Just nu...

Lite egentid med mig själv. Behövligt. Skönt. Och hur snygg är jag egentligen inte i ansiktsmask?


Santa Monica, IKEAköttbullar och Ahlgrens bilar

Dagen har vi spenderat i Santa Monica där stranden var jätefin och vattnet varmt. Trots att det är lördag idag var det lite folk på stranden. Skönt att slippa trängas men samtidigt trist, inte lika mycket att titta på. Solandet går alltid lite lättare om man har några surfare att vila ögonen på. Efter ett par timmars stekande blev vi hungriga. Nu är vi båda så sjukt trötta på den amerikanska maten så vi bestömde oss för att åka till IKEA (förlåt syssling). ALDRIG har köttbullar smakat så gott! Allt var likadant som hemma förutom potatisen. Här i USA existerar inte kokt potatis så på IKEA serverades det potatismos. Men vi var inte kräsna utan vräkte i oss av smaskigheterna. Länge leve den svenska maten! 

Kronan på verket var när vi vid utgången såg en avdelning för svensk mat. Med varsin påse Ahlgrens bilar var nu även kvällen räddad.

Imorgon väntar  ännu en dag på stranden innan vi på måndag beger oss till Universal Studios, något som vi båda längtar till! 


Hearst Castle - vårt nya hus

Idag vaknade vi klockan sex av att klockan ringde. Jajamen, vi ställde klockan på semestern! Tidigt som attan dessutom. Ingen av oss var jättepigg men vi trotsade John Blund och gav oss i väg i bilen mot nya äventyr. Vi har fått roliga uppfattningar som distanser efter denna resa. Idag skulle vi bara köra 80 mil fram och tillbaka. Jaha, bara 40 idag till utflykten? Det klarar vi lätt som en plätt! Det är galet. Men här är det långa avstånd till allt så 40 mil är inte längre så farligt...

Vi kan väl säga såhär: resan var värd varenda liten kilometer! Idag har vi sett ett äkta sagoslott med över 140 rum och 40 badrum. Det galnaste är ju att det är en privatperson som har byggt detta. En man har köpt allt material efter det att han hanplockat allt från Europa. Det sägs att han köpte hela slott i Spanien för att bara använda ett torn och så fraktade han hem stenen en efter en. Många olika stilar är blanadade i slottet och inomhuspoolen är gjord helt i mosaik och 24 karats guld. Att detta palats en gång i tiden var en tillflyktsort för presidenter och filmstjärnor som bara ville ha roligt för en helg känns så häftigt. Skaparen av slottet William Randolph Hearst var en man med många drömmar och en av de står fortfarande kvar högst upp på toppen utmed highway 1 - Hearst Castle

Jag blev kär i slottet. Jag vill bo här, viskade jag till Carl. Som tur är var inte slottet till salu. Tyvärr hade vi inte haft råd att köpa det ändå. Men drömma kan man alltid göra! Men tänk er vilka fester vi skulle kunna ha där med våra familjer och alla våra vänner - som vi givetvis flyger in i privatjet!

Utomhuspoolen helt gjord i marmor  Trappan upp till det minsta gästhuset...  Huvudbyggnaden  Såklart att det fanns tennisbanor!  Inomhuspoolen i guld

Så tusen tack Åke för tipset, detta hade vi verkligen inte velat missa!

  

Bland stjärnorna i Hollywood

Gårdagens höjdpunkt var givetvis när vi hamnade mitt i en tvinspelning. En av killarna från Fab 5 var i full gång med att styla en kvinna så hon skulle se 10 år yngre ut och mitt i smeten kommer vi gåendes. Under jubel och applåder går  programledaren förbi oss och lägger handen på min axel. Han ler och säger något i stil med "Ser hon inte fantastisk ut"? Jag fattar först ingenting men ler töntigt  tillbaka som svar. Så har vi riktigt tur hamnar vi nu i amerikansk tv : ) 

Givetvis passade vi på att se de där sakerna man bara inte får missa i Hollywood:
- Kodak Theatre, där Oscarsgalan hålls varje år
- Chinese Theatre, världens mest kända biograf. Utanför biografen finns fot och handavtryck av hundratals kändisar, bland annat dessa:
Carl hittade Arnolds händer och fötter samt det klassiska citatet I´ll be back!  Själv hittade jag Brad Pitt och då måste man ju liksom passa på...
- Hollywood Boulevard, gatan med alla kändistjärnor
Råkar du vara snuskigt rik kan du köpa en egen stjärna, bra va?
Längs gatan står människor utklädda till olika filmfigurer. Här hittade vi allt ifrån Batman och Jack Sparrow till Alice i underlandet. För ett par dollar kan man få ta en bild tillsammans med någon av figurerna, något som vi båda två hoppade över.

Förövrigt var inte riktigt Hollywood som vi trott. Vi hade båda förväntat oss stora lyxiga byggnader och att det hände saker hela tiden. Lite mera liv och rörelse helt enkelt. Verkligheten är inte riktigt likadan, Hela Hollywood känns slitet och skitigt, och förutom de sakerna vi besökte finns det inte så mycket att varken se eller göra. Men vi är givetvis glada att vi har sett även denna stadsdel av Los Angeles. Även om det inte riktigt var så mycket stjärnglans som vi hoppats på!


Beverly Hills

Idag sov vi till halv två. Båda var helt slut efter gårdagens körning från San Fransisco hit, till Los Angeles. Resan skulle vara 61 mil. Den visade sig vara 80 mil. Vi valde att köra highway 1 istället för motorvägen. Highway 1 ska ha underbara vyer och mycket fint att titta på utmed vägarna. Givetvis ska man köra den vägen då det är ljust ute, inte på kvällen! Men vi tänkte att det säkert skulle vara någon stad, bro eller dylikt som skulle lysa upp vägen. Så var ju inte fallet. Vägen var kolsvart och krokig hela tiden. Så istället för att köra motorvägen fick vi nu ligga i 60 km/h. Jag blev så åksjuk att jag var tvungen att sova för att få det att gå över. Det värsta var att det kändes som om vi inte kom någonstans, milen gick sakta, sakta fram. Men efter en körning på 10 jäkla timmar var vi framme. Hotellet hade till och med öppet när vi kom vid halv tre på natten, så vi slapp sova i bilen (vilket vi inte vill göra igen med tanke på mardrömsnatten i Florida).

Eftermiddagen har vi ägnat åt att åka omkring i Los Angeles. Vi körde igenom Beverly Hills och vi kan väl bara säga att stället är glammigt. Stora villor, dyra bilar och vakter utanför de gigantiska portarna till uppfarterna. Tog en sväng på Rodeo Drive (gatan där Julia Roberts inte är välkommen in i butikerna i filmen Pretty Woman) men vi insåg ganska snabbt att det inte var vår budget. Se men inte köpa...

Vi är fortfarande trötta så vi ska gå och lägga oss nu. Morgondagen är ännu oviss. Får se när vi vaknar : )

KRAM från oss

Kinesen och den nya resväskan

Jag skaffade mig en ny vän i förrgår. En trevlig liten kines som hade en egen liten krimskramsbutik i stråket på Fisherman´s Wharf. Ni vet, en sådan där butik där det finns allt fast ingen verkar handla där. Men det ändrade ju jag på! Första kvällen handlade jag lite smått och gott utav honom. Givetvis var det överpriser i hela butiken men jag lyckades förhandla mig till ett sjysst pris. Med hjälp av min shopping lyckades han förmodligen betala hela månadshyran.
Men han blev nöjd och jag likaså. Dagen efter dök det upp ett litet problem. Det har blivit en hel del shopping under resan vilket har resulterat i fulla ryggsäckar. Jag kan inte ens få ner ett par strumpor i min och Carls går knappt att stänga. Det var då jag kom att tänka på min vän kinesen. Givetvis sålde han även resväskor. Såklart vi ska gynna honom. Sagt och gjort. Dagen efter begav vi oss till hans lilla butik.
Först kände han nog inte igen mig, men när jag så snällt påminde honom att det faktiskt var jag som hade köpt massa grejer av honom dagen innan sken han upp. Så även denna gången fick vi lite rabatt. Kinesen är the man tänkte jag och var överlycklig för min nya resväska! 

