Motet med delfinerna

I onsdags begav vi oss mot SeaWorld, en enorm park med huvudinriktning pa djur som lever i vatten. Vi hade inga som helst forvantningar och blev darfor valdigt positivt overraskade! Har fanns allt man kunde onska sig och lite till! Vi traffade sjolejon, salar, pingviner, hajar, hundratals fiskar och faglar i regnbagens alla farger. Parken ar indelad i olika avdelningar dar man bade kan se djuren "pa land" och under vattnet. Vi kom valdigt nara inpa djuren vilket var en valdigt annorlunda kansla.

I parken finns en spackhuggare vid namn Shamu. Han har en egen show som heter Believe. Shamus arena rymmer 5000 personer och nar vi var dar mitt pa dagen var det proppfullt. Med andra ord en popular show som vi inte hade en aning om vad det var for nagon.
Vi kan varken med ord eller bilder forklara hur fantastisk denna show var! Att se ett sadant stort djur gora de mest magiska konster. Shamu var sa valtranad, lydde precis vad tranarna visade. Han dansade, gjorde dykhopp och skvatte ner publiken. Platserna langst fram kallas Spalsh Zone och dar blev man garanterad blot! Spackhuggaren vevar med sin svans och svingar ivag flera liter vatten rakt ut i publiken, som tur var satt vi hogre hogre upp sa vi slapp bli vata!
Tranarna stod pa Shamu och akte "vattenskidor", han kastade ivag de sa att tranarna gjorde volter och dok sedan efter. Det haftigaste var nar en av tranarna forsvann under vattnet for att sedan bli upplyft rakt upp i luften med bara en hand hallandes pa Shamus nos. Verkligen imponerande! Hela showen var koreograferad till patriotisk filmusik och ibland var det nastan sa vi fick tarar i ogonen! 

Efter showen begav vi oss mot en liknande show med delfiner och valar. Delfinerna ar sa vackra att titta pa. De kan gora de mest hapnandsvacknande rorelserna. Volter och hopp sa hoga och smidiga sa man fattar inte hur det gar till. Aven denna show var haftig men efter ha sett spackhuggaren var det inte nycket som kunde bli battre trodde vi. Men efter showen gick vi till en bassang dar man fick traffa delfinerna! For att komma de riktigt nara kopte vi fisk som vi matade de med och pa sa satt kunde vi klappa de! Vilken upplevelse! Ingen av oss har traffat delfiner forut, de ar sa sota och kanslan att klappa de kan beskrivas som att ta pa hardplast. Kanns som en leksaksdelfin, valdigt harda. Men bara kanslan av att fa ogonkontakt med en delfin, att fa mata de och kanna pa de var fantastisk. Vi skamtade till och med och sa att pa var smekmanad ska vi simma med delfiner! Sa exalterade var vi efter motet med dessa vackra djur!
Manga fina bilder har vi som minne efter denna dagen men som ni vet kan vi inte lagga upp de....... : (


KRAM fran oss till er


(Och mamma, hoppas du var med och traffade delfinerna. Jag vet att det var din hogsta drom.....)
 


Kommentarer
Postat av: Louise

Delfiner är det vackraste djur som finns, jag har hört så mycket om Sea World det är tydligen så mäktigt blir lite avundsjuk. Tråkigt att ni inte kan ladda upp några bilder. Sköt om er. Kram Anna o Louise.

2008-08-03 @ 10:28:36
URL: http://radiosonggirl.blogg.se/
Postat av: Linda

oh vad mysigt ni har det!! jag håller med er, simma med delfiner måste mna få göra nån gång



saknar er här hemma, känner mig lite vilsen utan min lilla plutt :)



sköt om er. puss puss

2008-08-03 @ 11:16:15
Postat av: pappa

sfixarna sa du när vi var på kolmårdens djurpark,å du var rädd för dom små delfinerna,men även du har vuxit upp å blivit stor nu.Jepp det var mammas högsta önskan att få simma med delfiner,tyvärr så fick hon inte uppleva detta,men hon kanske har gjort det i himmelen,vem vet?Kul att du tänkte på henne,när du matade dom.Ha det roligt nu...

pappa

2008-08-03 @ 13:11:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0