Dagens planer

Ska strax bege mig mot danschefens kontor. Ska fixa lite koreografi till kvällens lektioner. Ska bli kul att se om jag och min hjärna kan tänka ut något snyggt. Sedan väntar en efterlängtad lunch med Linda vid två innan jag beger mig bort mot dansskolan där jag kommer spendera kvällen. Imorgon sticker jag till Åmål på danstävling, den första för terminen och det ska verkligen bli kul! Hoppas ni får en bra dag, än så länge ser vädret lockande ut. Sol och vindstilla. It feels like springtime!

Längtan efter USA blev för stor...

... därför har jag nu stekt tjocka pannkakor som jag och sambon ska avnjuta till frukost imorgon. Är jag inte bra så säg?

att komma hem

Att komma hem är som att åka på semester. Total avkoppling. Att åka hem till pappa gör mig lugn i både kropp och sinne. Där finns ingen stress, inga måsten. Där kan jag bara vara. Behöver jag säga att det är underbart? Pappa lagar dessutom suverän mat och idag var inget undantag. Som grädde på moset efter lite vila i varsin fåtölj åt vi glass med varm hallonsås. Nu är jag hemma i min lägenet. Stället som nuförtiden ska vara mitt hem. Konstigt, det är ju här jag bor, ändå känns det inte riktigt som mitt hem. Tack pappa och Anette för en mysig dag, ni betyder mer än ni tror!

LostTröttnar aldrig på låten. Tröttnar aldrig på albumet. Tröttnar aldrig på Chris. Och den 22:a augusti ser jag de äntligen live. Jag tröttnar nog inte på det heller.

Just because I'm hurting
Doesn't mean I'm hurt
Doesn't mean I didn't get
What I deserved
No better and no worse

två timmar...

Nu har jag dryga två timmar på mig att städa hela lägenheten. Här ska dammsugas, torkas och plockas. Det är inte mer än rätt att jag städar själv eftersom det bara är mina saker som ligger utspridda överallt. Strumpor i vardagsrummet, träningsbh i badrummet och alla dessa jäkla hårnålar som jag har en tendens att placera ut på de mest underliga platser. Det ligger saker precis överallt! Ja, jag vet att jag är slarvig. Varje gång jag tokstädar säger jag till mig själv "nu försöker du ha det såhär fint, alltid." Och samma visa varje gång. Ett par dagar efter ser det ut som kriget. Får se hur länge det håller. Så dags att ta fram skurhandskar och Ajax, här ska lukta nystädat innan klockan åtta!
 

Knutbyhäxan

Sitter och kollar på den vidriga Åsa Waldau som precis har gjort en predikan där hon menar att cancer är ett straff för människans synd. Att vissa människor förtjänar att få cancer. Tro mig. Ingen förtjänar cancer. Jag är så förbannat jävla arg just nu. Ikväll klockan 21 på TV4 går ännu ett program om denna fruktansvärda människa. Knutby är fortfarande ett starkt ämne men varför får människan ännu mer mediautrymme? Om jag kommer titta? Over my ded body.


Akta vad du kallar mig

Inte nog med att många av mina danselever kallar mig för Sabbe, nu har AnnSofie på jobbet spridit budskapet vidare. Schenkergubbarna som levererar varor till jobbet är de senaste i raden att kalla mig för just Sabbe.
Okej, jag kan ta att de kallar mig för mitt mindre vackra smeknamn men nu tvingar de mig att skriva under leveransedlarna med Sabbe. Jag får inte signera Sabina Enlund mid min vanliga autografstil. Nej. SABBE ska det stå. Med stora bokstäver. I ful stil. Jag tyckte det var småroligt första gången. Men nu är vi inne på tredje veckan. På måndag får det vara nog. Då är Sabbe ett minne blott.


Kod 44

Skulle handla lunch igår. 55 kronor. Medges ej stod det på kortmaskinen. Men för fan. Ehhm. 55 kronor? Värsta fattiglappen. Pinsam situation och jag drar till med den klassiska, alltså det ska finnas på kortet. Testa att dra igen. Medges ej. Slutar med att Linda får lösa ut mig. Genast börjar sista veckornas inköp snurra i huvudet. Har alltid ungefär samma summa på betalkortet. Jag kan bara inte ha köpt upp allt. Kollar mitt saldo när jag kommer hem. Som jag trodde fanns det pengar på kortet. Skönt. Säkert bara ett tekniskt fel tänker jag och bryr mig inte mer om det. På väg till dansen ska jag stannar jag för att tanka. Stoppar in kortet. Medges ej. What?! Tur att jag inte tankade först och försökte betala i kassan... 