Idag i Los Angeles ser jag samma väska för en tredjedel av priset jag betalade hos kinesen. Och jag som trodde vi var vänner men för honom var det bara affärer. Haha, tur att det bara handlade om trehundra kronor : ) 

Så vår packning består nu av 2 stycken 65-liters ryggsäckar, en megaresväska samt tre handbagage och datorn!


If you going to San Fransisco...

... ta med dig varma kläder! Hjälp, vilken kall stad. Vi har blivit bortskämda med 30 gradersväder så när temperaturen sjunker till 17 grader blev det genast iskallt! Tre dagar spenderade vi i staden, tre dagar som vi lyckades fylla ut väldigt bra. Själva centrum är ganska kompakt vilket gör det lätt att orientera sig runt då butiker och restauranger ligger samlade på ett par gator. En bit utanför själva centrum ligger Fisherman´s Wharf som en egen samlingspunkt med alla dess pirer och små mysiga butiker. Önskar jag hade sett en gammal sjöman med randig farfarströja och skägg sittandes i ett hörn och smutta på en pipa men så blev inte fallet. Dagarna har i alla fall sett ut ungefär såhär:

Dag 1
Vi bodde ett par mil utanför stan så vi tog tåget in mot San Fransisco. Strosade mest omkring och tittade på byggnader och försökte få en uppfattning om staden. Hade givetvis med oss kartan så vi inte skulle virra bort oss och hamna i knasiga områden. Vi styrde siktet mot vattnet och fortsatte ut längs alla pirer. Var så skönt att inte ha något bestämt utan vi gick dit näsan pekade. Efter ett par timmar vid Fisherman´s Wharf begav vi oss uppmot centrum igen. Givetvis åkte vi spårvagn (cable cars) i de branta backarna. Och ja, det är precis så backigt som man tror. Mysigt var det i alla fall att skumpa omkring på spårvagnen och titta på alla vackra hus och åka i backarna. 
Vid Oakland Bay Bridge  I hamnen   Fisherman´s Wharf 


Dag 2
Vi tog bilen för att köra mot stasmärket Golden Gatebron. Vi körde mot en utsiktsplats men inte såg vi ett skvatt, dimman låg tät över hela staden, haha, vi kunde inte ens se den orangea färgen på bron. Jag blev besviken men Carl som varit här en gång förut övertalade mig att åka upp i bergen i hopp om att dimman då skulle ha lättat eller att vi i alla fall skulle kunna se "över" dimman. Sagt och gjort. Vi körde över bron som är kort. Två kilometer, herregud Ölandsbron är tre gånger så lång! Hade föreställt mig den betyligt större. Väl över på andra sidan var vädret mycket bättre och bilfärden upp i bergen var svårslagen, vilken natur! Så otroligt vackert. Så visst fick jag se bron. Och visst var den imponerande. Men storleken har ändå betydelse. 
Utsikt från bergen      Där skulle vi varit!

Dag 3
Igår lämnade vi den gamla bilen på flygplatsen och hämtade ut den nya. Måste säga att det går väldigt smidigt med bilen. Utan den hade det varit så mycket krångligare. Nu kan vi åka vart vi vill, när vi vill. Plus att vi ser mycket utav städerna utan att direkt göra så mycket. Vi parkerade bilen och begav oss bort till pir 33. Där klev vi ombord på en båt och begav oss till dagens utflykt - Alcatraz. Fängelset som har så mycket historia och myter. Som skulle vara USAs värsta fängelse och som skulle vara omöjligt att rymma ifrån. Det gamla fängelset ligger på en ö mitt ute i San Fransisco Bay med kanske stadens bästa läge dryga två kilometer från stadskärnan. Sitta fången där, se och höra stadslivet utan att kunna delta. Bara det är ett straff. Fängelset lades ner 1963 men det mesta är bevarat så som celler, matsal och besöksrum. Det var verkligen ett intressant besök, kändes konstigt att det har suttit människor inspärrade där vi igår gick och tog massa bilder.
    This is it. Gäller att inte ha för höga krav på sitt nya rum... 

För att sammanfatta våra tre dagar i San Fransisco: Lovely!


Ja, vi lever

Dålig uppdatering sista dagarna, förklaringen lyder att vi inte har haft tid. Vi har gjort saker hela dagarna och stupat i säng! San Fransisco var i alla fall väldigt mysigt. Ska skriva mer om det imorgon.

Vi är framme i Los Angeles nu. Klockan är tre på natten här och vi är båda helt utmattade efter körningen. Men vi mår bra och det är ju det ni framförallt vill veta.

KRAM

Vegas baby!

Oh my vad vi har levt livet sista dagarna. Dagarna har spenderats vid poolen för lite sol och bad och på kvällarna har vi minglat omkring på stan. Las Vegas är så sjukt kul! En hel stad bara uppbygd för nöjen, det kan liksom inte bli fel. Mycket att titta på, billiga drinkar och roliga människor! Att bara stå vid the Strip (huvudgatan) och titta ut över alla hotell, casinon och barer är en upplevelse. Att sedan gå in på hotellen och titta närmre är som att stiga in i en annan värld. Inget hotell och casino är det andra likt. Då alla är bygda efter olika teman gör bara allt ännu overkligare. Här hittar man ett hotell med levande lejon, ett med världens största saltvattenspool, ett med över 7000 rum  och ett byggt som hela Paris med Eiffeltorn och allt. Storleken på hotellkomplexen är enorma, tror inte det finns något svenskt hotell som ens är i närheten av ett "litet" hotell här. Gästerna lockas med hotellens exklusiva utsmyckningar, ju mer bnling bling desto bättre! Gatljus behövs knappast då hela staden är neonfärgad efter alla stora skyltar som blinkar dygnet runt. Många (precis som vi) går omkring och tittar efter de mest kända byggnaderna The Mirage och Caesars Palace bara för att nämna två. Att gå in på ett casino är också ett äventyr. Det första som slår dig är röken. Alla röker, överallt och hela tiden. Så fort en cigarett är slut tänds en ny. Glada människor står vid spelborden och satsar pengar. Fåtalet vinner såklart men det hindrar ingen från att spela. Ofta hörs glädjerop och skrik men lika ofta hör man folk som svär, tar ytterligare en klunk från drinken och lägger i en ny 20 dollarsedel i spelmaskinen. Här är det leva för dagen som gäller, morgondagen existerar inte.

Vi provade att spela en del men som vi trodde blev det inga större vinster. Däremot förstår man den där känslan av att när det går bra, då vill man spela mer. Man får det där lyckoruset och känner pirret i magen. Tänk om vi vinner flera tusen dollar, åhh vad kul det skulle vara! Med de glada tankarna laddar man maskinen med lite pengar, trycker på knappen, för att sakta men säkert se pengarna försvinna.

