Washington DC

Landets huvudstad ar en idyll. Det ar rent och snyggt overallt  (till och med i tunnelbanan) till skillnad fran New York dar det mest ar skitigt och slitet. Arkitekturen ar fantastisk. Vackra byggnader ligger i varje gathorn och manga utav de blir pampigare an skyskraporna vi tidigare sett. Stadshusen, biblioteken och museerna ser alla ut att vara gjorda av marmor. Det ar vackra utsmyckningar pa manga utav byggnaderna och man hapnas over hur allt ar sa valbehallet. Men framforallt kanslan av att kunna andas som hemma. Slippa avgaserna och diseldoften for ett tag. Allt kanns helt enkelt valdigt rent. 

Tyvarr var vi alldeles for kort tid i Washington. Och den tid vi var dar gick mest at att losa problem. Vi skulle lamna tillbaka hyrbilen pa flygplatsen. Okej tankte vi. En flygplats hur svart kan det vara? Men nar ingen pa hotellt kunde forklara vagen eller ens ge oss en karta borjade vi kanna oro i mossen. Gransen gick nar var kara GPS inte kunde hitta nagon flygplats vid det namnet som vi angav. Det fanns ingen jakla flygplats! Carl fick panik och borjade skrika som vanligt. Vi skulle nog filma oss sjalva nar det inte gar som vi vill. Vilken cirkus! Men skam den som ger sig. Vi gav oss ut pa motorvagen med en svarlast karta som var enda hjlap. Nar vi kort fel for tredje gangen svangde vi av pa en liten grusvag. Dar lag en biluthyrningsfirma sa vi gick in och fragade om vagen. Gissa om vi blev overraskade nar saljaren sa att flygplatsen inte lag i Washington utan i Vrginia. I en helt annan jakla STAT!!! Inte konstigt att den inte stod med pa kartan over Washington. Och nar vi slog in Virginia pa GPS guidade den oss sa fint i land : )

Det var inte bara strul i Washington. Vi hann med att se mycket ocksa. Vita Huset var val en liten besvikelse eftersom det inte var sa stort som vi forestallt oss. Ett fint hus men inget speciellt. En annan byggnad som imponerade desto mer var US Capital ett vackert hus med stora pelare och kupoler. Det var bland annat dar som filmen Forrest Gump spelades in. Vi gjorde ett nytt besok pa ett naturhistoriskt museum. Denna gangen var det pa platsen som filmen "Natt pa muset" spelades in. Dar forvaras just nu Hope Diamond en stor diamant pa 45.5 karat. Gissa om den var vacker?

Vi ar jattenojda med Washington. En stad som har mycket historia bakom sig. Det var larorikt att bara spatsera omkring. Man fick sa mycket intryck och information bara genom alla byggnader och statyer. Overallt sag man platser tillagnade armer, soldater och presidenter. Vi skulle bara behovt lite mera tid att hinna se allt.....

Tanker pa er darhemma. 
KRAM 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0