stiliga Carl blev i lördags man och hustru. Bröllopet var så fantastiskt, finns det något mer romantiskt än en hel dag ägnad åt kärlek? Även om jag grät mig igenom större delen av vigseln var hela jag fylld av kärlek och lycka. Det pirrade i magen när jag tittade på min egna Carl, och givetvis undrade jag både en och två gånger om det i framtiden är vi som kommer stå där, längst fram vid altaret.

Mannen i mitt liv

Bröllopsfesten var en succé. Med många roliga tal, lekar och spex ville jag aldrig att kvällen skulle ta slut. Att maten dessutom var otroligt god gjorde inte saken sämre. Vi åt, skålade, skålade igen och skrattade om vartannat. En oförglömlig kväll, som jag alltid kommer minnas. Så grattis älskade Sofie och Carl Anderbjuv. Vackrare brud och brudgum får man leta efter.


Bröllopsvals innan dansgolvet stormades


Dior, fetaost och rabarberpaj

Idag är alltså den stora dagen. My birthday. Alltid lika kul att fylla år, men den där pirriga känslan som jag hade tills jag var tolv har försvunnit lite. Nyss hemkommen från stan där jag äntligen bokade en resa. Efter mycket velande blev det tillslut Grekland - igen. Fastlandet med siktet inställt på segling och utforska nya öar. Längtar redan och tror resan kommer bli helt fantastisk!

Lunchade med Linda och av denna vackra flicka fick jag det som jag så länge klämt, doftat och ångrat mig över. Stod och valde mellan två parfymer för ett tag sedan. Köpte en och ville ha den andra också. Men ekonomin satte stopp. Men så idag fick jag den andra. Miss Dior Cherie. Tack fina bästa vän för paketet. Den doftar helt undrbart och spanar man in reklamen nedan får man en härlig känsla i hela kroppen.



Skulle också vilja flyga iväg med färgglada ballonger!

Kanske världens bästa?

Kom hem från jobbet för en stund sedan. Då har älskling köpt hem fika, mina favoritbullar, cookies och cola. Samlar han pluspoäng tror ni? Jag blev såklart jätteglad, mysigt att umgås lite innan jag beger mig till terminens sista måndagspass. Hörs ikväll!

RSS 2.0