Det enda som saknades i Vegas var våra vänner. Vi hade haft ännu roligare om gänget varit med! 
Till Vegas ska vi absolut återvända igen vi försöker samla ihop ett gäng, vilka utav er ska med????? Anmäl er i kommentarfältet!!!

PS: I Las Vegas kostar ett bröllop bara 600:-, det kan mycket väl vara dagens fynd!

    Titta Pappa vad jag hittade: den perfekta tröjan till dig!   

Concord Kalifornien

Idag har vi kört 90 mil. 90 jäkla mil! Motsvarar Kalmar - Stockholm, vända i huvudstaden för att köra tillbaka hem och ta en omväg på ett par mil till. Trots milantalet gick resan bra. Planen var att bo i SanFransico ett par dagar men där visade det sig att alla boendeformer var svindyra. Därför har vi nu mellanlandat i Oakland ett par bil utanför SanFransisco och sitter just nu på ett utav fröken Hiltons hotel. Gäller ju att gynna de rika!

I morgon beger vi oss in till SanFransisco utan något bestämt. Bara gå omkring lite och titta på staden. På onsdag ska vi till Alcatraz vilket ska bli jätteintressant. Ett av alla måsten i den här stan är såklart Golden Gatebron och den ska vi ju försöka hinna med också!


In Las Vegas, in the neonlights...

Det är där vi befinner oss just nu. I Las Vegas, casinonas huvudstad. Vi bor på ett sjukt stort hotell som har allt man kan önska sig. När vi checkade in fick vi en karta och bara att hitta till vårt rum tog dryga 20 minuter. Vi skulle nog inte behöva lämna hotellets väggar på två veckor. Här finns sju restauranger, tjugotals barer, pooler, ett tiotal minilivs och såklart ett jättecasino. Vi bor mitt på The Strip, mittemot det världskända hotellet Luxor (format som en pyramid) och ett av världens största hotell Excalibur (med över 7000 rum). Här är det blinkande lampor överallt och det ena hotellet överträffar det andra, eller vad sägs om att bo i en miniatyr av frihetsgudinnan? I morgon är det dags att utforska nattlivet då vi efter dagens resa är ganska möra.  

Efter sista veckans besök i lite mer lugna städer ska det verkligen bli kul att återigen befinna sig i en storstad!
Vi lovar att rappotera om någon av oss vinner storvinsten på BlackJack!


Häftig, häftigare, Grand Canyon

Det vi har upplevt idag kan vi inte på långa vägar beskriva i ord. Det är något som måste upplevas. Våra bilder och filmer gör sig inte till rätta. De kommer aldrig aldrig kunna återspegla den vackra nästan, heliga naturen kring Grand Canyon.
När vi på första stoppet idag på morgonen steg ur bilen och gick bort till kanten blev vi helt tysta. Vi bara tittade på varandra och kunde inte riktigt fatta vad vi såg. Höjden, djupet, färgerna, allt kändes så overkligt. Likt en kuliss träder den fram, 3 mil bred, 44 mil lång och ett djup på 1600 meter. Det är ofattbart att naturen kan ha skapat detta. Inga människor, inga maskiner. Grand Canyon var mäktigt och hittils det absolut bästa vi sett. Njut av bilderna och försök sätta er in hur ofattbart stort detta ställe är!






Saknad efter papi

I två dagar har jag känt en längtan efter min pappa. Eller papi som jag kallar honom. Vet inte riktigt vad det är jag saknar, är nog bara hans närvaro eller att kunna sätta mig i bilen och hälsa på. Åka ut till mitt barndomshem och bara vara. Prata med pappa och gosa med hundarna är en sådan trygghet för mig. Det kan mycket väl vara så att jag saknar pappas mat. Pappa är en mästare i köket och allt han lagar är gott men något som han gör ruskigt bra är omelett. 
Så ihopp om att lindra min saknad har jag ätit omelett till frukost idag men jag lovar dig pappa den var inget mot dina specialomeletter : ) Så en papiomelett skulle inte sitta helt fel när jag kommer hem...

Bara så du vet så saknar jag dig lilla papi.


Och till lilla systeryster så saknar jag ju dig med såklart men du har ju redan fått ett inlägg dedikerat till dig : )

Flagstaff

Har ni någonsin hört talas om staden Flagstaff? Det hade i alla fall inte jag, men det ska vara den närmsta staden till Grand Canyon (13 mil). Här sitter vi nu en hotellobby efter bilresan från Palm Springs som vi lämnade i dag på förmiddagen(63 mil). Ingen av oss ville inte lämna Palm Springs, stället är så galet vackert. Att lata sig vid poolen och se dessa magnifika berg sträcka sig hundratals mil bort i horisonten, det är något som inte går att beskriva. Det är något man måste uppleva och hit vill vi båda åka igen.

Vi trodde båda att inget skulle kunna slå Palm Springs, tills vi körde hit. Vi skippade motorvägen och körde en kringelikrokväg istället och vi blev inte direkt besvikna. Ni vet man brukar säga höga berg och djupa dalar. I dag fick vi uppleva detta på "mexikanskt" vis. Röda berg och kaktusar precis överallt. Verkligen häftigt att se! Jag har en förkärlek till kaktusar så hon var i extas hela resan : )






Ja, ni får leva med att jag visar halva BH:n. Som fotograf är detta tydligen inget man berättar när man tar bilden!!!



I morgon bär det av mot Grand Canyon och efter det kör vi vidare mot Las Vegas.
Hoppas ni mår bra där hemma!

Kramar från oss


När kroppen och psyket sviker mig

Idag hade vi planerat in en utflykt. Vi skulle åka upp till ett utav bergen här i Palm Springs. I en form av skidlift skulle vi ta oss 2580 meter över havet. Vilken häftig grej tänkte jag och var verkligen sugen på att få uppleva utsikten och naturen högst uppe på berget. Vi kör upp till parkeringen och det är där det händer. Den där förbannade känslan som jag så väl känner igen nu. 
Paniken kommer sakta smygande och jag känner ett tryck över mitt bröst som gör det svårt att andas. Jag får ingen luft och känner mig instängd i min egna kropp. Det är en otäck känsla som jag sjävlklart inte kan kontrollera. Den kommer i situationer som innebär höjder, farter, saker som går runt runt eller i situationer där jag är hjälplös. När jag inte själv kan göra ett dugg åt situationen bara sitta och lägga mitt öde i någon annans händer. Exempelvis nöjesfält, vattenparker och flygplan. Detta innebär inte att jag inte tycker det är kul på exempelvis Liseberg, bara att jag inte väljer att åka allt. Jag tycker det är jättekul att bara vara med och sitta och titta. Det jobbigaste är när folk börjar pressa mig. "Kom igen, den här kan du väl åka", "Vågar du inte eller", "Den här fixar du lätt" och så vidare. Klart jag skulle fixa att göra vissa saker, det är jag helt övertygad om. Men känslan jag får på vägen upp till attraktionen får det att bildas en knut i min mage. Ni vet, den där känslan av ångest, då man gjort något fel. Det börjar svartna för mina ögon och jag känner att snart kommer jag spy. Jag har upplevt den så många gånger och jag har nu lärt mig att det inte är värt det. Visst, jag kanske missar vissa saker här i livet men jag mår åtminstonde bra. Ingen panik innan. Ingen panik efter. 