Idag i ren förtvivlan gick jag in till banken. Efter tre samtal utbrister bankdamen: KOD 44!  Det visar sig att banken har spärrat mitt kort. Tydligen har de haft misstankar om bedrägeri någonstans där jag har handlat. Vart vet jag inte. Känns ju bra att banken gick in och spärrade kortet innan några pengar hann försvinna. Så idag kunde jag betala min egna lunch dock utan betalkort.

Länge leve ledigheten!

Imorgon är första dagen på ett par veckor som jag inte dubbeljobbar. Hade tänkt sova ut, äta lång frukost, bara slappa. Men det skulle väl vara för trist. Istället firar jag med; morgonöte, lunchmöte, laga punktering på cykeln och danslektioner. Som jag brukar säga: vila kan vi alla göra på ålderdomshemmet! 

Röd paljett och afrokrull

Fick en ordentlig flashback från tävlingskarriären i Mixing Blues igår. Annika Sjöö måste hittat en gammal bild på mig från SM 2004 och blivit ordentligt inspirerad. Båda tävlade vi i rött och båda hade vi röda hårband och ett rejält afrokrull! Dock fick jag och Nikola aldrig till några lyft. Om det berodde på Nikolas brist på muskelstyrka eller om jag var för tung låter vi vara osagt. Men vann gjorde vi och oj vad snygg jag kände mig som krulltott.
I´m feeling hot hot hot

Att det kan vara så skönt att ta en lång dusch. En lång riktigt varm dusch. Nu har jag en fin laxrosa färg över hela kroppen. Vart går gränsen mellan varmt och kokande egentligen? Ska hämta killen i tennishallen och sedan är det raka vägen ut mot Smedby för kroppkakor och familjehäng. Kvällen avslutas på Drag med trevligt sällskap och melodifestivalen.  

Visste ni att jag har en man?

Carl och jag har ganska många gemensamma elever. Idag kom världens gulligaste åttaåring fram på lektionen och sa:
- Jag känner din man.
- Jaså? Gör du det? Men jag har ingen man, svarade jag.
- Jamen, alltså... Han du lever med och så.....
Och så ler hon med hela ansiktet.

Jag försöker ju alltid få tjejerna att inse att dans är roligare än tennis. Och så försöker jag vara hårade än Carl. Åhhh, den här övningen gör vi på tennisen också. Jaså? Hur många göra ni då? 12. Bra. Då gör vi 15 idag! Kör på! Äntligen fredag

Systra mi är här. Vi har laddat upp med pizza, godis och cola. Först Let´s Dance och sedan filmen Bolt. En kväll som helt går i slapphetens tecken. Underbart om ni frågar mig. Och imorgon väntar kroppkakor hos pappa. Tänkte jag skulle svälta mig ett par dagar för att kunna äta många, men min chef kom fram till slutsatsen att det är bättre att äta mycket så magsäcken är uttöjd. Jomen visst. Vi kör på det. Mer mat åt folket!

What a day!

Vilken grym eftermiddag det blev. Började halvdant men slutade grymt. Discon ikväll var bland de bästa - ever! Jag blir så glad när jag får positiv respons från eleverna. När de ler, säger hej och hej då. När alla inte bara gör en massa steg utan verkligen dansar från hjärtat och ut. Det gör mig lycklig att se när alla kämpar så tack alla fantastiska dansare. Tack för att min kärlek till dansen lever vidare genom er!


Film är bättre på bio

Skulle sett Benjamin Buttons otroliga liv på bio ikväll. Har velat se den länge och längtade tills ikväll. Tyvärr hade Carl kollat fel. Varken dag eller tid stämde. Det gick ingen Benjamin Button film idag. Med en suck vände vi om. Kan man bli mer besviken? Tänk, krypa ner i biomörkret med en stor popcorn, lösgodis och bara se en riktigt bra film. Får plöja ännu en säsong av vännerboxen. 

Ha en fin kväll!  


Say what?

Idag blev jag tillsagd av en 2-åring att jag skulle sluta ha en bajskorv på huvudet. Say what?

RSS 2.0