Tyvärr är vi ju bara två på denna resa, vilket har gjort att Carl får göra många saker själv. Som att åka vissa saker själv medans jag väntar nedanför. Det hade självklart varit lättare om vi varit ett gäng så han slapp göra allt själv (nu handlar det om vattenrutchsbanor, karuseller och dylikt, alltså inget jatteviktigt). Carl är väldigt förstående och skulle aldrig pressa mig att göra något som jag skulle må dåligt över. Nu har jag lärt mig hantera paniken men det är alltid lika obehagligt när jag känner att den är på gång. Och istället för att utsätta mig för detta avstår jag från vissa saker, som dagens färd upp till berget.

Utsikten från toppen var dock fantastisk, men detta ska givetvis Carl få berätta om!



I poolen trivs jag utmärkt!


Mardrömmen - Carls första inlägg på bloggen!

11 augusti i dörröppningen på hotellet i Miami:
Har vi fått med oss allt
Jadå det har vi.

14 augusti i huset i Deltona:
Vi vaknar runt 9, det är en fin dag och flyget går ju inte förrän kl 18:39 så både jag och Sabina tar det lugnt. Jag lägger mig vid tv:n och äter frukost och Sabina sitter vid datorn och surfar.
Tiden går och går, av någon anledning får varken jag eller Sabina tummen ur och börjar städa huset. Disken finns kvar, vi har inte packat våra grejer, tvätt i tvättmaskinen och det ska ju också dammsugas.
När klockan närmar sig 12 kommer Sabina utrusande till mig (som ligger halvdöd i soffan) och säger TOG DU MED DIG PASSEN?
PASSEN? frågar jag. Glömde vi dom på hotellet i Miami. Jag som alltid gör kloka och förnuftiga beslut när jag är stressad(tro mig jag var stressad trodde jag skulle dö, 6 timmar och 40 minuter tills planet lyfter och passen är i Miami) sa till Sabina du städar huset och packar så åker jag och hämtar passen. OK
Jag springer ut till bilen och drar iväg med tjutande däck. Jag har i baktanken att det är ca 20 mil till Miami, då är jag tillbaka till 17 ungefär. Kanon.
När jag fumlat med gps:en ett tag inser jag snabbt att det är 90 mil fram och tillbaka, det finns inte en möjlighet att hinna.
Vad göra. Jag åker tillbaka.

Saker som cirkulerar i huvudet
Är passen kvar, hur fixar man ett nytt pass, vi har bokat både bil och hotell i LA ska vi boka av eller vänta. Ska vi åka till Miami och boka om allt annat.
Stressen ökar. Vi börjar med att städa och packa.

Vi åker sen den dryga timmen till Orlando flygplats. Jag har under denna tid ringt till hotellet i Miami där de är mycket hjälpsamma de säger att de ska ringa tillbaka när dom letat efter våra pass.

Vi letar oss fram till kön där man bokar om biljetter(vi funderar nu på att boka om allt och åka till miami för att hämta passen) när vi kommer först i kön inser vi att vi inte vet om passen finns kver eftersom hotellet inte ringt än. Jag ringer och personalen säger att passen INTE FINNS KVAR. Jag trodde jag skulle spy. Jag frågar som tur var om dom verkligen inte ligger i saftyboxen på rum 617. Jag inser snabbt att det hade uppstått ett missförstånd, de hade letat igenom alla saftyboxar nere i receptionen.
Vi ringer när vi tittat i rummet säger de på hotellet. Hoppet lever vidare.
Vi väntar 30 minuter nu närmar sig klockan 15:15 men ingen ringer. Hur lang tid kan det ta att gå upp till ett rum och öppna en box och ringa tillbaka.
Jag ringer tillbaka. Då visar det sig att det bor ett par i rummet som har satt upp skylten STÖR EJ. Personalen får inte under några omständigheter knacka på. Det är alltså bara att vänta och vi inser att detta kan ta hur lang tid somhelst. Hoppet börjar svika och vi går ut från kön.

Det dröjer som tur inte mer än 20 minuter så ringer mobilen. Passen låg i saftyboxen. Härligt. Men hur löser vi detta ska åka till Miami, pratar med en personal på flygplatsen som tycker vi ska skicka passen med Fed-Ex. För enligt honom kan man åka inrikes med ett ID som en regering utfärdat, även ett utländskt.

Kanon, det börjar äntligen ljusna.
Vi letar snabbt upp en dator där vi måste hitta boende de närmsta 6 dagarna så vi vet var passen ska skickas.
22 minuter och 120 kr fattigare går vi till en reciptionist som ringer till hotellet i Miami och ber dom skicka passen till ett hotell i Palm Springs(där vi bor nu).

Jag ger Sabina en stor kram och säger nu är det löst. Inser nu att vi inte ätit på 8 timmar och stressat som  två idioter. Huvudvärken tränger sig på. Efter en big mac och co med plusmeny och en extra cheeseburgare känns det genast bättre.

Vi går mot säkerhetskontrollen lämnar fram biljetterna och ID-korten.
Vad är detta? säger kontrollanten.
Svenska körkort säger vi.
Kontrollanten ropar på en annan kollega som tillslut säger:
De ID-korten gäller inte, det måste vara en amerikansk regering som utfärda dessa.

Mardrömmen börjar på nytt.
Vi säger att vi pratat med en som jobbar här och han sa  att det skulle vara ok.
Kontrollanten som är en bestämd herre ger sig inte och tillkallar ytterligare en.
Här står vi nu en hel timme och vet varken ut eller in.
Vi har nu alltså lämnat bilen, checkat in bagaget, bokat bil i LA, bokat 1 natt på hotell i LA, 2 nätter i San Diego, 3 nätter i Palm Springs och framför allt passen är på väg med Fed-Ex till Palm Springs och vi vet inte bom vi kommer med planet som lämnar Orlando om mindre än en timme.
Vid 3 tillfällen kommer personalen tillbaka med en massa papper som vi måste fylla i.

Vi får åka med JAAAAAAAAAA
Med hela 15 minuter tillgodo gar vi på planet som vi ska spendera de närmsta 5 timmarna.

Väl framme i LA hämtar vi ut bagaget och åker till DOLLAR där vi hämtar bilen, slår in adressen på gps:en. Kommer fram kl 23:25 receptionen stängde vid 23:00. Det kan bara inte vara sant, inget vill oss väl idag. Detta löser sig dock ändå när vi tillslut ser en som står bakom disken.

En väldigt lång dag som slutar lyckligt. Båda somnar på två röda.

Anländer till Palm Springs 16 augusti
Finns passen här har vi frågat oss själva i 3 dagar och det gör dom. Mardrömmen är slut för denna gång. Vi har ju faktiskt 3 veckor kvar att få nya.

Kram på er alla
Carl och Sabina

Vi har inte velat ringa hem och oroa er i onödan. Eftersom vi inte visste om allt skulle lösa sig tyckte vi att det vore onödigt att stressa up er men framförallt är detta jävligt pinsamt. Man ska bara inte glömma passen!!!


Världens bästa lillasyster!

Vad kul att ni tycker bloggen har blivit fin! Jag önskar att jag kunde ta åt mig äran för designen. Men det är min duktiga lillasyster Nathalie som har fixat den åt mig. Hon är en naturbegåvning när det gäller att sitta och pilla med sådant här. Hennes blogg är också jättefin, men hon är ganska dålig på att uppdatera.
Vill ni ta en kik klicka in på www.nathalieenlund.blogg.se

Så tusen tack för hjalpen världens bästa syster!


Till Thomas och Ann-Louise

Visst ser vi en hel del Corvetter! Dock är det den gula färgen som gäller, något som inte faller oss i smaken. Dessa fyra läckerbitar stod exempelvis uppradade på Hertz till uthyrning i Washington. Ni kan väl tänka er att Carl blev helt till sig?

Vi har bestämt oss för att hyra en cabriolet modell sport när vi kommer till San Fransisco. Vi får tyvärr utesluta Corvetten då våra ryggsäckar inte får plats! Åhh, ni två skulle åka hit och bila omkring i en Corvette. Ni skulle älska det här!

Kram

Framme i Palm Springs

För ett par timmar sedan checkade vi in på hotellet här i Palm Springs. Det första som slog oss när vi hoppade ur bilen var hettan. Som en rak höger attackerade den oss. Palm Springs ligger mitt i en öken, detta innebär alltså inget vatten och med det inget havsbad. Hotellreceptionisten sa dock att detta (39 grader) var "kallt" och att det i normala fall brukar vara 43 grader. Vilken tur vi har som anländer nar det är svalt! Men vi klagar inte då vi har Palm Springs största pool till vårt förfogande. Vi klagar inte heller över att receptionisten hade uppgraderat vårat rum till en svit helt untan extra kostnad eftersom: "Well, if you are staying three nights, it is better for you to have a suite". Vi tackar och bockar för det!

Bilresan hit från San Diego var helt otrolig. Stora femfiliga motorvägar åt alla håll omringade av de mest fantastiska berg. Som en mur runt staden med klippiga kanter och branta stup. Jag har ju massa tid att spana in naturen då jag sitter bredvid min chaufför Carl. Ibland pratar jag dock lite för mycket så vi missar en och annan avfart men med gpsen och lite tålamod hittar vi alltid in på rätt väg igen : )

På väg mot Palm Springs

Vi har precis tagit en fika på Starbucks där jag hittade en ny favorit idag: Vaniljfrappe. Is, mjölk, vaniljkaffebönor och grädde. En riktig kaloribomb men ack så god! 

På vägen hem hände något som aldrig skulle hända i Sverige. En främmande tjej går förbi oss och säger:
"I love your dress, that is soooo cute!"
Fatta, jag fick en komplimang bara sådär. Helt utan vidare. OM jag blev nöjd! Carl trodde dock att tjejen gav mig en komplimang eftersom han var så snygg. Ja hans ego är det inget fel på...

Nu dags för lite OS-tittande, det kan aldrig bli för mycket sport (slogan snodd från TeamSportia, tycker den är rätt bra)

Kollar ni något på OS därhemma?


  


Dagens

Plats: La Jolla beach San Diego, Kalifornien
Temperatur: 35 i luften, svalkande = kallt i vattnet
Klädsel: Badshorts för killen, bikini för tjejen
Frisyr: Rufsigt, trassligt saltvattenhår
Solksydd: En blandning mellan 20, 12 och 8
Brännfaktor: Hög då vi båda brände oss lite grann
Sollinje: Japp, nu börjar vi se lite bruna ut
Frukost: Mackor på Subway. Vad skulle vi göra utan Subway?
Middag: Kinamat
Dessert: Maffig kanelbulle (se bild) samt lite Ben&Jerrys
Utflykt: Begav oss efter strandbesöket till stadens centrum
Shopping: Finfin present till Linda
Problem: Ska jag sola framsida eller baksida?
Tankeställare: Nu har fyra veckor gått, bara tre kvar

Världens största och godaste kanelbulle

Ibland tar vi en paus...

Miami Beach


Daytona 500

Bensin någon?  Arenan är stor!!!     

Florida - Kennedy Space Center

Familjen Astronaut  Rocket garden    Här ligger man ju väldigt skönt och avslappnat...        Motorn på Apollo 13 


Florida - Disney World

Jag stötte ihop med Långben  Vi, Walt Disney, Musse och slottet    Vem skulle inte vilja bo här?!  Vi vet att vi är snygga! 

      Okej, inte den bästa bilden på mig men vafasen det bjuder jag på! För er som inte ser vem jag är: Jack Sparrow  Jag är stark!

Florida - Sea World

  Späckhuggaren Shamu gör ett smidigt litet hopp  HEPP!  Jaja, jag vet att denna är till för barn men jag var liksom bara tvungen... 

       


Washington DC

Utanför Eisenhowers kontor  Här bor presidenten!    Tur att vi inte var efterlysta -   FBIs högkvarter 

En LITEN glass och en LITEN läsk!  Här spelades Forrest Gump in    US Capitol

    Här bodde vi

Niagarafallen

Farden ut fran NYC var mycket spannande...  Vi börjar närma oss målet  Utsikten över American Falls och Horseshoe Falls  Över på Kanadensiska sidan  Snygging 1 i sin regncape

Snygging 2 med luvan på   

New York

Central Park  Strykjarnshuset  Ska vi sla till pa en Big Mac?  Farjan ut till Ellis Island  Carl blev kompis med frihetsgudinnan

Patriotiskt med flagga pa baten! Manhattan i bakgrunden  Ground Zero. Paparazzi-Sabina skulle ju sjalvklart upp och titta  Brooklyn Bridge -   med Brooklyn i bakgrunden  Empire State Building  Empire State Building

Utsikt fran 86:e vaningen  Kroppsutstallningen vi skrev om  Var nya polare Ricardo som vi motte pa planet   Chinatown - finn ETT fel!  Hoppas ni ser likheterna?

Naturhistoriska museet 


Jag ar med...

... DATOR!

Yes. Idag blev jag sa trott pa att inte hitta nagra internetcaf'er sa jag kopte en dator. Haha. Impulskop men nu slipper vi betala de svindyra minutkostnaderna pa diverse hotell. Sist satt vi 20 minuter och fick betala dryga 150:- detta haller ju liksom inte i langden sa nu har jag en dator sa vi ANTLIGEN kan lagga upp bilderna!!!

Vi har kommit fram till San Diego. Har ar valdigt annorlunda mot det andra USA vi sett. San Diego ligger valdigt nara mexikanska gransen vilket gor att det ar spanska som galler har. Vi ar de enda blonda manniskorna och det kanns nastan som att man kommit till ett helt annat land. Men vi trivs valdigt bra! Det ar inte lika fuktigt och klibbigt har som det var i Florida aven om det ar varmt. Idag har vi inte gjort sa mycket, kopt dator och mest akt omkring for att se lite av staden. Imorgon ska vi ligga pa stranden och kanske aka ner till Downtown, den aldsta delen av San Diego.
I overmorgon fortsatter farden mot Palm Springs. Var nya bill ar tyvarr ingen hit. En Dodge 2007 ars modell utan: centrallas, elhissar och med bedrovliga nackstod! Kanns som en modell fran tidigt 80-tal. Trist nar vi trivdes sa bra med var forra bil. Nar vi kommer till San Fransisco ar det dock en Mustang cabbe som galler! Kosta vad det kosta vill men da ska vi glida i det basta...

Just nu saknar vi foljande saker hemma: Alla vara nara och kara, var sang, kokt potatis (eller Sabina saknar i stort sett all svensk mat) och svensk tv.
Vi trivs i varandras sallskap men att kunna fa prata med nagon annan for nagon minut skulle inte vara helt fel. Hora era roster och era skamt dar hemma. Har gar man inte riktigt fram till en framling och drar ett skamt for att lara kanna nya manniskor. Vi forsoker hitta pa nya saker att prata om och oftast slutar det i de mest knasiga saker. Men det kanns skont att vi far veta nya saker om varandra sa att vi inte efter sju ar tillsammans redan vet allt.

Kram till er!


Allt ar som vanligt...

Ni kanske trodde att vi blivit forandrade sedan ankomsten till USA? Vi kan med gladje rapportera att vi ar precis sa virriga som vi alltid varit! Jag har lite svart for det har med tider och datum. Blandar latt ihop saker, ganska viktiga saker (som min kusins brollop exempelvis). Det brukar vara Carl som haller koll pa mig men den har gangen holl vi pa att gora en rejal miss bada tva. Vi har hela tiden sagt och skrivit att vi flyger till Los Angeles den 14:e. Yes, detta visade sig ju vara fel.
Vi flyger redan imorgon kvall. Men detta hade vi givetvis missat om det inte av en slump hade varit sa att Carl kollat en extra gang pa biljetten. Tank om vi insett detta imorgon. Da hade det varit panik! Missat flyg. Inte kul. Men detta ar inget att stressa upp sig for i onodan. Missodet upptacktes i tid sa vi kanner oss ratt lugna!
Sa imorgon 18.45 sitter vi pa planet mot LA.


Ar det inte harligt att allt verkligen ar precis som vanligt?!
KRAM

Daytona 500 - platsen dar man blir till pojkar

Varfor alskar de flesta killar snabba bilar? Varfor tycker man att lukten av brant gummi doftar gott? Idag fick jag svar pa mina funderingar. Eftersom vadergudarna inte var pa var sida bestamde vi oss for att aka pa en liten utflykt. Jag hade inga speciella onskemal da jag inte far handla mer nu om jag inte vill betala sjukt mycket for overvikt sa som den snalla flickvan jag ar stallde jag saklart upp for min pojkvans onskemal. Vi skulle aka till en racingbana och inte vilken racingbana som helst utan varldens mest kanda racingbana! Jepp. Jag ska villigt erkanna att jag inte ens visste att det fanns en racingbana i Daytona men jag blev positivt overraskad nar vi val var framme.

Stallet ar uppdelat i tva avdelningar. Dels sjalva banan dar alla och jag menar alla som ar nagot inom denna sport nagongang har kort, samt en utstallning med diverse roliga saker. Det fanns till och med en liten shop men jag tyckte att 400 dollar for en fejkskinnjacka med Daytona Racing inbroderat pa brostet verkade lite onodigt :)

Vi gick omkring och tittade pa gamla bilar, pokaler och hur utvecklingen inom denna sport har skett under aren och tro mig, det var faktiskt intressant! De hade en attraktion dar man kora en bil precis som ett riktigt lopp. (Efter en ganska jobbigt incident som jag inte berattat for er som intraffade pa Sea World kommer jag aldrig mer nagonsin satta mig i en simulator men Carl akte givetvis). Bilen skakade, vinglade och lutade och det kandes precis som pa riktigt.

Dagens hojdpunkt var nar vi fick aka ut pa den akta bilbanan. Arenan var galet stor och med en kapacitet pa dryga 115 000 sittplatser kande vi oss inte sa stora nar vi akte omkring i varat lilla turisttag. Jag har aldrig fattat att de har banorna lutade sa mycket som de gor. Fran lagsta till hogsta punkt ar det en lutning pa 35 grader. Hjalp tankte jag, jobbigt om man skulle tappa fastet och trilla ner! Jag sa forstas inget till Carl om mina funderingar eftersom han da bara skulle sucka och tycka jag var sadar tjejig som jag ibland kan vara. 

Under var guidade tur rullar en Porsche ut pa banan. (En ganska ful bil enligt mig, men tror ni jag sa nagot?)
Tydligen gor den 320 km/h. Och i just det ogonblicket onskade jag att jag vorit rik. Da hade jag kunnat forverkliga en av Carls hogsta onskningar, namligen att fa aka en riktig racingbil. Jag ser pa honom hur garna han vill hoppa i bilen och lata sig dras med av farten. Han vill aka i bilen. Han vill kora bilen. Ja, jag tror till och med att han vill vara bilen!
Tyvarr blev det inte sa idag. Men vi ska inte klaga, vi fick ju ga upp pa prispallen och ta ett kort dar vinnarna av alla prestigefyllda lopp brukar sta och spruta champagne. Det ar inte alla som far gora det minsann!

Forresten horde jag att vinstsumman av Daytona loppet i ar var dryga 10 miljoner svenska kronor.
Kanske ar det jag ska satsa pa for att bli rik. Hmm... Sabina Enlund - Speedway forare.
Undrar om man far kora racerbil i klack?


Brollop???

Kanns ju lite knasigt att min pappa och min syssling redan borjar planera for ett brollop som innefattar mig sjalv nar jag inte ens visste om att jag ska gifta mig! Men det gor inte sa mycket, jag tycker om er bada tva anda!
Pappa, anledningen till att jag skulle kopa en klanning var for att bara den pa nagons brollop, inte mitt egna.
Du behover inte vara orolig. An.

Och till alla er som undrar sa kommer jag aldrig byta bort mitt efternamn. Jag ar ledsen alla Nilssons darute men jag tycker nog att Enlund klingar lite battre. Men detta ar sadana bagateller som Carl redan vet om och med en sadan pappa som jag har ar det bara att lyda order!

Miami

Var lilla helgutflykt till Miami (jamen visst later det lyxigt med en liten langweekend bara sadar?!) visade sig vara over forvantan. Vi har inte sprungit omkring sa varst mycket pa stan, inte gatt pa nagra utstallningar och inte heller besokt nagra parker. Vad har vi da gjort? Vi har latat oss. Bara slappat och kort bil sa klart. Det ar var nya grej att gora ihop. Medans andra kanske skaffar sig en hobby: koper hus som Linda&Stoffe eller malar hus som pappa&Anette valjer vi tva att kora bil. Langt. Overallt. Hela tiden. Och vi alskar det! 

Bland annat har bilen tagit oss till foljande platser under de senaste dagarna: Miami beach, Fort Lauderale och Key West. For er som inte kanner till dessa platser ar det valdigt vackra strander. Men med var vanliga tur ar det alltid nagot som ska stalla till det. Sa nar vi val tar oss tid for att sola och bada ar det vadrets krafter som gor det surt for oss. Formiddagarna ar varma och solen gassar och efter dryga timmen kommer VARSTA ovadret med osregn, aska och blixtar. Sa kraftiga ovader att stranderna stangs av helt. Sa under dessa fyra dagar har vi kanske totalt fatt ihop tio soltimmar! 

Turen ner till Key West (dryga 25 mil fran Miami) var underbar. Vi korde nedcabbat och med radion installd pa gamla rocklatar var vi kungar pa vagen. Utsikten kandes som taget fran ett vykort. Smaragdgront klart vatten omringade den ena on efter den andra. On Key West holl inte vara forvantningar. Sma strander som var fulla med tang som luktade en blandning mellan avlopp, kokt agg och fis. Doften gjorde att vi flydde fran den stranden till en annan, dar tangen annu inte hade borjat lukta : ) Efter ett par timmar begav vi oss in mot stadskarnan och hann bland annat med ett stopp vid USAs sydligaste punkt. Harifran var det bara 16 mil till Kuba. En randig betongklumb symboliserade denna punkt och sjalvklart stallde vi upp i var traditionella fotopose for en bild. Vi strosade sedan in mot stadskarnan i ett par timmar for lite mat och allmant utforskande men nar regnet kom begav vi oss mot hotellet.

Vi har haft det jattebra och det har varit skont att vila upp sig. Vi ar nu tillbaka i huset iDeltona (tack Carro annu en gang for lanet) som vi numera kallar vart "hem". Vi stannar har tills den 14:e for da beger vi oss antligen mot Kalifornien!

Vi tanker pa er darhemma!
KRAM

Fyra bilder, alltid nagot?

Hej hopp!
Dessa fyra bilder hade jag sparade sedan innan datorkranglet borjade. De ar fran forsta dagarna i New York. 
Hall till godo!


Med fin utsikt over Central Park

Utan kartan klarar vi oss aldrig

NYC ar stort
Vi halsade pa utanfor Mr. Donald Trumps Tower. Valdigt hogt!
Vi halsade pa hos Mr Donald Trump

Vi styr kosan mot Miami

Hej pa er darhemma!
Idag vid tolv bilar vi nerat mot Miami for lite nya aventyr. Vi hoppas att den vagen ar roligare att bila an den som vi korde for att ta oss hit. Vi har lyckats boka in oss pa detta hotellet, fint va?
 
Tack vare hemsidan hotwire.com dar de rear ut rum som inte ar bokade. Hett tips for er som ska ut och resa for dar kan man verkligen komma undan billigt. Vi betalar lika mycket for detta 4-stjarniga som for ett 2-stjarnigt.

Har de flesta utav er borjat jobba hemma nu? Kanns konstigt nar vi kolllar i almanackan att dagarena bara flyter pa sa har snabbt. Och da har vi ytterligare fyra veckor kvar pa var resa! Hoppas ni mar bra hemma. Vi saknar er alla!

KRAM

Love Hurts

Idag brast mitt hjarta. Det gjorde ont i hela kroppen. Har dromt om att den har dagen skulle komma. Jag skulle bli sa lycklig. Och idag var tiden inne. Jag gjorde mitt forsta besok hos Betsey Johnson. Det var karlek vid forsta ogonkastet. Alla vackra klanningar skulle passa mig perfekt. Jag ville ha allt och lite till. Jag tittade, kande, luktade och log.
Jag var i paradiset. Carl tittade underligt pa mig och fragade om jag helt seriost tyckte detta var snyggt. Snyygt? Njae, okej snyggt kanske inte direkt ar det ratta ordet. Fantastiskt passar battre.
Men sa hande nagot. Jag tog mitt fornuft till fanga och gick ut. Utan att kopa nagot! Dels for mitt sparkontos basta och sen kom ju fragan; nar skulle jag anvanda dessa kreationer? For jag insag snabbt att:

- A: Jag kommer troligen inte bli bjuden pa brollop narmsta aret
- B: Jag kommer troligen inte bli bjuden pa dop narmsta aret
- C: Jag kommer troligen inte bli bjuden pa Nobelmiddagen narmsta aret

Och sa den praktiska biten da forstas: Vart skulle klanningarna ligga under de kommande 5 veckorna? Ligga ihoprullade i min ryggsack och klammas med svettiga linnen ar inget vardigt liv for en 2000 kronors klanning.
Jag trodde knappt det var sant. I mina drommar skulle jag ju komma utbarandes pa tiotals rosa kassar till bredden fyllda med tyll och siden. Men jag lovar Betsey - I will be back!

Och om det nu mot formodan ar sa att det sitter nagon och filar pa brollops/barn/gala-planer: Maila eller kontakta mig innan 7/9 sa jag kan ha minst en anledning att bli nagra tusenlappar fattigare!

(Och ja pappa du kan vara lugn. Jag prioriterar sjalvklart att kopa mat och betala boende innan jag handlar klanningar. Sa du kan andas ut och behover inte vara orolig att jag inte har nagra pengar kvar : )

Bland astronauter, planeter och raketer

Idag har vi spenderat hela dagen pa Kennedy Space Center. Jag (Sabina) har aldrig riktigt forstatt mig pa hela rymdgrejen. Har mest tyckt att det varit alldeles for mycket prat om sadant som jag inte forstar mig pa. Som tur ar har jag mitt livs levande lexikon med mig pa denna resa, min alskade Carl. Han kan allt. Om allt. Hur han har lart sig allt vet han inte sjalv, men vi kan latsats att han har last sig till allt... : )

Vi kan bara saga att dagens utflykt var maffig. Man fattar inte hur allt fungerar, hur manga bitar det ar som ska falla pa plats innan en manniska kan flyga upp i rymden. Vi gick pa olika filmer och utstallningar dar de bland annat visade hur forsta manlandningen gick till, hur en astronaut lever i rymden och den fortsatta forskningen om och runt jorden och varat universum. Vi fick aven se riktiga rymdfarkoster varav den ena var den kanda farkosten Apollo 13 som med sina 120 meter var enorm. Apollo 13 ar byggd av 2 miljoner delar och det racker med att en enda liten skruv sitter fel sa gar hela raketen sonder. Vi fick aven ga in i rymdskolan dar de utbildar nya astronauter dar vi passade pa att kliva in i en riktig rymddrakt. Vi var som ni sakert redan listat ut grymt snygga!

Nu har vi gjort alla vara saker pa "listan" over Florida. Sa de tva sista dagarna har ska enbart spenderas med vila. Vi har insett att vi gjort saker konstant i tva veckors tid. Till slut uppskattar man inte allt det nya vi ser. Sa lite vila ska bli skont innan det om ett par dagar bar av mot Miami. 

Hoppas ni mar bra alla darhemma och tack for alla era kommentarer. Vi blir alltid lika glada nar ni skriver till oss!
KRAM 


Tid

I morse nar jag vaknade vid klockan nio kom jag att tanka pa tiden, klockan och hur olika vara dagar ser ut. Vid klockan tre svensk tid steg jag alltsa upp idag. Da har pappa ungefar en timme kvar att jobba, Linda har precis kommit tillbaka fran lunchen och jag ska i vanliga vall bege mig mot dansskolan. Kanns sa lustigt att vi lever pa samma jord men gor helt olika saker pa samma klockslag!

Vad gjorde DU idag klockan tre?

Att handla mat har

Det ar sa kul att aka och handla har! Vi har ett Valmart (en blandning mellan Ullared och Maxi) en bit bort dar vi nastan dagligen stannar till for att kopa vardsliga saker som flingor och raklodder. Och det som ar lika kul varje gang ar summan vi handlar for. Alltsa det ar sa sjukt billigt! Sjalvklart har de laga priserna en del att gora med att det mesta ar amerikanska marken men ALLT ar billigt har. Jag kopte TIGIs schampoo for 40 kronor och det betalar jag for fasen 200 spann for hemma! Jag tror jag ska kopa pa mig ett lager haha! Till min stora fortjusning ar Ben & Jerrys mycket billigare har ocksa, 18 kronor for en stor burk. I'm lovin it!

Det ar bara sa kul att ga in i ett sadant har jattevaruhus och titta pa allt. Och det ar svart att inte handla nagot nar allt ar langt under halva priset mot vad det kostar hemma. Man fashineras aven av storleken. Yes, det stammer ALLT ar stort har. Bilar, manniskor och matportioner. Att hitta en liten pase chips ar omojligt, att bara kopa en halv liters cola finns inte, har ar det ett flak som galler! Som jag skrev i forra inlagget ar det aven billigt att hyra film, sa en myskvall med tva filmer, sotsaker (chips, godis, glass vad som egentligen) och dricka kostar under 40 spann.
Ar ju nastan sa vi kanner oss rika nar vi storhandlar!  

Nu ska vi dra oss bort mot vart palats. Dags att lamna de tva filmerna vi hyrde igar och kanske hyra tva nya.

I morgon kara vanner drar vi mot Kennedy Space Center.
Rymden, har kommer vi!


Wet N Wild

Nej detta ar inte var det later som. Ingen blot t-shirt tavling har inte! Haha!
Wet N Wild ar Floridas storsta vattenpark med vagpool, sandstrander och massor av vattenattraktioner. Ett lekpalats for barn i alla aldrar, nagot som passar Carl valdigt bra i smaken.
Vi besokte vattenparken igar och det forsta vi mottes av var en lang ko. Ko till intradet, ko till vaskkontrollen och ko till alla attraktioner som sagt ett valbesokt stalle. Att vi var dar pa en lordag gjorde val kanske inte saken battre :)

Manga utav attraktionerna var valdigt haftiga vilket tyvarr gjorde att Sabinas hojdskrack, fartskrack och snurrskrack satte stopp for i stort sett alla grejer. Tva ak blev det i alla fall for henne efter mycket tvekande och overtygande om att "tornet kommer inte rasa"  och "den dar gar sakert inte sa fort som det ser ut".... Carl ville daremot aka det mesta vilket han aven gjorde!  Efter manga timmar var vi sa trotta att vi begav oss hemat. Vi korde forbi vart nya hak (typ som Maxi) och hyrde tva filmer (att hyra film har kostar 1 dollar = 6 kronor), kopte cola och slappade pa soffan resten av kvallen.

Och surprise surprise gissa vilka tva som trots insmorjning med solskydd lyckades med konsten att aterigen branna sig nar det inte ens var sol igar? Japp, vi ar bast pa det mesta!

Disney World

Igar forvandlades vi till sma barn igen. Det forsta de sa till mig nar vi kom fram till biljettkassan var:
- Good morning princess! How are you today?
Och som ni forstar sa ar det inte varje dag jag blir kallad for prinsessa sa det levde jag pa hela dagen :)
Vi befann oss pa Disney World och parken vid namn Magic Kingdom. Idag var dagen da vi skulle traffa Ariel, Askungen, Musse, Kalle Anka och alla andra disneyfigurer.

Parken arr uppbyggd som en stad. Alla hus ar vackra med utsmyckningar som far Liseberg att framsta som ett ghetto. Overallt star figurerna uppstallda, redo for att fotograferas med alla barn, kramas och skriva autografer. Det kanns faktiskt som att man lamnar verkligheten for en stund och kliver in i en varld dar inget ont existerar. Allt ar glittrigt och fluffigt och overallt ser man folk som ler, dansar och skamtar. I mitten av staden star det stora slottet (ni vet som alltid ar i borjan av disneyfilmerna) som en port in i kungariket dar alla prinsar och prinsessor bor.

I sjalva parken finns det 7 parker. Alla med olika teman. Bland annat hette en park tomorrowland och dar var attraktionerna och matstallena fokuserade pa framtiden och rymden. En annan park hade vasterntema och ett var inriktat for de alla minsta barnen. Dar kunde man ga in i musses och mimmis hus och radda langben fran att falla ovebord pa ett skepp. Det finns en park for alla smaker. Och parkerna ar fyllda med fika, souvenirshopping och akattraktioner.
Dagens hojdpunkt var en 3D film med Musse dar specialeffekterna var bland det haftigaste vi sett. Det kandes som vi var med i filmen och ett exampel pa en effekt var nar en champagneflaska skulle oppnas kom korken flygandes mot oss och sma vattenstank skots pa oss. Helt otroligt!

Disney World ar uppbyggd for barn. Vi gick dar en hel dag men det fanns inte sa mycket att gora for oss. Tva haftigare akattraktioner (Sabina akte som vanligt barn bergochdalbanan) var det som lockade. Sen ar det sa harligt att bara strosa omkring och uppleva det man sett i filmer och last i sagor. Miljon ar spektakular och man aker alla barnturer bara for att fa se alla vackra farger och uppleva sangerna man sa manga ganger hort.
Vi tror att vi skulle haft mycket roligare om vi hade haft med oss exempelvis Engla hit. Vi har redan planer pa att om ett par ar kidnappa henne (om nu inte min kara kusin med fru vill folja med) for hon skulle ha sa kul har! Och var inte orolig Magda, det finns sma sota ryggsackar med koppel pa som man satter pa sina barn. Da vet du att jag vet vart Engla befinner sig om du nu skulle tvivla pa min formaga som nanny! :)

Vi ar jattenojda med dagen och glada att vi valde att aka till Disney World for att ha upplevt det. Men skulle vi valja mellan Disney World och Sea World skulle vi utan tvekan valja Sea World!

Hoppas att ni har det magiskt dar hemma
Kramar fran prinsen och prinsessan

Motet med delfinerna

I onsdags begav vi oss mot SeaWorld, en enorm park med huvudinriktning pa djur som lever i vatten. Vi hade inga som helst forvantningar och blev darfor valdigt positivt overraskade! Har fanns allt man kunde onska sig och lite till! Vi traffade sjolejon, salar, pingviner, hajar, hundratals fiskar och faglar i regnbagens alla farger. Parken ar indelad i olika avdelningar dar man bade kan se djuren "pa land" och under vattnet. Vi kom valdigt nara inpa djuren vilket var en valdigt annorlunda kansla.

I parken finns en spackhuggare vid namn Shamu. Han har en egen show som heter Believe. Shamus arena rymmer 5000 personer och nar vi var dar mitt pa dagen var det proppfullt. Med andra ord en popular show som vi inte hade en aning om vad det var for nagon.
Vi kan varken med ord eller bilder forklara hur fantastisk denna show var! Att se ett sadant stort djur gora de mest magiska konster. Shamu var sa valtranad, lydde precis vad tranarna visade. Han dansade, gjorde dykhopp och skvatte ner publiken. Platserna langst fram kallas Spalsh Zone och dar blev man garanterad blot! Spackhuggaren vevar med sin svans och svingar ivag flera liter vatten rakt ut i publiken, som tur var satt vi hogre hogre upp sa vi slapp bli vata!
Tranarna stod pa Shamu och akte "vattenskidor", han kastade ivag de sa att tranarna gjorde volter och dok sedan efter. Det haftigaste var nar en av tranarna forsvann under vattnet for att sedan bli upplyft rakt upp i luften med bara en hand hallandes pa Shamus nos. Verkligen imponerande! Hela showen var koreograferad till patriotisk filmusik och ibland var det nastan sa vi fick tarar i ogonen! 

Efter showen begav vi oss mot en liknande show med delfiner och valar. Delfinerna ar sa vackra att titta pa. De kan gora de mest hapnandsvacknande rorelserna. Volter och hopp sa hoga och smidiga sa man fattar inte hur det gar till. Aven denna show var haftig men efter ha sett spackhuggaren var det inte nycket som kunde bli battre trodde vi. Men efter showen gick vi till en bassang dar man fick traffa delfinerna! For att komma de riktigt nara kopte vi fisk som vi matade de med och pa sa satt kunde vi klappa de! Vilken upplevelse! Ingen av oss har traffat delfiner forut, de ar sa sota och kanslan att klappa de kan beskrivas som att ta pa hardplast. Kanns som en leksaksdelfin, valdigt harda. Men bara kanslan av att fa ogonkontakt med en delfin, att fa mata de och kanna pa de var fantastisk. Vi skamtade till och med och sa att pa var smekmanad ska vi simma med delfiner! Sa exalterade var vi efter motet med dessa vackra djur!
Manga fina bilder har vi som minne efter denna dagen men som ni vet kan vi inte lagga upp de....... : (


KRAM fran oss till er


(Och mamma, hoppas du var med och traffade delfinerna. Jag vet att det var din hogsta drom.....)
 


RSS 2.0